16:54 – 13 جولای 1403
مسعود بختیاری در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: تامین ماهی تن مهمترین ماده اولیه صنعت کنسروسازی است و با پایان یافتن فصل صید داخلی باید کمبود آن از طریق واردات برطرف شود.
به گفته وی، با حمایت معاونت بازرگانی وزارت جهاد، مشکل ثبت سفارش ماهی تن تا حدودی حل شده است که البته این میزان رضایت بخش نیست زیرا پیش بینی می شود میزان واردات افزایش یابد تا حل شود. مشکلات این بخش صنعت.
بختیاری از ثبات قیمت ماهی تن در بازارها خبر داد و گفت: قیمت فعلی هر قوطی ماهی تن 87 هزار و 500 تومان است و در صورت واردات ماهی تن مناسب قصد تغییر قیمت نداریم.
رئیس سندیکای صنعت کنسرو واردات سالانه 50 تا 60 هزار تن ماهی تن را ضروری دانست و افزود: با حمایت وزارت جهاد 10 هزار تن بیش از سال گذشته تقاضای ماهی تن را افتتاح کردند که این میزان در حال حاضر کم اهمیت. غیر قابل قبول
وی ادامه داد: طبق آمار در برخی سال ها بیش از 54 هزار تن تن ماهی وارد شده است بنابراین تا زمان صید داخلی نباید محدودیتی در واردات داشته باشیم.
بختیاری با بیان اینکه صنایع کنسروسازی با نصف ظرفیت خود در حال فعالیت هستند، تصریح کرد: پیش بینی می شود تا پایان سال حداقل 300 میلیون قوطی کنسرو تولید شود.
رئیس فدراسیون صنعت کنسرو با بیان اینکه در کنسرو ماهی از مواد نگهدارنده استفاده نمی شود، گفت: با استفاده از دو روش بسته بندی در ظروف غیرقابل نفوذ و اعمال فرآیند حرارتی، ماندگاری ماهیان را تا دو سال افزایش می دهیم لازم است، بنابراین تمام محصولات کنسرو شده که توسط حرارت استریل می شوند، نیازی به افزودن مواد نگهدارنده ندارند.
خبرنگار: آزاده محبی