125 میلیون هکتار زمین در مناطق فرسایش خاک قرار دارد
عباسعلی نوبخت رئیس سازمان جنگل ها، منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در مراسم روز مبارزه با بیابان زایی و خشکسالی گفت: در حال حاضر نوسانات اقلیمی، تغییرات جوی، کمبود آب شیرین و پدیده بیابان زایی از چالش های جدی است. به منابع طبیعی جهان
به گفته وی، پدیده بیابان زایی در قالب خشک شدن پوشش گیاهی و سطح آب های زیرزمینی، فقر و مهاجرت زیست محیطی را به دنبال خواهد داشت و پدیده هایی مانند سیل و فرسایش خاک را در پی خواهد داشت.
نوبخت با بیان اینکه ایران سابقه طولانی در مبارزه با بیابان زایی دارد، تصریح کرد: بر اساس آمارها، ایران مبارزه با بیابان زایی را از سال 1397 در کشور آغاز کرد و پس از انقلاب حدود یک میلیون و 400 هزار هکتار زیر کشت و 280 هزار هکتار نیز تحت پوشش قرار گرفت.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به برخی اظهارات مبنی بر اینکه ایران محکوم به خشک و غیرقابل سکونت شدن نیست، گفت: با به کارگیری دانش روز و استفاده از هوش مصنوعی تنها در چهار استان حاشیه خلیج فارس و بحرین این موضوع شناسایی شده است. دریای عمان در این کشور در صورت توسعه جنگل ها امکان افزایش 20 درصدی رطوبت و کاهش میانگین دما تا سه درجه سانتی گراد وجود دارد.
به گفته وی، در حال حاضر با اجرای اقدامات آبخوان در 10 هزار کانال برتر و افزایش آب در قنوات، مهاجرت معکوس و توسعه کشاورزی در محدوده این قنوات محقق شده است و در صورت ادامه این فعالیت ها، این دستاورد می تواند به دست آورد و تعداد آنها به 30000 کانال افزایش یافت. او همچنین کانال دیگری را توسعه داد.
نوبخت گفت: از 165 میلیون هکتار اراضی کشور، 125 میلیون هکتار در اراضی فرسایش خاک است که از این میزان 120 میلیون هکتار در حوزه آبخیزداری و 14 میلیون هکتار در حوزه آب زیرزمینی است.
معاون وزیر جهاد بیابان زایی را تهدیدی جدی برای امنیت زیستی و ظرفیت تولید در جهان دانست و افزود: 5 میلیارد هکتار از اراضی جهان در 110 کشور جهان با پدیده بیابان زایی مواجه است و کمبود آب شیرین نیز وجود دارد.
وی خشک شدن پوشش گیاهی، کاهش آب های زیرزمینی، فرسایش خاک، افزایش سیل، مهاجرت زیست محیطی و فقر را از عوارض بیابان زایی برشمرد و گفت: با مشارکت مردم و به کارگیری دانش و هوش مصنوعی می توان با این پدیده مقابله کرد..
نوبخت جنگل کاری و توسعه پوشش گیاهی را یکی از راهکارهای مقابله با بیابان زایی اعلام کرد و گفت: اگر جنگل کاری در استان های خوزستان، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان انجام شود، می توانیم رطوبت را 20 درصد و دما را حدود 3 افزایش دهیم. درجه. درصد.
وی آبخیزداری و آبخیزداری را از دیگر راهکارهای مقابله با بیابان زایی دانست و افزود: بررسی ها حاکی از آن است که در هر هکتار حوزه آبخیز 1000 مترمکعب آب و در هر هکتار حوزه آبخیز 530 مترمکعب آب ذخیره می شود یعنی در مجموع 72 میلیارد دلار. متر مکعب آب سالانه..
نوبخت گفت: اگر سالانه 50 میلیارد مترمکعب آب به سفره های زیرزمینی کشور اضافه شود ظرف سه سال می توانیم بدهی 150 میلیارد مترمکعبی آب سفره ها را پرداخت کنیم.
خبرنگار: آزاده محبی