پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

10 توصیه رئیس مرکز پژوهش های مجلس برای جهش تولید

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از مرکز پژوهش های شورای اسلامی، بابک نگهداری رئیس مرکز پژوهش ها پس از نامگذاری سال 1403 به عنوان سال «جهش تولید با مشارکت مردم» مجلس، سازوکارهای اهداف شعار سال را در 10 توصیه تبیین کرد. این 10 توصیه به شرح زیر است:

1- تغییرات نظم بین المللی مسئله تولید صنعتی را رنگ آمیزی کرده است. در دنیای امروز رقابت تلاشی برای ایجاد مزیت اقتصادی به ویژه در فناوری و صنعت است. شاید یکی از مهم ترین فرصت های ایران استفاده از مزیت تاریخی خود در عرصه صنعتی باشد تا در این حوزه ابتکار عمل را به دست گیرد و به مهم ترین بازیگر صنعتی منطقه تبدیل شود. بنابراین تمرکز بر موضوع تولید تنها پاسخی به چالش های اقتصادی نیست، بلکه راهبردی بلندمدت برای تقویت بنیان های ملی و انطباق با تحولات در حال وقوع در نظام بین المللی و منطقه ای است. در عین حال، ایران نیز باید بتواند جایگاه خود را در زنجیره های ارزش افزوده جهانی و منطقه ای با تمرکز بر صنایع با ارزش افزوده بالا مشخص کند.

2- مشاركت مردمي، سپردن امور به صاحبان اصلي انقلاب، موجب افزايش سرمايه اجتماعي و ارتقاي كارايي مي شود.

3- عوامل زمینه‌ای که مشارکت را افزایش می‌دهد شامل پرهیز از بیگانگی و بی‌تفاوتی مردم نسبت به اسلام، کاهش اثرات کاهش مشارکت در بافت تاریخی 2500 ساله امپریالیسم و ​​تمرکز بیشتر بر بینش عملکردی و مدیریتی مردمی‌سازی است تا بینش سیاسی. .

4- عوامل بینش و رفتار در کاهش مشارکت مردم مؤثر است. توجه به شمول و تحقق منافع کلی سیاست ها و قوانین برای همه به جای توجه به گروه های خاص، شکل گیری مسئولیت عمومی سه بعدی دولت در قبال مردم، مردم نسبت به دولت و از سوی مردم. به مردم و با تاکید بر وحدت و پرهیز از تعدد ابزار مردمی سازی.

5- توجه به عوامل ساختاری مانند انحصار طلبی، تشکیل و تقویت حلقه‌های میانی و تشکل‌های مردمی، پرهیز از استبداد، طراحی قوانین، رویه‌ها و ابزار مشارکت مردمی در حکومت‌داری و بیان مطالب مثبت در رسانه‌ها ضروری است. و ارتقاء اثرات مشارکت مردمی. و ضروری به نظر می رسد.

6- ایجاد یک تفاهم مشترک در خصوص مردمی شدن اقتصاد به گونه ای ضروری و ضروری است که هیچکس از تولید ارزش افزوده واقعی بر اساس توانمندی های خود منع نشود. تمرکز نباید بر سرمایه داری باشد، بلکه باید بر توانمندسازی شهروندان برای مشارکت اقتصادی و جهت دهی مدل اقتصادی بر تولید به جای مصرف، تحول بنیادین ساختارها، فرآیندها و قوانین تنظیم کننده و اصلاح قوانین برای تقویت بخش خصوصی و دولتی، بازنگری در رویکرد اجرایی حاکمیت دولت از طریق اهرم مالکیت و تشکیل ویژگی ها، ارتقای تعاونی ها و اصلاح قوانین حوزه تعاون و ایجاد سامانه های جامع اطلاعاتی مردم و اموال برای مدیریت مؤثر اقتصاد مردمی باید در دستور کار قرار گیرد.

7- مشارکت اقتصادی شهروندان یک موضوع اجتماعی است و باید سرمایه اجتماعی را تقویت کند. برنامه ریزی برای بازگرداندن و ارتقای اعتماد و سرمایه اجتماعی و افزایش حس تعلق به ایران ضروری و ضروری است.

8- مشارکت مردم در 4 سطح تعیین شده در قانون اساسی اعم از تصمیم گیری، مطالبه، نظارت و اجرا باید با ایجاد سازوکار آن و ساختار بخش عمومی به دنبال داشته باشد. توجه به شفافیت کنترل، مصونیت در مطالبات و صلاحیت تشکل های مردمی در اجرای آنها حائز اهمیت است. تقویت قوانین در حوزه مشارکت مردمی و تشکل ها یک راه رو به جلو خواهد بود. بخش دولتی همواره از پراکندگی وجوه خود و فقدان موقعیت ساختاری مستحکم آسیب دیده است. منطق داخلی و ارتباط بخش دولتی با سایر بخش ها باید تعریف شود تا از دولتی شدن امور عمومی جلوگیری شود.

9- از ظرفیت فناوری های نوظهور به ویژه فناوری های دیجیتال برای ارتقای مشارکت عمومی نباید غافل شد. ارائه محصولات هوشمند و خدمات آنلاین به همه شهروندان مانند ابزارهای شفافیت، مکانیسم های داده باز و ایجاد بسترهای جمعی و مشارکتی راهگشا است. توانمندسازی افراد برای مشارکت و توسعه نهادهای واسطه در قالب نوآوری عمومی با فناوری هایی مانند اینترنت اشیا، فناوری های مبتنی بر مکان، بلاک چین، پردازش ابری و تجزیه و تحلیل داده های بزرگ و داشبوردهای تجزیه و تحلیل داده ها، پلت فرم های شبیه سازی و آزمایشگاه های خط مشی و پلت فرم های نوآوری باز. و پلتفرم‌ها و سیستم‌های جمعی مجهز به هوش مصنوعی مشارکت شهروندان را در دنیای جدید امروز تسهیل خواهد کرد.

10- نظام حکمرانی باید نسبت خود را با فرهنگ مشخص کند. عدم اطمینان از میزان استقبال دولت از کثرت های فرهنگی جامعه که با شکل گیری فضای مجازی و رسانه ای به عنوان ابزار قدرت و نقش آفرینی افزایش یافته است، موجب تضاد سلیقه ها و اختلاف نظرها شده است. بودجه های فرهنگی باید بر اساس محبوبیت و حمایت از بخش های مردمی تخصیص یابد. مشارکت مردمی در اقتصاد فرهنگی باید تقویت شود که نیازمند قوانین و سازوکارهای حمایتی است. مدیریت دستگاه های حاکمیتی در حوزه فرهنگ و شکل گیری انواع تضاد منافع باید کاهش یابد و امور به حلقه های میانی مردم سپرده شود. اعطای یارانه برای مصرف محصولات فرهنگی و یا ترویج رفتارهای فرهنگی می تواند حرکت موثری در بدنه افراد جامعه ایجاد کند.

absnews

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *