وی با تاکید بر اینکه استان مرکزی به ویژه شهرستان ساوه از نظر موقعیت جغرافیایی یکی از نقاط استراتژیک کشور است، گفت: توسعه سردخانه های فنی در این نقطه از کشور از اولویت های وزارتخانه است. جهاد کشاورزی و هیچ محدودیتی برای حمایت از سرمایهگذاریها وجود ندارد و در این بخش تسهیلات اعطا نمیشود و هر سرمایهگذاری که در زمینه احداث انبارهای ذخیرهسازی فنی سردخانه اعمال شود، میتواند از این تسهیلات حمایتی بهرهمند شود.
ای بی اس نیوز/مرکزی مدیرکل دفتر صنایع غذایی و تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی گفت: هم اکنون ظرفیت فرآوری محصولات کشاورزی در کشور 120 میلیون تن در 22 هزار کارخانه صنایع تبدیلی است.
وی همچنین در شرکت «غلاطبان» سرمایه گذاری کرد که در سه فاز شامل «استخراج روغن از انواع دانه های روغنی»، «سیلوی ذخیره غلات و نهاده های دامی پیشرفته» و «کنسانتره و مکمل های خوراک دام و … مرغداری» با ظرفیت کل رتبه بندی 920 هزار تن با سرمایه گذاری 2100 میلیارد تومان در زمینی به مساحت حدود 152 هزار متر مربع با ایجاد شغل برای 380 نفر در شهرک صنعتی کاوه در حال ساخت است.
وی با بیان اینکه حدود 5.7 میلیون تن محصولات کشاورزی در حوزه سردخانه در کشور ساخته شده که رقم بالایی است، افزود: سرانه عرضه غذا در ایران حدود 67 کیلوگرم و میانگین جهانی آن 44 کیلوگرم است. و البته در برخی کشورها توسعه این مقدار حدود 90 کیلوگرم است. در محوطه سیلوها نیز ظرفیت 20 میلیون تنی ساخته شده که نشان از زیرساخت های مناسب کشور از نظر صنایع تبدیلی و سردخانه ای دارد.
در این سفر ساخت پالایشگاه شیر کاوه در حوالی روستای الوسجرد ساوه نیز متوقف شد. این پالایشگاه شیر با تولید انواع شیرخشک، پودر آب پنیر و مواد اولیه شیر خشک در مجموع 20000 متر مربع و اعتباری بالغ بر 15000 میلیارد ریال با ظرفیت 35000 تن و اشتغال 200 نفر تاسیس شد. .
بهره برداری از پروژه پایانه پسته پاککنی شهرستان زرندیه از دیگر پروژه ها بود. این پروژه با مساحت 4185 متر مربع و اعتباری بالغ بر 100 میلیارد ریال با ظرفیت 500 تن و ایجاد اشتغال برای 12 نفر در منطقه سلطان احمدلو به بهره برداری رسید.
معاون اقتصادی استانداری مرکزی در سفر مدیرکل دفتر صنایع غذایی و تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی به ساوه با حضور نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی فرماندار ساوه و زرندیه، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان و جمعی از مسئولان، انبار و سردخانه مواد غذایی و داروسازی روستایی گرایلو در شهر صنعتی کاوه در فاز اول با ظرفیت اسمی 23000 تن به بهره برداری رسید. با سرمایه گذاری 40 میلیارد تومان در زمینی به مساحت 6 هزار و 533 متر مربع و با ایجاد شغل برای 20 نفر در شهرک صنعتی کاوه.
این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی از اعطای بیش از سه هزار میلیارد تومان تسهیلات به متقاضیان بخش کشاورزی در سال گذشته خبر داد و گفت: همچنین حدود هشت هزار میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش و سایر حوزه ها به بخش کشاورزی اختصاص یافت. بخش، در مجموع 11 هزار میلیارد تومان بوده است.
انتهای پیام
وی با اشاره به اینکه کسب و کار کشاورزی کشور در اشتغال رتبه اول، تعداد کارخانه دوم، سرمایه گذاری سوم و ارزش افزوده رتبه چهارم را دارد، افزود: در حال حاضر 120 میلیون تن در 22 هزار کارخانه تولیدی کشور است. تقویت ظرفیت های پردازش صورت گرفته است.
اسفندیاری همچنین توسعه بخش ها و زنجیره های تبدیلی، توسعه اسکله ها، پایانه های صادراتی، بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی، توسعه صنایع تبدیلی در مراکز تولیدی کشاورزی و توسعه زنجیره سرد را از رویکردهای این وزارتخانه دانست. معاونت کشاورزی جهاد کشاورزی در توسعه صنایع تبدیلی افزود: در استان مرکزی و به ویژه شهرستان های ساوه و زرندیه به عنوان قطب کشاورزی کشور پیشرفت های خوبی در زمینه صنایع تبدیلی داشته اند و در حال حاضر 330 واحد صنایع تبدیلی در حال فعالیت هستند. فعالیت در استان با ظرفیت جذب 3.8 میلیون تن مواد اولیه و حدود 350 واحد با پیشرفت بین 20 تا 90 درصد در حال ساخت است که با بهره برداری از این میزان ظرفیت صنایع تبدیلی بیش از پیش افزایش می یابد. از چهار میلیون تن به ظرفیت استان مرکزی
چنگیز اسفندیاری هنگام افتتاح و راه اندازی چند طرح جهاد کشاورزی در ساوه و زرندیه در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به اینکه بخش کشاورزی با دو ویژگی فصلی و فسادپذیری درگیر است، گفت: به همین دلیل توسعه کشت و کار توسعه یافت. -صنایع غذایی موتور محرکه بخش کشاورزی است. ، این ضروری است.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز