وزیر نیرو با بیان اینکه 100 درصد جمعیت شهری و 99.97 درصد جمعیت روستایی ایران دارای خدمات برق هستند، گفت: کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی هشت کشور توسعه (DEHAST) می توانند تحولات جدی در جهان ایجاد کنند. در زمینه انرژی
به گزارش ای بی اس نیوز، علی اکبر محرابیان در دیدار با ایسیاکع عبدالغدیر امام – دبیرکل روز هشتم، گفت: روز هشت پیمان بسیار مهمی است که سال ها پیش بین کشورهای تاثیرگذار جهان منعقد شد و در دوره های مختلف ایجاد شد. . تاثیرات زیادی بر توسعه روابط بین این کشورها دارد.
وی یادآور شد: ایده اولیه تشکیل دی هشت از سوی مقام معظم رهبری به رئیس جمهور سابق ترکیه ارائه شد و در نهایت کشورهای عضو با توافقات ایران و ترکیه به توافق رسیدند. همچنین در طول این سال ها چندین اجلاس در سطح سران و وزرا برگزار و توافقات زیادی به اجرا درآمد که منجر به توسعه روابط اقتصادی و سیاسی بین کشورهای عضو شد.
وی افزود: در سال های اخیر بر اثر تحولات دنیا، منافع کشورها نیز تغییر کرده و معاهدات جدیدی جایگزین معاهدات قبلی شده است. نکته حائز اهمیت این است که برگزاری این جلسه بدون تمهیدات و تمهیدات لازم ممکن است موثر واقع نشود.
محرابیان با تاکید بر اینکه 8 کشور عضو D8 می توانند تحولات جدی در جهان در حوزه انرژی ایجاد کنند، گفت: افزایش حجم روابط تجاری بین کشورهای عضو بسیار کمتر از نرخ رشد تجارت جهانی است. علاوه بر این، طی ده سال گذشته، روابط بین کشورهای عضو G8 بهبود نیافته است. بنابراین لازم است بازنگری برای تقویت توافق بین کشورها انجام شود.
وزیر نیرو تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از تقویت نقش دی هشت استقبال می کند و آمادگی دارد در این راستا گام های خوبی بردارد اما این موضوع چند وجهی است و باید این اراده در همه کشورهای عضو شکل بگیرد. به خصوص در زمینه اقتصادی
وی با بیان اینکه نیجریه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت در جهان است، افزود: غربی ها مدیریت انرژی را به دست خود گرفته اند در حالی که بزرگترین نیاز و تقاضای مردم دنیا بحث انرژی و برق است.
100 درصد جمعیت شهری و 97/99 درصد جمعیت روستایی ایران دارای خدمات برق هستند
محرابیان با اشاره به پیشرفت در حوزه انرژی در ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: قبل از انقلاب یک سوم جمعیت کشور برق و انرژی داشتند اما امروز 100 درصد جمعیت شهری و 99.97 درصد جمعیت روستایی ایران خوش شانس هستند که برق دارند.
ایران پیشروترین و پیشرفته ترین کشور در بین کشورهای گروه 8 در حوزه انرژی است
در ادامه ایسیاکع عبدالغدیر امام گفت: با توجه به اهمیت موضوع انرژی و همچنین توجه ویژه به ایجاد همکاری در این حوزه، مطلوب است هیئت ایرانی تاریخ برگزاری نشست وزیران نیرو را در 17 آذرماه اعلام کند. .
دبیرکل سازمان همکاری های اقتصادی هشت کشور افزود: همکاری های انرژی بین هشت کشور سطح دیگری از همکاری ها است. در عین حال، برخی از کشورهای عضو D8 در زمینه انرژی نسبت به سایر کشورهای عضو پیشرفته تر هستند. می توان گفت ایران یکی از کشورهایی است که در حوزه انرژی بسیار پیشرفته تر و پیشروتر از سایر کشورها است.
تولید روزانه تنها 5000 مگاوات برای 220 میلیون نفر جمعیت نیجریه
وی گفت: در این میان نیجریه یکی از کشورهای عضو گروه 8 است که در بخش انرژی با مشکلات زیادی مواجه است. این کشور 220 میلیون نفر جمعیت دارد، اما در طول روز کمتر از 5000 مگاوات برق تولید می کند. در این شرایط، شکاف زیادی بین عرضه و تقاضای برق در نیجریه وجود دارد، در حالی که این کشور در طول روز به حدود 50 هزار مگاوات برق نیاز دارد.
وی تاکید کرد: اراده سیاسی کلیدواژه بسیار مهمی در بین سران کشورهای عضو گروه 8 است و بدون توجه به این موضوع احتمالاً شاهد توسعه در این زمینه و تداوم روابط بین کشورها نخواهیم بود. ما در دبیرخانه دی هشت تلاش می کنیم تا کشورها روابط خود را ادامه داده و تقویت کنند و انگیزه لازم را برای این امر در سطوح مختلف ایجاد کنیم.
دبیرکل سازمان همکاری های اقتصادی هشت کشوری یادآور شد: با توجه به اهمیت روز هشتم و اهمیت آن، در گفتمان جهانی امروز، روز هشتم به ویژه در حوزه تجارت بسیار مهم و تاثیرگذار است. بازار جمعی با ظرفیت یک میلیارد و 100 میلیون نفر از کشورهای عضو D8 یک فرصت عالی برای اعضا ایجاد می کند.
به گفته وی، در سال 1997 (تاسیس روز هشتم)، حجم روابط تجاری بین کشورهای عضو 14 میلیارد دلار بوده که این رقم طی 10 سال گذشته به ترتیب به حدود 50 میلیارد دلار و 150 میلیارد دلار و 150 میلیارد دلار افزایش یافته است. توسعه و تحکیم روابط در حوزه انرژی و گردشگری مورد توجه قرار گرفته است.
بر اساس اعلام وزارت نیرو، سازمان همکاری اقتصادی هشت کشور در حال توسعه (E8) متشکل از هشت کشور مسلمان در حال توسعه شامل بنگلادش، مصر، اندونزی، جمهوری اسلامی ایران، مالزی، نیجریه، پاکستان و ترکیه است. که با هدف ارتقای سطح توسعه و شکوفایی کشورهای عضو و کسب جایگاه رفیع در نظام اقتصادی جهان در سال 1376 تاسیس شد.
تقویت نقش اسلام در بین اعضای گروه، همکاری اقتصادی با کشورهای عضو در راستای تحقق اهداف اقتصادی نظام و استفاده از مجموعه برای مقابله با تهدیدها و چالشهای بینالمللی از اهداف کلی جمهوری اسلامی ایران است. ایران.
انتهای پیام