100 درصد صدور مجوز در بخش کشاورزی به صورت الکترونیکی
حجت الاسلام والمسلمین حاج علی محمدی رئیس نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور در نشست خبری بیست و سومین سالگرد تاسیس نظام مهندسی کشاورزی، گفت: سازمان نظام مهندسی کشاورزی بزرگترین پایگاه تخصصی حوزه کشاورزی است. در کشور. ما به دنبال افزایش دانش در بخش کشاورزی هستیم تا خلأهای موجود در دانشگاه ها را پر کنیم.
علی محمدی از نبود بازار محصولات بهداشتی گلایه کرد و افزود: برای گسترش بازار جهانی باید بتوانیم استانداردهای جهانی را رعایت کنیم. بنابراین وظیفه اصلی نظام مهندسی در این بخش است.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی تنها راه حل ارتقای بهره وری را افزایش ضریب نفوذ دانش دانست و گفت: ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی پایین است زیرا نتوانسته ایم جریان دانش و نوین را بهبود بخشیم. فناوری ها در کشاورزی بنابراین، جریان سازی افزایش بهره وری از طریق گسترش سهم دانش در تولید، راه حل دیگری برای مشکلات فعلی در بخش کشاورزی است.
وی با اشاره به عدم تخصیص اعتبار به بخش خدمات، گفت: حدود 2800 مرکز خدمات کشاورزی و روستایی در سراسر کشور به بخش کشاورزی خدمات ارائه می کنند و حتی یک ریال نیز به این بخش اختصاص داده نشده است.
علی آل محمدی با بیان اینکه صدور مجوز از طریق سامانه انجام می شود، افزود: از صفر تا 100 فعالیت برای صدور مجوز از طریق سامانه انجام می شود و هیچ فعالیتی به صورت دستی انجام نمی شود.
به گفته وی، در معاونت خدمات فنی و مهندسی تا پایان خردادماه باید تعرفه هایی که براساس آن تعرفه کارشناس به سامانه اضافه می شود، اعلام می شد.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی اضافه کرد: اگرچه شعار ما این است که هر روستا حداقل یک مرکز در کل کشور داشته باشد، اما اگر دولت و مجلس کمک مالی کنند، آمادگی ایجاد هر مرکزی را داریم.
وی با بیان اینکه بحث طبقه بندی و مجوزهای استخدامی به صورت هوشمند در حال انجام است، گفت: صدور مجوز برای واحدهای تولیدی و خدماتی و تعاریف خدمات فنی و مهندسی کشاورزی در بخش غیردولتی الکترونیکی شده است. لازم به ذکر است سامانه گزارش تخلفات احتمالی اعضای سازمان و عوامل اجرایی در سراسر کشور طی دو سال گذشته در کشور راه اندازی شده است.
علی محمدی با بیان اینکه اولین پایگاه جامع اطلاعات فنی و مهندسی غیردولتی راه اندازی شد، افزود: دسترسی آنلاین به تمامی آمار و اطلاعات شفاف مرتبط با فعالیت های سازمان، ارائه آمار و اطلاعات به صورت لحظه ای و آزادی دسترسی به فنی مربوطه. آمار و اطلاعات تخصصی ارائه شده است. لازم به ذکر است کلیه عملیات مربوط به ارائه خدمات به اعضا و کاربران سازمان در سامانه SUMAC و SANCA امکان پذیر است.
وی با اشاره به دیگر اهداف سازمان نظام مهندسی کشاورزی گفت: ارتقای سطح دانش، گسترش فناوری های نوین، حفظ و نگهداری محیط زیست و منابع اساسی تجدیدپذیر و تلاش برای ارتقای توانمندی اعضا و کمک به ساماندهی اشتغال نیروی کار. زراعت و کنترل کیفیت انجام وظایف قانونی و حرفه ای اعضا از اهداف این سازمان می باشد.
خبرنگار: آزاده محبی