1153 سکونتگاه غیررسمی در 110 شهر در سراسر کشور وجود دارد
ای بی اس نیوز/مرکزی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: ۱۱۵۳ سکونتگاه غیررسمی در ۱۱۰ شهر کشور وجود دارد.
محمد آیینی در بازدید غافلگیرانه از سکونتگاه های غیررسمی ساوه با اشاره به اینکه خوشبختانه شهرداری ساوه با همت نیروهای جمعی، تلاش های شهردار و شهرداری یکی از شهرداری های پیشرو در کشور در تمامی زمینه ها است، گفت: وی با حمایت و همکاری مجموعه استانداری گفت: یکی از وظایف اساسی ستاد بازآفرینی شهری پایدار کشور که توسط شخص رئیس جمهور هدایت می شود، بر چهار محور استوار است که نهادهای مختلف را در راستای بهبود شرایط محله ای در سطح شهر قرار می دهد. یک برنامه جامع اقدام مشترک در چهار حوزه.
وی با تاکید بر اینکه محور اول بحث نوسازی مسکن است، افزود: در بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی که شناسایی شده، بسیاری از خانه ها ناپایدار هستند، یعنی ساختار مناسبی ندارند در صورت وقوع زلزله، آنها در معرض خطر بزرگی قرار می گیرند و به هر نحوی ساکنان آن آواره می شوند.
عیانی با بیان اینکه تسریع در روند نوسازی در اولویت است، افزود: در این زمینه با توجه به تجربیات گذشته در کشور بهترین راه حل ورود خود مردم به کار است و شهرداری ها و دستگاه های دولتی نیز پیشتاز هستند. و به مردم کمک و حمایت کنید. در این جریان باشید.
وی بسته های تشویقی مختلف را در بافت های فرسوده و حاشیه نشین برشمرد و افزود: در این بسته ها سازوکاری در نظر گرفته شده است که مردم از 100 درصد تخفیف برای اخذ پروانه ساختمانی در این مناطق استفاده کنند و شهرداری ها موظف به ارائه این تخفیف هستند. حداقل 50% تا 100%
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین به تسهیلات بانکی در نظر گرفته شده اشاره کرد و گفت: علاوه بر این بسته مشوق های توسعه شهری به تازگی در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران به تصویب رسیده است. اجرای این طرح در شهرهای مختلف کشور آغاز شده و در اراک در استان مرکزی به تصویب رسیده و در ساوه نیز در شرف اجراست که مردم می توانند از سیاست های تشویقی در این مکان ها بهره مند شوند.
آئینی افزود: در شهرهایی که طرح تشویقی را اجرا کرده اند رشد بسیار خوبی در تعداد پروانه ها از 10 درصد به 430 درصد داشته ایم لذا از تمامی شهرداری ها درخواست می شود هر چه سریعتر نسبت به اجرای برنامه مشوق ها اقدام کنند.
وی با بیان اینکه در مناطق حاشیهای و سکونتگاههای غیررسمی با کمبود شدید جمعیت مواجه هستیم، گفت: کمبود شدید بهداشتی، آموزشی، درمانی، قانون انتظامی و سرانه ورزشی در این مکانها وجود دارد و برای همه دستگاهها ضروری است. برای انجام تعهدات قانونی خود به تنهایی و با همدلی و مشارکت به دنبال پر کردن این خلاءها باشند.
وی با بیان اینکه وجود جاده های خاکی بدترین چهره محرومیت را در این مناطق نشان می دهد، گفت: با کمک شورای اسلامی و توجه وزیر راه و شهرسازی منابع خوبی در قالب عرضه رایگان فراهم شده است. قیر به شهرداری می رسد و طی سال گذشته بیش از 2 هزار و 100 کیلومتر در این مکان ها با مشارکت شهرداری ها آسفالت شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ظرفیت خوبی در قانون بودجه امسال قید شده و بند «ب» تبصره ۱۱ قانون بودجه این فضا را برای تخصیص اعتبارات از محل مالیات بر ارزش افزوده به نسبت جمعیت ساکن در این مناطق علاوه بر رفع محرومیت، زمینه ساخت مدرسه، درمانگاه و ورزش را در این محلات فراهم می کند. خوشبختانه در این زمینه گام های خوبی برداشته شده و در حال حاضر بیش از چهار هزار پروژه در کشور اجرا شده است اما به پروژه های بیشتری نیاز داریم.
