عربشاهی، مدیرکل دفتر برنامه ریزی، نظارت و مطالعات راهبردی گفت: خوشبختانه حوزه تجارت الکترونیک شاهد رشد مستمری است تا جایی که هر ساله شاهد رشد 70 درصدی در این بخش هستیم.
وی افزود: یکی از راهبردهای اصلی ما در تجارت الکترونیک بحث صادرات در این بخش است تا بتوان از طریق خدمات لجستیک هوشمند به کشورهای دیگر صادر کرد و با توجه به حساسیت های ویژه در حوزه دریایی همچنان 10 درصد از صادرات را تامین می کنیم. کل صادرات تولید ناخالص داخلی از طریق بخش دریایی.
عربشاهی اضافه کرد: با توجه به اینکه 6 هزار کیلومتر نوار ساحلی در جنوب و شمال کشور داریم هنوز نتوانسته ایم در توسعه خدمات لجستیک دریایی عملکرد مطلوبی داشته باشیم به طوری که هزینه های خدمات لجستیک دریایی در این بخش کمتر است. استراتژی اصلی ما توسعه تجارت الکترونیک از طریق خدمات لجستیک دریایی است
وی گفت: در خوش بینانه ترین حالت، حجم اقتصاد دریایی ما بالغ بر 12 میلیارد دلار است که حتی به یک درصد اقتصاد جهانی هم نمی رسد.
مدیرکل برنامه ریزی، نظارت و مطالعات راهبردی مرکز توسعه تجارت الکترونیک تصریح کرد: اقتصاد دریایی در شاخه های مختلف فنی و مهندسی، گردشگری، ماهیگیری دریایی و تجارت فعال است و تحولات مثبتی در این بخش در کشور رخ داده است. . دو سال گذشته که امیدواریم در سال های آینده نیز ادامه داشته باشد، رشد خوبی را در این زمینه شاهد باشیم.
وی گفت: کاهش هزینه تجارت یکی از مهمترین گزینه ها و مولفه های تجارت الکترونیک مبتنی بر خدمات لجستیک دریایی هوشمند است. هرچه اقتصاد دریایی فعال تر باشد، بخش محلی این توجیه سرمایه گذاری را بیشتر احساس می کند.
مدیرکل برنامه ریزی، نظارت و مطالعات راهبردی مرکز توسعه تجارت الکترونیک گفت: با توجه به این رویداد که با حضور بیش از 10 سفیر از کشورهای مختلف برگزار شد، به نظر می رسد بتوانیم از ظرفیت های مشترک توسعه اقتصادی دریایی بهره مند شویم. کشورهای جهان کشور و منطقه به نفع
وی گفت: 50 غرفه شامل 30 شرکت دانش بنیان در این رویداد شرکت کردند و شرایط برای عقد قراردادهای مناسب فراهم شد و قراردادهایی به ارزش حدود 4 میلیارد دلار منعقد شد.
وی افزود: شرکت های دانش بنیان بسیار خوبی در کشور داریم که می توانند با تشکیل شرکت های چند ملیتی قابلیت های استثنایی برای توسعه کسب و کار و جذب فناوری ایجاد کنند.
مدیرکل برنامه ریزی، نظارت و مطالعات راهبردی مرکز توسعه تجارت الکترونیک تصریح کرد: بر اساس برنامه هفتم توسعه طی پنج سال آینده نباید کمتر از ده درصد از تولید ناخالص داخلی به تجارت الکترونیکی کشور اختصاص یابد. سال ها. در این زمینه ما انتظار کاهش یک ساله را داشتیم. احتمال پایان برنامه هفتم توسعه رسیدن به 9 هزار هیمت بدون احتساب تورم است. سال گذشته حجم تجارت الکترونیک ما به 3000 رسید و انتظار می رود در سال های آینده به سرعت به این انتظارات برسیم. توسعه الکترونیکی فرامرزی یکی از اولویت های ما است. به همان اندازه که از قابلیت های حمل و نقل و بندری استفاده کنیم، با پیوند به تجارت الکترونیک می توانیم به توسعه جدی در این زمینه دست یابیم.
خبرنگار: ردا زارعی