100 روز با معاون اول؛ از کنترل کرونا تا تنظیم بازار
کارایی سفر به استان ها
مدیریت ثروت دولت های گذشته
پیگیری عملکرد معاون اول رئیس جمهور در 100 روز گذشته به عنوان نفر دوم قوه مجریه باید در تنظیم بخش و هماهنگی سایر بخش ها مورد توجه قرار گیرد. رئیسجمهور در این مدت مسئولیتهای متعددی را به معاون اول خود سپرد تا با همکاری وزرا ضمن رفع زمینههای مشکلساز، زمینه را برای گشایش گرههای اساسی جامعه هموار کند.
این ساماندهی و مقررات در سایر حوزه ها نیز نمود مثبتی از خود نشان داده است، به طوری که بازار سیاه داروهای عروق کرونر کاملا از بین رفته و بستر لازم برای بستری بیماران فراهم شده است. تغییر رنگ عروق کرونر کشور و زرد و آبی بسیاری از استان ها و شهرستان ها یکی دیگر از دلایل عبور موفقیت آمیز بیماری کرون است که به سلامت مردم تبدیل شده است.
رئیس جمهور فرماندهی و هماهنگی تیم اقتصادی دولت را به معاون خود تفویض کرد و در پایان یکی از جلسات دولت به اصحاب رسانه گفت: از معاون اول خواستم که یک کرسی تشکیل دهد، تنظیم کننده بازار منظم و مستمر. و اگر لازم باشد خودم هم میگویم: «در جلسات شرکت خواهم کرد تا بتوانیم هر چه سریعتر بازار را به ثبات برسانیم.
یکی از مهم ترین دغدغه های جامعه در ماه های اخیر کنترل عروق کرونر بوده است. در این بین این سوال یکی از شعارهای رئیس جمهور بوده است. در آغاز دولت سیزدهم، تحریم ها و مشکل واردات واکسن، افزایش مرگ و میر ناشی از شیوع کرونا مشکل بزرگ کشور بود. با روی کار آمدن دولت و افزایش سطح تماس ها و ارتباطات بین المللی، راه برای واردات واکسن باز شد، اما در داخل به منظور تامین منابع ارزی لازم، تعیین میزان خرید و نحوه انتقال. از تولیدکنندگان معتبر هماهنگی و سازماندهی ویژه لازم است. معاون اول رئیس جمهور با توجه به سابقه فعالیت خود در بنیاد برکت، مسئولیت این نظارت و این سازمان عرضی را بر عهده گرفت. نتیجه این مدیریت این بود که در مدت کوتاهی میلیون ها دوز واکسن کرونا از شرکت های معتبر به سرعت وارد کشور شد.
استفاده از ظرفیت و توان بخش خصوصی در تحقق پروژههای عمرانی و تحقق پروژههای جدید یکی از محورهایی است که دکتر مخبر در این جلسات بر آن اصرار دارد تا توطئههای پیشبینی نشده و شگرف بر زمین نیفتد. که هیچ زمین متروکه و نیمه تمام شده پروژه باقی نمانده است.
کارنامه دولت و معاون اول رئیس جمهور با توجه به اینکه نیمی از جمعیت کشور تاکنون دو واکسن کرونا دریافت کرده اند و بیش از 80 درصد مراحل واکسیناسیون انجام شده است، از نظر نهادهای بین المللی کارنامه درخشان و قابل قبولی است. طی سه ماه گذشته چندین جلسه کمیته تخصصی کرونا به ریاست دکتر مخبر برگزار شده است. آنچه باعث رضایت مقامات ارشد نظام و مردم ایران شده است، رضایت از سرعت واکسیناسیون و کاهش تلفات و بستری شدن در بیمارستان ها بر اثر ویروس کووید است. با افزایش مراکز واکسیناسیون و واکسنهای وارداتی، صفهای طولانی واکسنها از بین رفته و مردم میتوانند به راحتی هر واکسنی را چه در داخل و چه در خارج از کشور در کشورهای مختلف دریافت کنند.
تنظیم و تثبیت بازار
100 روز است که جلسات منظم تنظیم بازار به ریاست معاون اول رئیس جمهور تشکیل شده است. در این مرحله دکتر مخبر سعی کرد ابتدا با همکاری نمایندگی ها واردات کالا به کشور را ساماندهی کند و در مرحله بعد فرآیند توزیع را ساماندهی کند. این مفاد کشور را از نظر ذخیره سازی محصولات اساسی ایمن تر کرده و جمعیت ها را از نوسانات قیمت به ویژه برای محصولات اساسی کمتر محدود کرده است. نتیجه بارز مدیریت ستاد تنظیم بازار، اعلام قیمت 20 قلم کالا با قیمت مصوب و برخورد با متخلفان بود. این روند با افزایش کنترل دولت بر سایر دارایی ها قابل اجرا است تا دو کشور بدون گره زدن معیشت و اقتصاد مردم به مذاکرات هسته ای در مسیر درست حرکت کنند. در حال حاضر واقعیت ملموس برای مردم این است که آنها می توانند به راحتی با مراجعه به یک سایت، اقلامی مانند مرغ و تخم مرغ را با قیمت مصوب خریداری کنند.