وی بیان کرد: نمونه آن محله عباس آباد شهر ساوه در این نقطه حاشیه ای ساوه است و با تلاش شهرداری بیش از 90 کیلومتر راه در این منطقه و سایر موسسات ساختمان های غیررسمی ساوه دارد. آسفالت شده است. ، که اقدامی بی نظیر و بی سابقه در نوع خود در یک سال گذشته است. امروز مردم این مناطق احساس می کنند بالاخره بعد از سال ها مورد توجه قرار گرفته اند و با بهره مندی از خدمات شهرداری ساوه در این مناطق بخشی از مشکلات آنها برطرف شده است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در ادامه محور بعدی را محور توانمندسازی و حرفه آموزی ساکنین دانست که با همکاری سازمان های فنی و حرفه ای انجام می شود و افزود: خوشبختانه در حال حاضر شهرداری ساوه در حال انجام است. زحمات کارکنان، زحمات شهردار، حمایت و همکاری فرمانداری. یکی از شهرداری های اصلی در تمام مناطق کشور است. در گزارشی که در این بازدید ارائه شد، شهرداری ساوه به صورت مستقیم در ساخت بیش از هزار واحد مسکونی در این شهر مشارکت داشته است که تعدادی از آنها آغاز شده، برخی در مرحله جذب سرمایه گذار و برخی دیگر در حال انجام است. . برای قرارداد بستن. این اقدام نیز نادر است زیرا بخشی از این واحدها برای پاکسازی اراضی با بافت فرسوده مورد استفاده قرار می گیرند و این خود باعث تسریع در نوسازی می شود.
وی با تاکید بر اینکه برنامه تشویقی ویژه شهرستان ساوه آماده است که به کمیسیون ماده 5 استان ارائه و به زودی ابلاغ خواهد شد، گفت: در بخش خدمات زیربنایی و روبنایی ده ها پروژه عمرانی در نقاط مختلف مناطق از جمله راه. توسعه، بهسازی کانال شهری برای کاهش خطر سیلاب در این مناطق و … مشاهده شده است و مهم ترین آن حرکتی است که در راستای بهسازی معابر ساوه صورت گرفته است.
وی گفت: متاسفانه شهرهای زیادی در کشور داریم که اشتغال در آن ها وجود دارد و با پدیده حاشیه نشینی و سکونتگاه های غیررسمی مواجه شده اند چرا که در کنار توسعه صنعتی و اشتغال برنامه ای برای الحاق مسکن تدوین نشده است و باعث حاشیه نشینی شده است. ” است.
عیانی با بیان اینکه متاسفانه در 110 شهر کشور 1153 سکونتگاه غیررسمی وجود دارد، افزود: اقدام اصلی در سکونتگاه های غیررسمی آینده نگری و پیشگیری است، یعنی نباید اجازه دهیم ابتدا این مناطق شکل بگیرد و باید گفت که شکست نهادهای مختلف در گذشته این امر به این معضل دامن زده است و باید با برآورد ظرفیت مهاجرتی که در شهرها وجود دارد، سازوکاری برای تهیه زمین مورد نیاز و اختصاص آن به بخش مسکن مورد نیاز فراهم شود تا کمتر شاهد حاشیه نشینی باشیم.
وی گفت: الان هم در این یک هزار و 153 بند که تشکیل شده، سیاست تشکیلاتی است و مهم ترین مسئله حل مشکل اسناد ملکی در این بند است. اکثر اسناد زمینی در این مناطق یا عادی یا متصرفی است، خوشبختانه دولت سیزدهم نسبت به دولت های گذشته بسیار جدی تر به این موضوع نگاه کرد و سال گذشته در قالب بند «ک» تبصره 11 قانون بودجه سال 1401، دولت موظف بود با شرایطی که قانون پیش بینی کرده بود، اقدام به صدور حکم کند.
وی گفت: در قانون بودجه امسال این موضوع به طور ویژه در بند «م» تبصره های 10 و 11 مورد تاکید قرار گرفته است و مقرر شده است افرادی که زمین آنها متعلق به دولت یا سایر نهادهای عمومی در این مناطق است، مشمول قانون شوند. سیستم شرکت برای ایجاد مجدد مراجعه و ثبت نام کنید. پس از بارگذاری مدارک خود بلافاصله به ادارات راه و شهرسازی استان ارجاع و مورد بررسی قرار می گیرند و واجدین شرایط دریافت سند در این مناطق سند دریافت می کنند.
عیانی اضافه کرد: اراده بر این است که در این مناطق گواهینامه داده شود چرا که با صدور گواهی می توانند مجوز بگیرند و برای نوسازی و تجهیز اقدام کنند و خود به خود وارد چرخه اقتصاد شهری می شوند و نوسازی و بهسازی می شود. در این مناطق صورت می گیرد. اراده دولت و سیاستهای کلان نظام ساماندهی این مناطق حاشیهای است و خوشبختانه تلاشهای زیادی در این زمینه انجام شده است اما هنوز جای کار بسیار است.
انتهای پیام