1000 نشان حلال برای محصولات جمهوری اسلامی صادر شده است
ای بی اس نیوز/ مرکز معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران گفت: طی 2 تا 3 ماه گذشته هزار علامت حلال برای محصولات جمهوری اسلامی صادر شده است که پیش بینی می شود این رقم تا پایان سال به 4 هزار عدد برسد. امسال. هر ساله افزایش این میزان به 10000 مارک در دستور کار قرار دارد.
احسان ساده، 29 اردیبهشت ماه در همایش تبیین استانداردهای مبتنی بر دانش و نمادهای نانو که در اراک برگزار شد، با اشاره به ماموریت های سازمان استاندارد گفت: بر اساس قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد مصوب شورای اسلامی در سال 1375 که یکی از مترقی ترین قوانینی است که از جمهوری اسلامی ایران می شناسم، این سازمان وظیفه تدوین سیاست های استاندارد نظام کشور و تضمین وضعیت تولید کالا و خدمات را بر عهده دارد. و صادرات و واردات کشور.
وی افزود: ابزارهای فنی و تخصصی برای کارهای نظارتی استانداردهایی هستند که به عنوان معیار کالا و خدمات نوشته می شوند. محصولات دانش بنیان نوظهور از فناوری نانو، محصولاتی هستند که تجربه مصرف ندارند، بنابراین ریسک آنها شناسایی نشده است. وقتی یک محصول جدید و نوظهور تولید میشود، تازگی محصول مزیت آن است، اما جنبههایی از ابهام وجود دارد که مانع تجاریسازی میشود، زیرا مردم را برای خرید مردد میکند.
معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران یکی از اقدامات نظام ملی استاندارد را شناسایی ریسک مصرف دانست. محصول مورد مطالعه قرار گرفته و درصد ایمنی در محصول وجود دارد و بسیاری از ابهامات برطرف شده و قابل عرضه در بازار جهانی می باشد.
وی به سادگی بیان کرد: به عنوان مثال در خودرویی اگر اصلاحاتی در مکانیزم کمربند ایمنی انجام شود باید ثابت شود که جنبه های خطر این اصلاح دیده شده است.
صدح افزود: در سازمان ملی استاندارد دولت سیزدهم معتقدیم اگر بخشی بتواند اقتصاد کشور را از وضعیت تک بعدی نجات دهد، فعالیت ها مبتنی بر دانش است و برای این کار سازوکار و دستورالعملی تعریف شده است تا بتوانیم اقتصاد کشور را از وضعیت تک بعدی نجات دهیم. محصول دانش بنیان از نظر مقررات اداری چندان سخت گیرانه نیست مسیر خود را طی خواهد کرد. اگر یک شرکت دانش بنیان محصولی تولید کند و بخواهد در تدوین استانداردها نقش داشته باشد، این سازوکار در سازمان استاندارد وجود دارد.
وی افزود: برند حلال یکی از قابلیت های ارائه شده در سازمان استاندارد قانون برای بازاریابی محصولات شرکت ها است. بازار حلال بازاری یک میلیارد و 23 میلیون نفری با تعداد تجارت بالا است و تمرکز آن بر مواد غذایی، منسوجات و لوازم بهداشتی است.
معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران انحصار صدور نشان حلال را در اختیار سازمان ملی استاندارد عنوان کرد و افزود: در حالی که مبارزه با فساد یکی از برنامه های دولت سیزدهم است، این سازمان وارد عرصه برندسازی حلال شده و این برند توسط این سازمان صادر شده است.
ساده خاطرنشان کرد: در 2 تا 3 ماه گذشته 1000 مارک حلال برای محصولات جمهوری اسلامی صادر شده است که پیش بینی می شود این رقم تا پایان سال به 4000 عدد برسد که افزایش این میزان به 10000 مارک در دستور کار قرار دارد. . .
وی گفت: برند حلال جمهوری اسلامی ایران مورد تایید موسسه اسمیک است که دارای 57 کشور عضو است.
معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران افزود: جمهوری اسلامی ایران در این مدت به یکی از 13 کشور عضو هیات مدیره و 8 کشور عضو کارگروه راهبری ISMIC تبدیل شده است.
ساده افزود: آزمایشگاه های سازمان استاندارد برای صدور مهر حلال مجهز هستند و مهر استاندارد جمهوری اسلامی در همه کشورها قابل تشخیص است.
وی خاطرنشان کرد: برخی کشورها از جمله ویتنام برای صادرات محصولات خود درخواست برچسب حلال جمهوری اسلامی کرده اند.
معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران با یادآوری قانون حاکم بر اعطای جایزه کیفیت از سوی ایران به بنگاه های دانش بنیان گفت: اعطای این جایزه به تشخیص سازمان استاندارد ایران و با توجه به ظرفیت و نفوذ جمهوری اسلامی ایران در موسسه اسمیک الگویی طراحی شده است تا بتوان از این جایزه در سایر کشورهای همسان استفاده کرد.
ساده افزود: الگوی کیفی جهان اسلام تهیه و به کارگروه اسمیک ارائه شد و با 8 رای به تصویب سمیک رسید و امروز این مدل به مدل اسمیک معروف است. 500 شرکت اعلام آمادگی کردند که در سال اول این مدل را دریافت کنند و امسال 147 شرکت انتخاب شدند.
معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران گفت: این مدل برای شرکت های دانش بنیان نیز به صورت جداگانه تعریف شده است.
استاندار مرکزی نیز در این همایش گفت: استان مرکزی در تولید آرد و نان سبوس دار پیشتاز و پیشرو است و نزدیک به 100 نانوایی در 11 شهرستان استان تهیه و عرضه نان سبوس دار هستند.
فرزاد مخلص الائمه گفت: آرد سبوس دار در حال حاضر استاندارد ندارد و لازم است سازمان استاندارد در این زمینه اقدام کند تا تولید این نان و آرد توسعه یابد.
وی گفت: برخی از توانمندی های کسب و کارهای دانش بنیان هنوز به طور کامل اجرایی نشده و نیاز به ابلاغ کامل اطلاعات است.
استاندار مرکزی افزود: ارتباط با فعالان این بخش باید توسط مسئولان ذیربط تقویت شود زیرا به عنوان قطب تولید کشور و مهد صنعت، امید است استان مرکزی جایگاه خود را در عرصه دانش کسب کند.
مخلص الائمه ادامه داد: استاندارد به عنوان اولین گام برای کیفیت باید کار همه باشد و دستگاه های مسئول باید نسبت به معرفی توانمندی ها اقدامات لازم را انجام دهند.
وی افزود: اساس برند حلال بدون اختلاف سازمان ملی استاندارد است و وظایف سایر نهادها بر عهده سازمان ملی استاندارد است.
سعید میرنظامی مدیرکل استاندارد استان مرکزی نیز گفت: تعدادی از بنگاه های استان برای دریافت الگوی جایزه جهانی کیفیت اسلامی شرکت کردند و تعدادی به عنوان بنگاه های پیشرو و برخی دیگر به عنوان شرکت های ممتاز انتخاب شدند.
انتهای پیام