وی با بیان اینکه همه گزارش ها حاکی از آن است که تعداد تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی تولید شده در ایران چندین برابر بسیاری از کشورها است، گفت: در برخی مناطق میزان این تولیدات بیشتر یا برابر با کشورهای اروپایی است. بنابراین ما معاونت علمی نگرش جدیدی به موضوع صادرات داریم و در نظر داریم برای افزایش صادرات حمایت داشته باشیم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور تاکید کرد: امیدواریم با حمایت از نهادهای دانش بنیان در این زمینه بتوانیم وارد صنعت نوین مهندسی مکانیک شویم.
وی با تاکید بر اینکه این فرصت فرصت جدیدی برای بنگاه های دانش بنیان است، گفت: دانش تولید تجهیزات آزمایشگاهی در کشورمان به حدی است که می تواند در بازار بزرگ بین المللی حضور داشته باشد و بازاری ایجاد کند.
وی ادامه داد: از تمامی فعالانی که علاقه مند به تولید ماشین آلات و محصولات مرتبط با شبکه آزمایشگاهی هستند دعوت به همکاری می کنیم و علاقمندیم در این زمینه ها به آنها کمک و حمایت کنیم.
دهقانی فیروزآبادی حمایت از شرکت های دانش بنیان فعال در عرصه بین المللی را از برنامه های این معاونت برشمرد و یادآور شد: توسعه بازار صادرات تجهیزات و مواد آزمایشگاهی از برنامه های ما است و راهبردی جدی در این معاونت است. -صدر اعظم رئیس علم و فناوری. آمادگی داریم با همکاری منابع یکی از بانک ها سالانه 100 میلیارد تومان به این شرکت ها اختصاص دهیم تا بتوانند صادرات داشته باشند.
دهقانی فیروزآبادی گفت: می توانیم در عرصه بازارهای ساختمانی و نوسازی تجهیزات آزمایشگاهی وارد شویم و بازار منطقه را به تصرف خود درآوریم. زیرا شرکت های دانش بنیان و فناوران توانایی و دانش تولید تجهیزات آزمایشگاهی را دارند.
دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: ورود به این حوزه ها می تواند ماشین سازی را به عنوان صنعت مادر و اتوماسیون رونق بخشد که باید جدی بگیریم.
وی گفت: باید بتوانید تجهیزاتی تولید کنید که 20 ساعت در روز کار کنند و محصولاتی را که نمی توانند کار کنند برای آن مدت ممنوع کنید.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در پایان گفت: امیدواریم این نمایشگاه اقتدار فناوران کشور را به خوبی نشان دهد.
انتهای پیام
وی در خصوص شبکه آزمایشگاه های فناوری راهبردی نیز گفت: این شبکه آزمایشگاهی طی چند سال گذشته راهبرد جدیدی را برای کاهش هزینه ها اتخاذ کرده است تا اساتید، دانشجویان و صاحبان صنایع بتوانند از این شبکه آزمایشگاهی بهره مند شوند.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه در حال حاضر 8 هزار بنگاه دانش بنیان در کشور در حال تولید محصول هستند، گفت: می توانیم این بنگاه ها را شبکه بندی کنیم تا بنگاه های کوچک بتوانند با بنگاه های بزرگ همکاری کنند تا علاوه بر تولید داخلی، توسعه صادرات را نیز محقق کنیم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور گفت: توسعه بازار صادرات تجهیزات و مواد آزمایشگاهی یکی از برنامه های راهبردی جدی ما در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است. آمادگی داریم با همکاری منابع یکی از بانک ها سالانه 100 میلیارد تومان به این شرکت ها اختصاص دهیم تا بتوانند صادرات داشته باشند.
وی با اشاره به یکی دیگر از راهکارهای معاونت علمی گفت: تولید ارزان و باکیفیت در حوزه های صنعت، معدن، کشاورزی و انرژی از دیگر برنامه های راهبردی ما در حوزه معاونت علمی است.
به گفته دهقانی فیروزآبادی، در این کشور پر از تجهیزات و دستگاه هایی هستیم که می توانند 20 ساعت کار کنند و به توسعه شبکه آزمایشگاهی کمک کنند.
به گزارش ای بی اس نیوز، دکتر روح الله دهقانی فیروزآبادی امروز در افتتاحیه دهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی و بیست و سومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، فناوری و فنی که در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد، افزود: امروز حدود 300 شرکت در این نمایشگاه حضور دارند و حدود 9 هزار محصول در این نمایشگاه حضور دارند. عرضه و فروش حدود 1300 میلیارد تومانی آن نشان از بلوغ فنی کشور دارد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز