به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، صمد حسن زاده، رئیس خانه ایران در جلسه هیئت همراه با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه بر لزوم حضور و مشارکت قوی نمایندگان تاکید کرد. سکتور خصوصی در جلسات ریاست بودجه نظر آنها را برای تهیه لایحه مالی جویا می شود.
به گفته وی تعیین موضوع ارز در بودجه سال 1404 و توجه ویژه به موضوع مالیات حائز اهمیت است زیرا بخش تولیدی کشور تحت فشار مضاعفی از این سو قرار دارد.
حسن زاده تاکید کرد: دغدغه بخش خصوصی حل مشکلات اقتصادی و رفع محدودیت های حاکم بر تولید، صنعت و تجارت کشور است به همین دلیل گاهی با صدای بلند مشکلات خود را در محافل بیان می کنند و رفع مشکلات را می طلبند.
رئیس مجلس ایران در بخشی دیگر از سخنان خود حضور تعدادی از مدیران سالخورده صنایع کشور در زندان را مورد تاکید قرار داد و گفت: این نوع نگاه ها و رویکردها زیبنده بخش اقتصاد ایران نیست که مدیران آن بنا به دلایلی در زندان هستند. که علت آنها نیست. به همین دلیل ما به حل این مسائل ادامه می دهیم.
وی افزود: پیش نویس بخشنامه بودجه را ابلاغ کرد. خانه ایران به عنوان نماینده بخش خصوصی از دولت محترم تقاضای جدی دارد که نمایندگان بخش خصوصی را در جلسات ستاد بودجه دعوت و لایحه بودجه را با نظر فعالان اصلی ستاد تنظیم کند. حوزه بودجه اقتصاد متاسفانه سال گذشته این موضوع رعایت نشد و لایحه بودجه به گونه ای تنظیم شد که مهم ترین مسائل بخش خصوصی نادیده گرفته شد.
حسن زاده گفت: دولت در این بخشنامه به 4 شاخص مهم رشد اقتصادی، تورم، اشتغال و معیشت فراگیر پرداخت که می توان آنها را به فال نیک گرفت. چرا که عمده مشکلات کشور را دولت چهاردهم تشخیص داد. در این بخشنامه تاکید شده است که حتی اگر رشد اقتصادی طی 3 سال گذشته به طور متوسط 4.5 درصد بوده باشد، این رشد ناپایدار و بی کیفیت است.
وی گفت: این سند به درستی تاکید میکند که راهحل تداوم رشد در سرمایهگذاری بهویژه در زیرساختهای انرژی و تعمیق تولیدات صنعتی است که مایه امیدواری بخش خصوصی است، زیرا بر اساس گزارش شامخ در اسفندماه، سطح فعالیت های رشد اقتصادی همچنان رو به کاهش است و صنعت کشور در رکود قرار دارد. بنابراین تقریباً همه 12 بخش صنعتی (به استثنای صنایع غذایی) در رکود هستند. از این رو توجه ویژه به بخش های تولیدی و به ویژه صنعتی در سیاست های دولت و در تهیه لایحه بودجه یکی از شرایط لازم برای دستیابی به رشد پیش بینی شده در برنامه هفتم است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: موضوع بسیار مهم برای بخش خصوصی که باید در لایحه بودجه مشخص شود، تعیین نرخ ارز در بودجه سال 1404 است دلیل افزایش نامنظم نرخ ارز افزایش بی سابقه نرخ ارز در سال های اخیر باعث افزایش چشمگیر قیمت مواد اولیه و متعاقب آن بر تورم تولیدکننده و مصرف کننده شده است.
دولت باید درآمد خود را واقع بینانه برآورد کند و از نوسانات ارزی جلوگیری کند
وی بیان کرد: تمرکز بخش خصوصی بر دولت چهاردهم این است که با در نظر گرفتن واقعیت های اقتصاد داخلی و جهانی، قیمت نفت، تحریم ها و نتایج انتخابات آمریکا، درآمدهای خود را به صورت واقع بینانه برآورد کند و از برآوردهای بیش از حد ناشی از آن پرهیز کند. کسری بودجه و افزایش نرخ ارز متعاقب آن ظاهر می شود، باید از این امر اجتناب شود.
حسن زاده گفت: در سال های اخیر تامین منابع درآمدی توسط دولت فشار مضاعفی را بر بخش های تولیدی اقتصاد وارد کرده است. به عبارت دیگر، فعالیت های شفاف در کشور همچنان تحت بیشترین فشار است و فعالیت های غیرشفاف بدون پرداخت مالیات روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می کند.
وی افزود: اگرچه بخش خصوصی معتقد به پرداخت مالیات است اما باید توجه داشت که در شرایط رکود باید از سیاست هایی استفاده کرد که موجب رونق بخش های تولیدی شود. از سوی دیگر، دولت باید خود را موظف بداند که برای ایجاد تعادل بین منابع و مصارف دولت و اعمال فشار کمتر بر فعالان اقتصادی، هزینهها را تا حد غیرضروری کاهش دهد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: یکی دیگر از مواردی که در رویکردهای یاد شده مغفول مانده قیمت گذاری از سوی دولت است. از آنجایی که بخش قابل توجهی از بنگاه های تولیدی کشور درگیر این موضوع هستند، پیشنهاد می شود کاهش قیمت های دستوری در اولویت لایحه بودجه قرار گیرد.
وی افزود: پیش بینی می شود در بودجه 1404 منابعی برای جبران خسارات ناشی از قطعی برق و گاز به صنایع کشور پیدا شود و با ارائه مشوق های لازم، سرمایه گذاری در انرژی زیرساختی از جمله برق تسریع شود. همانطور که می دانیم قطعی برق به یک پدیده تکراری تبدیل شده و یکی از عوامل محدود کننده رشد صنعت است و در طول سالیان متمادی زیان های جبران ناپذیری را در تولید به همراه داشته است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: دولت باید بودجه را به عنوان سند سیاست مالی در نظر بگیرد و در حوزه هایی که قوانینی در لایحه بودجه 1404 دارد از قانون گذاری به شدت خودداری کند.
وی در پایان خطاب به پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: برنامه هفتم توسعه علیرغم همه تلاش های دولت قبل همچنان دارای ایراداتی است که باید در دوره ریاست جمهوری شما با همفکری و همفکری اصلاح شود. رایزنی با بخش خصوصی و اتاق ها
absnews