مهار عروق کرونر و تسریع واکسیناسیون
یکی از ویژگی های بارز مخبر، حضور در صحنه و عدم اتکا به گزارش های ارسالی دستگاه ها است. یک لحظه تصور کنید که به دنیای کارمایی ارل منتقل شده اید. این روند از اولین روز کاری معاون اول رئیس جمهور در دستور کار وی قرار گرفت و تصاویر حضور وی در میدان میوه و تره بار یا سه راه حضور صادقانه و گفتگوی حضوری با مردم در فضای مجازی و اجتماعی شبکه ها به اشتراک گذاشته می شوند حضور در خوابگاه دانشجویی و تمرکز بر ساماندهی وضعیت خوابگاه نیز بخشی از اقدامات معاون اول رئیس جمهور است.
به گزارش ای بی اس نیوز، با گذشت بیش از صد روز از آغاز به کار دولت سیزدهم، کارنامه دولت زیر ذره بین کارشناسان قرار دارد و عملکرد بخش های مختلف دستگاه های اجرایی از زوایای مختلف مورد تحلیل قرار می گیرد. یکی از مهم ترین اعضای کابینه، محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور است. شخصی که طبق قانون اساسی در غیاب رئیس جمهور مسئولیت اداره کابینه و هماهنگی با سایر معاونان رئیس جمهور را بر عهده دارد.
یکی از بزرگ ترین انتقادات و گلایه های نمایندگان مجلس و کارشناسان اقتصادی به رهبری قبلی کشور در حوزه اقتصاد مربوط به موضوع ارز 4200 تومانی و مفاسد ناشی از آن بود. علیرغم تخصیص ارز لازم برای واردات نهاده های دامی و کالاهای اساسی مورد نیاز جمعیت، به دلیل ناهماهنگی و قابلیت عبور دستگاه ها بین آنها از یک سو فساد ناشی از زیان دهی ارزهای دولتی و از سوی دیگر کمبود کالاهایی که مردم در بازار به آنها نیاز دارند یا شوک های قیمتی آنها در محافل مطبوعاتی نقل شده اند.
شکی نیست که حل مشکلات کشور منوط به همدلی و همکاری همه نهادها در بین خودشان و استفاده از توان و ظرفیت های مردمی است. فراهم كردن زمينه اين همكاري و استفاده از توانمندي ها به صورت هم افزا و بدون دخالت در اقدامات، وظيفه مهم و خطيري است كه معاون اول رئيس جمهور در صد روز گذشته به نمايش گذاشته است. محمد مخبر یکی از مدیرانی است که پایبند به توسعه ایران است و دغدغه های مردم از هر قشری را دغدغه خود می داند.
در هفتههای اخیر، قبل از سفر رئیسجمهور به استانهای مختلف که در پایان هر هفته انجام میشود، نشستی با حضور مقامات استان مقصد و وزرا و سایر نهادهای عمومی و دولتی به ریاست معاون نخستوزیر تشکیل میشود. رئيس جمهور. شناسایی و توزیع بیشترین مشکلات در استان، منابع مالی و مسئولیت های دستگاهی.
مسائل عمده کشور مانند جمعیت و روند سالمندی. موضوع دریاچه ارومیه و مسائل زیست محیطی و غیره از 100 روز گذشته به ریاست معاون اول رئیس جمهور برای جلوگیری از پیامدهای منفی کاهش زاد و ولد و خشکسالی با راهکارهای سریع و دست یافتنی مطرح شده است. . واضح است که حل این مشکلات نیازمند همکاری همه نهادها و مردم و زمان بر است، اما در صورت اتخاذ استراتژی بلندمدت می توان به پیشرفت امیدوار بود.
حضور صحنه
سفرهای استانی ریاست جمهوری به نقاط مختلف کشور به منظور رفع مشکلات، تسریع در روند توسعه و دیدار با مردم کشور از جمله اقداماتی است که مورد تایید رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است. بدیهی است این سفرها باید به دور از نمایش سفرهای با برنامه، تلاش و بر اساس واقعیت های استانی باشد تا مردم و مسئولان استان پس از سفر نقشه راه تحول داشته باشند و مردم کلید پروژه های عمرانی را در دست داشته باشند. که توسعه پایدار هستند و تعادل در کشور باید تشویق شود. به همین دلیل استقرار و هماهنگی قبل از سفر بسیار مهم است.
دولت سیزدهم وارث برخی از مشکلات و نارضایتی هایی است که در دولت های گذشته ایجاد شده و لاینحل مانده است. مشکل شرکت نیشکر هفت تپه آشکار بود. مشکل دیگر سازماندهی تعدادی از بانک ها بود. در این زمینه انحلال بانک های وابسته به موسسات نظامی و ادغام آنها در بانک سپه و …. برای ساماندهی و رفع مشکل در اختیار معاون اول رئیس جمهور قرار گرفت و با تشکیل جلساتی در این حوزه ها تصمیمات خوبی اتخاذ شد. اخبار آنها باید دستاویز رسانه های متخاصم قرار گیرد.
معاون اول رئیسجمهور همواره بر پایبندی دولت به وعدههای رئیسجمهور تاکید کرده و بارها به وزرا تاکید میکند که باید جدول زمانی قابل رصدی را تهیه کنند تا مشخص شود که وعدههای نمایندگان مجلس تا چه اندازه در کمیسیونها انجام شده است. شورای اسلامی اقدام کرده است.