دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

129 هزار تن گوشت گرم و منجمد وارد کشور شد

افشین صدارس مدیرعامل فدراسیون دام سبک در گفت و گو با ای بی اس نیوز به بحث واردات گوشت قرمز، سرانه مصرف، تولید گوشت داخلی و راهکارهای تنظیم بازار پرداخت.

در حال حاضر تعداد دام در کشور چقدر است؟

صدارس: بر اساس آمار مرکز آمار، تعداد دام سبک در کشور 71 میلیون راس است که از این تعداد 40 میلیون راس از گله های مولد بالای یک سال و 30 میلیون را بین 6 ماه تا یک سال دارند که همیشه این توانایی را دارند. برای ورود به گله های مولد یا گله های پروار.

دامداران بسته به شرایط بازار می توانند با 30 میلیون راس دام سبک در مدت 6 ماه تا یک سال در کنار گاوهای سنگین بازار را مدیریت کنند.

میزان واردات گوشت در سال گذشته چقدر بوده و آیا نسبت به سال 1401 تفاوتی وجود دارد؟

الصدرس: در سال 1401 هجری قمری کل واردات گوشت گرم و منجمد به 48500 تن رسید و ما دام زنده وارد نکردیم. اما سال گذشته 129 هزار تن گوشت گرم و منجمد و 28 هزار و 500 تن دام زنده معادل 771 میلیون دلار معادل 21 تن واردات وارد کشور شد.

در سال 1401 هجری قمری 597700 تن دام در کشتارگاه های رسمی کشور ذبح شد که این رقم در سال گذشته 472100 تن بوده که 28500 تن آن وارداتی بوده است.

بر اساس گزارش مرکز آمار، متوسط ​​قیمت هر کیلو بره در اسفند 1401 هجری شمسی به 357 هزار تومان و در اسفندماه سال گذشته به 551 هزار تومان رسیده است. همچنین در اسفند 1401 هجری قمری میانگین قیمت هر کیلوگرم گوشت گوساله به 316 هزار تومان و در سال گذشته 530 هزار تومان بوده است.

با وجود افزایش حجم واردات سرانه مصرف گوشت قرمز در سال گذشته چگونه بوده است؟

صدراس: طبق آمار سال 1401 هجری قمری سرانه مصرف گوشت قرمز به 7 کیلوگرم و 600 گرم برای هر نفر رسید و با وجود افزایش سه برابری حجم واردات، سرانه مصرف کاهش و قیمت ها در سال گذشته افزایش یافت. در عین حال مسئولان دلیل افزایش حجم واردات را تنظیم بازار گوشت می دانند. اما آنچه مسلم است تنظیم بازار باید در سطح کشور انجام شود وگرنه مشکلی در فروشگاه های زنجیره ای و میادین میوه و تره بار در بسیاری از شهرهای بزرگ حل نمی شود.

بررسی ها نشان می دهد واردات در سال گذشته نه تنها آثار مثبتی داشته، بلکه آثار منفی آن کاملاً مشخص است که این سوال را مطرح می کند که وقتی واردات نتیجه ای جز خروج 77 میلیون دلاری ارز از کشور نداشت، مسئولان اصرار دارند. افزایش حجم واردات حتی آخر سال؟

آیا امکان خودکفایی گوشت قرمز در خانه وجود دارد؟

رئیس کل دادگستری: در حال حاضر هیچ فایده ای برای اظهار نظر در مورد خودکفایی وجود ندارد که شرایط بازار مساعد باشد. در شرایطی که مسئولان بر افزایش حجم واردات از ابتدای سال تاکید دارند، تولیدکننده چه انگیزه ای می تواند به تولید ادامه دهد در حالی که آینده روشنی در انتظارش نیست؟

در سال جهش تولید با مشارکت مردم، افزایش حجم واردات مطابق با تنظیم بازار مصداق بارز مشارکت مردم با کشورهای واردکننده است، بنابراین مسئولان وزارت جهاد نباید برای تحقق این سیاست ها این سیاست ها را اتخاذ کنند. شعار سنت

تولد بهار را چگونه ارزیابی می کنید؟

صدرادریس: با توجه به مساعد بودن شرایط آب و هوایی وضعیت زایمان بهاره خوب است. در حال حاضر 30 میلیون راس دام سبک زیر یک سال در کشور وجود دارد که از پتانسیل تولید بسیار خوبی برخوردار است و اتخاذ سیاست های مناسب از سوی مسئولان و اجرای مدیریت صحیح راهکار مناسبی برای تنظیم گوشت است. بازار.

راهکار اساسی برای تنظیم بازار گوشت قرمز چیست؟ آیا صادرات دام با توجه به افزایش جمعیت راهکار مناسبی برای تنظیم بازار در نظر گرفته می شود؟

رئیس کل دادگستری: بر اساس ماده 20 قانون نظام جامع دامپروری، دولت موظف است دام را با قیمت مناسب خریداری و گوشت را به قیمت واقعی در اختیار مصرف کننده نهایی قرار دهد. بنابراین مسئولان باید به جای اختصاص 21 درصد به واردات، این میزان را صرف تولید داخلی کنند و سپس گوشت را با قیمت مورد نیاز در بازار توزیع کنند.

در حال حاضر 76 میلیون نفر از اعضای جامعه مورد حمایت قرار می گیرند و توزیع گوشت تولید داخل از طریق کالابرژ راه حل دیگری برای ساماندهی بازار است.

اگرچه صادرات دام سبک می تواند به تنظیم بازار و ایجاد رونق در تولید داخلی کمک کند، اما پیامدهایی دارد که مسئولان باید برای رفع آن فکر کنند. اگر اراده ای برای حمایت از دامداران در فصل تولید وجود دارد، باید از هم اکنون در این زمینه تصمیم گیری شود. اما تاکنون معاونت بازرگانی وزارت جهاد از برنامه خود برای رسیدن به شعار سال خبر نداده است.

آیا افزایش بارندگی و شرایط مطلوب مرتع در کاهش هزینه تولید و قیمت بازار دام زنده تاثیری دارد؟

صدرادریس: همه ساله برای مدت 5 تا 6 ماه در سال نهاده های دامی مربوط به مرتع و مابقی نهاده ها را تامین می کنیم و به صورت دستی تغذیه می کنیم و بی شک اینها شرایط مساعدی برای بارندگی در رشد علوفه و مراتع است اما لازم به ذکر است که قیمت نهایی عدد مشخصی است و اینطور نیست که با افزایش خوراک مراتع: قیمت دام زنده به یکباره به 150 هزار تومان افزایش یابد. اما بدون شک در تعدیل قیمت موثر است.

لازم به ذکر است که قیمت فعلی دام زنده بین 250 تا 260 هزار تومان در هر کیلو است.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

شرط اساسی حماس برای آتش بس مشخص شد

نعیم اظهار داشت که حماس آماده بررسی همه پیشنهادهاست، البته به شرط اساسی پاسخ به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *