10:22 – 23 مهر 1403
نقی شعبانی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: در دومین سال اجرای طرح کاشت یک میلیارد اصله درخت، 150 میلیون اصله نهال گونه های جنگلی برای احیا و غنی سازی، انواع فضای سبز در قالب قانون هوای پاک، کویر گونه ها برای کنترل گسترش بیابان و کشاورزی، و ما چوب تولید کردیم.
وی با بیان اینکه 50 درصد از کاشت یک میلیارد درخت مربوط به کاشت چوب است، افزود: در طرح اولیه قرار بود 30 درصد گونه ها به کاشت چوب اختصاص یابد اما با افزایش تقاضا از سوی مردم و در استان ها 50 درصد به آن اختصاص یافت زیرا متقاضیان از آنها به عنوان بادگیر در اطراف مزارع استفاده می کنند.
از تخصیص اعتبار برای کاشت یک میلیارد درخت در سال دوم برنامه خبری نیست
وی با بیان اینکه در سال اول برنامه 237 میلیارد تومان مصوب شد، افزود: 50 میلیارد تومان تخصیص داده شد که 5 میلیارد تومان آن نقد و مابقی اسناد خزانه بود که نتوانستیم از آن استفاده زیادی کنیم و در در سال دوم سال گذشته این طرح در قالب طرح حفاظتی اجرا شد که با تخصیص 100 میلیارد از آن ها هنوز تخصیص داده نشده است.
معاون سازمان جنگل ها ادامه داد: امسال 150 میلیون اصله نهال تولید شد که طبق برنامه 120 میلیون نهال وارد میدان می شود.
وی با بیان اینکه بخش زراعت الوار برای ما هزینه ای ندارد، تصریح کرد: با توجه به اینکه این پروژه توسط مردم نگهداری می شود هزینه ای ندارد زیرا به دنبال سود از این طرح هستند و در بحث فضای سبز شهرداری کمک می کند اما نهال هایی که در بحث احیاء، غنی سازی و بیابانی، افزایش هزینه و تا حدودی از اعتبارات آبخیزداری و کمک های مردمی استفاده می شود. البته باید اعتبارات مناسبی به برنامه احیاء و غنی سازی اختصاص داده شود در غیر این صورت به اهداف مورد نظر نخواهیم رسید.
این مسئول اضافه کرد: از مجموع 6 میلیون هکتار مزارع زاگرس در 3 میلیون هکتار نیاز به کاشت نهال داریم و برای تثبیت بذر باید به رشد نهال کمک کرد و هر نهالی که در زمین کاشته شود. جنگل 100 هزار تومان قیمت دارد. در مورد مدیریت جنگل زاگرس با نماینده سازمان برنامه و بودجه جلسات و سفرهایی داشتیم و در هر سفر روال کار این است که ما را در جلسات استان همراهی می کنند و مشکلات ساده ای که استان از آن رنج می برد. با بازدید حل می شود و در دراز مدت باید به جنگل های زاگرس کمک کنیم تا این نهال ها را در این زمینه کاشت کنند.
طرح کاشت یک میلیارد درخت نیازمند 18 ساعت اعتبار است
وی در خصوص امکان جبران کاهش تولید نهال در سال دوم ادامه برنامه افزود: در نظر داریم در سال دوم برنامه ریزی کاهش تولید نهال را جبران کنیم، اما این امر نیازمند حمایت های مالی و همه جانبه است. از تلاشهای ما این است که برای احیای جنگلهای زاگرس اعتبار قائل شویم.
شعبانیان اجرای طرح کاشت را مستلزم اختصاص 18 میلیارد هِم دانست و افزود: طرح کاشت درخت مالبرد گام خوبی است و بزرگترین مزیت آن این است که همه مسئولان متوجه تاثیر آن شده اند و همه نهالستان ها احیا شده اند. .
معاون سازمان امور جنگل ها ادامه داد: سال گذشته بین 170 تا 180 میلیون اصله نهال کاشته شد که معادل 50 درصد کشت چوب است و اگرچه ممکن است در اجرای طرح با مشکل مواجه شویم، اما نباید از مزایای آن غافل شد زیرا همه مهدکودک ها به حدی تخریب شدند که مسئولان به دنبال ساخت مسکن در مهدکودک های فرسوده بودند، در حالی که اکنون جزو کشورهای اول تعداد مهدکودک ها هستیم.
وی با بیان اینکه در سال اول اجرای برنامه میلیاردی 130 میلیون اصله نهال به میدان انتقال داده شد، گفت: امسال نیز 120 میلیون اصله نهال وارد میدان می شود.
معاون سازمان جنگلها ادامه داد: در شمال کشور پس از 6 تا 7 سال و در مناطق گرمسیر 4 تا 5 سال طول میکشد تا طرح درختکاری به ثمر برسد و در این صورت فشار وارد میشود. جنگل ها کاهش خواهد یافت
وی با بیان اینکه 50 تا 60 درصد چوب مورد نیاز کشور از طریق زراعت الوار تامین می شود، گفت: طرح زراعت چوب به طور غیرمستقیم در حفظ جنگل ها موثر است چرا که با تولید الوار در کشور ما فشار بر جنگل های طبیعی برداشته می شود.
خبرنگار: آزاده محبی