13:39 – 17 اوت 1403
صمد مبشر معاون پژوهشکده گواهی و ثبت بذر نهال در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: بر اساس بسیاری از مستندات علمی موجود در دنیا، استفاده از بذر گواهی شده ارقام جدید و اصلاح شده می تواند تا 50 عدد را تضمین کند. درصد عملکرد محصول
به گفته وی، با معرفی ارقام جدید بذر در ده سال گذشته و تقویت برنامه های تولید بذر گواهی شده، این حرکت در بخش کشاورزی پربارتر شده است. البته این موضوع تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله دارد که بخشی از بحث فنی مربوط به تولید بذر و بذر مولد است. این صنعت.
برنامه وزارت جهاد تامین 60 درصد بذر گندم آبی گواهی شده است
ناظر با اشاره به اینکه بذر گندم نقش مهمی در امنیت غذایی کشور دارد، افزود: به عنوان مثال 35 تا 40 درصد بذر گندم گواهی شده را تامین می کنیم که این میزان برای کشاورزی آبی 55 تا 60 درصد و برای دیم 25 تا 30 درصد است. کشاورزی. بستگی به سال های مختلف دارد. در حالی که خواست وزارت جهاد در برنامه کوتاه مدت این است که 60 درصد بذر گندم تر و 40 درصد بذر گندم دیم به صورت گواهی شده باشد.
معاون پژوهشکده ثبت و گواهی بذر نهال ادامه داد: برای سال زراعی جدید حدود 550 هزار تن بذر گندم گواهی شده تایید و هدف گذاری شده است اما به دلایلی ممکن است به این عدد نرسیم به طوری که حدود 80 درصد برنامه مصوب بذر گندم محقق خواهد شد.
وی به دلایل شکست 100 درصدی برنامه وزارت جهاد کشاورزی در خصوص بذر گندم مصوب اشاره کرد و افزود: شرایط آب و هوایی خاص مانند پاییز گرم و خشک و گذراندن نیمه اول زمستان بدون بارندگی و در نهایت سرما و خشکی دلایل احتمالی این امر است، اگرچه خوشبختانه بهاری خنک و بارانی داشتیم.
95 درصد بذر کشور توسط تولیدکنندگان بخش خصوصی تامین می شود
مبشیر افزود: تولیدکنندگان بخش خصوصی 95 درصد بذر کشور را تامین می کنند و تولیدکنندگان از دو جهت به آن وابسته هستند، زیرا دولت تصمیم می گیرد که قیمت پایین باشد و مابه التفاوت قیمت را در قالب یارانه ای که قبلا پرداخت می شد به تولیدکنندگان پرداخت می کند. و موضوع دوم ارائه تسهیلات بانکی لازم برای خرید بذر خام از کشاورزان است.
وی با بیان اینکه 100 درصد بذر محصولات کشاورزی از جمله دانه های روغنی و چغندرقند دارای گواهی است، این مسئول گفت: ضریب نفوذ بذور گواهی شده برای محصولات علوفه ای، حبوبات و برنج کم است و باید از آنها برای رسیدن به میزان مورد نیاز استفاده شود. در همه زمینه ها باید صنعت بذر را ارتقا دهیم زیرا حمایت و توجه ویژه دولت به موضوع صنعت بذر اهمیت دارد و از سه منظر ارائه بذر مورد نیاز، ارائه به موقع تسهیلات بانکی در حد معقول است. نرخ بهره و کاهش مالیات تولیدکنندگان بذر باید در دستور کار قرار گیرد تا حداکثر استفاده از آنها برای افزایش تولید بذر گواهی شده از ظرفیت فنی و تجهیزات باشد.
منتصر ادامه داد: شرکت های تولید بذر گندم نتوانستند حمایت خرید بذر را از حمایت برای سال زراعی 1401-1402 دریافت کنند.
معاون پژوهشکده ثبت و گواهی بذر نهال گفت: شرکت های تولید بذر گندم در حال حاضر به دنبال یارانه قریب به 1250 میلیارد تومان از دولت هستند.
خبرنگار: آزاده محبی