سایر موضوعات

112 سد در ایران در دست ساخت است/ سرانه مصرف بالای آب و نیاز به اصلاح الگوی مصرف – اخبار نفت و انرژی – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز

وی ادامه داد: از نظر مسائل زندگی اگر میزان فرونشست ما از 9 سانتی متر که در برخی نقاط به 13 سانتی متر هم برسد، در صورت تداوم تبدیل به فروچاله می شود و به ویژه در حوزه شهری خطراتی را به همراه خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، علیرضا الماسوندی، دستیار ادغام و تنظیم مقررات شرکت منابع آب ایران در نشست خبری دومین روز از هجدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب ایران، اظهار داشت: 419 مورد پروژه های سدسازی مرتبط با وزارت نیرو تاکنون عمدتاً در زمان انقلاب اجرا شده است و امروز 39 میلیارد مترمکعب آب تنظیم شده است و حجم مخازن ما 57 میلیارد مترمکعب است.

الماسوندی بیان کرد: در آینده ممکن است نسل های آینده حتی در زمینه شرب نیز با مشکل آب مواجه شوند و بخش کشاورزی و صنعت جایگاه خود را دارد، بنابراین باید به تغییر شیوه مصرف در کشاورزی، آشامیدنی، صنعت و خدمات توجه شود. . .

الماسوندی با بیان اینکه «حتی استان‌های گیلان و مازندران که 1000 میلی‌متر بارندگی دارند نیز در شرایط نرمال قرار دارند»، گفت: در تهران شرایط بارندگی نسبت به بلندمدت حدود 38 درصد کمتر است.

وی افزود: سال قبل سال خشکسالی بود و باعث شد سدهای تهران در مقایسه با سال گذشته 22 درصد فقط 14 درصد پر شود و امسال در 5 مخزن سدهای تهران شرایط خوبی نداریم. ”

وی بر میزان برداشت 45 میلیارد مترمکعب از منابع آب زیرزمینی تاکید کرد که از این میزان 43.8 میلیارد مترمکعب در بخش کشاورزی از چاه‌های مجاز و غیرمجاز مصرف می‌شود.

وی افزود: سرانه مصرف ما در یک نقطه کشور نزدیک به 1500 مترمکعب در سال برای هر نفر چه برای شرب و چه کشاورزی است اما شرایط فعلی شامل تنش آبی است.

الماسوندی بیان کرد: از کل منابع مصرفی حدود 105 میلیارد مترمکعب، همین میزان آب تجدیدپذیر در کشور حدود 80 درصد است، 100 درصد آب تجدیدپذیر مصرف می کنیم که وضعیت متشنجی را ایجاد کرده است.

به گفته این مقام وزارت نیرو، به غیر از استان های یزد، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد، 28 استان دیگر بارندگی کمتر از حد نرمال را تجربه کردند.

الماسوندی گفت: از مجموع مصرف حدود 60 میلیارد مترمکعب آب های سطحی، 38.2 میلیارد مترمکعب مربوط به بخش کشاورزی، 3.2 درصد برای مصارف و میلیارد متر مکعب مابقی در بخش صنعت مصرف می شود.

قائم مقام شرکت منابع آب ایران با اشاره به بارهای فراتر از ظرفیت و پتانسیل کشاورزی در غرب و جنوب غرب کشور و استان های مرکزی مانند اصفهان، گفت: در مشهد برداشت چاه ها تنش هایی را ایجاد کرده است. در رابطه با شرایط آبی کشور در منطقه، این شرط است که باید با پدیده فرونشست و تخریب خاک مواجه شویم.

الماسوندی با اشاره به رونمایی از سند الگوی مصرف و کشت توسط وزارت جهاد کشاورزی افزود: این مدل با حضور رئیس جمهور به شورای عالی آب پیشنهاد و برای اجرا در دو استان به صورت پایلوت تصویب شد.

وی افزود: چشم انداز جهاد کشاورزی کاهش مصرف در بخش کشاورزی تا پایان سال 1393 تقریباً 12 میلیارد مترمکعب است که قابل توجه است. امید است منابع و شرایط اعتباری و مالی ایشان برقرار شود.

نماینده مردم شرکت منابع آب ایران در مجلس گفت: حد تنش آبی بین 1500 مترمکعب است و شرایط معتدل برخی کشورها به دلیل بارندگی خوبی که دارند از 20 هزار مترمکعب فراتر می رود. این میزان در مناطق مرکزی کشور به 608 متر مکعب برای هر نفر رسید که شرایط عرضه را بسیار سخت و پیچیده کرد.

absnews

وی افزود: یکی از معضلات آبی امروز کشور و بحران در بخش های مختلف، بحث اصلاح شیوه مصرف و مدیریت آن است که در مقایسه با سایر کشورهای منطقه، بازدهی کمتری در حوزه کشاورزی و کشاورزی داریم. افزایش مصرف آب آشامیدنی و بهداشتی متاسفانه بازیافت و ته نشینی انجام نمی شود و استفاده از آب های غیر متعارف توسعه چندانی پیدا نکرده است.

وی میزان بارندگی امسال تا 19 آذرماه امسال در کل کشور را حدود 54 میلی متر اعلام کرد که نسبت به بلندمدت 23 درصد کاهش داشته است.

وی با بیان اینکه سرانه مصرف ما از متوسط ​​سرانه در دنیا بیشتر است، گفت: این سرانه برای هر نفر 150 یا 180 لیتر در نظر گرفته می شود اما این رقم در استان های مختلف به ویژه در استان های مختلف از 300 لیتر بالاتر است. استان های گرم و حدود 230 تا 240 لیتر سرانه مصرف داریم و در برخی از شهرهای بزرگ ما اکثر مصرف کنندگان بد بیش از 350 لیتر مصرف می کنند و از یارانه ای که در بخش آب می دهیم برای نوشیدن استفاده می کنند.

الماسوندی خاطرنشان کرد: از مجموع 609 منطقه مطالعاتی آب های زیرزمینی، 414 منطقه بحرانی و فوق بحرانی هستند، بنابراین در کشورهای توسعه یافته که دارای موضوع حکمرانی آب هستند، دو موضوع حکمرانی آب های زیرزمینی سطحی و تلفیق آن با حاکمیت آب های زیرزمینی مانند کشورهای منطقه مورد توجه قرار گرفته است. .

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا