اخبار اقتصادی روز

10 مانع جدی برای راه اندازی مجدد تولید

رئیس مرکز تحقیقات اتاق ایران گفت: برای افزایش تولید باید بنگاه ها را تقویت کرد تا بنگاه های اقتصادی بتوانند چهار جریان اصلی اقتصاد یعنی دستمزد و حقوق، درآمدهای مالیاتی، اشتغال زایی و حمایت اجتماعی را به گردش درآورند. کسورات امنیتی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای قاسمی رئیس مرکز پژوهش های اتاق ایران در نشست بررسی چالش های مشارکت بخش خصوصی در جهش تولید که در مرکز تحقیقات توسعه و آینده نگری برگزار می شود، گفت: در حال حاضر در سال 1380 در سال 1390 در ایران به بهره برداری رسیده است. ابتدا باید ریشه های بد خصوصی سازی و انتقال قدرت به بخش خصوصی شناسایی شود. متأسفانه در سال‌های اخیر که صنعت پتروشیمی و برخی کارخانه‌های بزرگ دیگر به بخش خصوصی واگذار شد، به جای سرمایه‌گذاری سود، آن را مصرف کردند و موتور سرمایه‌گذاری در کشور متوقف شد. همچنین با هدفمندی یارانه ها، بخش انرژی کشور با مشکلات زیادی مواجه شده است. خاموشی موتور سرمایه گذاری در این بخش از دیگر آسیب های این بخش بود.

**موتورهای سرمایه گذاری را غیرفعال کرده ایم

وی با تاکید بر اینکه نیاز به تغییر روش واگذاری قدرت به دست مردم و بخش خصوصی واقعی است، گفت: اگر بخواهیم حاکمیت نفت و گاز را کنار بگذاریم و به سمت تولید و تکمیل خط تولید برویم. ما باید در مورد آن فکر کنیم برای دور شدن از بروکراسی اداری و دستورالعمل ها و به جای دستورالعمل ها و دستورالعمل ها، باید اجرای راهکارهای کاری را جدی بگیریم. در اقتصاد برای رشد تولید ابتدا باید بنگاه ها را ارتقا داد زیرا بنگاه های اقتصادی از چهار جریان اقتصادی حمایت می کنند. دستمزد و حقوق، ایجاد درآمد مالیاتی برای دولت، ایجاد شغل و کسر تامین اجتماعی و ایجاد سود برای اقتصاد این چهار بخش را تشکیل می‌دهند.

رئیس مرکز تحقیقات اتاق ایران نقش دیپلماسی اقتصادی را در مشارکت بخش خصوصی در رونق تولید مهم دانست و گفت: اگر نمی‌خواهیم به دهکده‌ای در اقتصاد جهانی تبدیل شویم، باید فرا وجه را گسترش دهیم. ، بلاک چین، گسترش چاپ سه بعدی، گسترش شبکه 5G و انقلاب روباتیک.

** 10 مانع جدی راه اندازی مجدد تولید

در ادامه این جلسه آقای حمیدرضا فولادگر عضو مسئول نظارت بر اجرای سیاست های کلی اصل 44 گفت: نامگذاری متوالی سال های تولید به این معناست که این موضوع همچنان با مشکل جدی مواجه است. با به حداکثر رساندن ظرفیت برای دستیابی به رشد اقتصادی پایدار با قرار گرفتن در خط مقدم فناوری، می‌توانیم به یک جهش کوانتومی در تولید دست یابیم. سرعت فعلی حرکت ما بسیار کند است. مولفه هایی مانند فقدان استراتژی توسعه صنعتی، فضای نامناسب کسب و کار، بی ثباتی سیاست ها و تصمیمات اقتصادی، عدم شفافیت، عدم رقابت پذیری و حذف انحصارها، وجود ابزارهای عملی و سودآور برای کسب درآمد برای بازار رقابتی تولید، ناکارآمدی تامین مالی. عدم جهت گیری دارایی های مردم به سمت تولید، عدم بهره برداری از صنایع، عدم بهره وری و عدم آموزش و تسلط بر بخش تولید از موانعی است که مانع ایجاد و رشد تولید در کشور ما شده است.

آقای فولادگر ادامه داد: علاوه بر جذابیت بیشتر بخش تولید با ایجاد رقابت پذیری که تاکید ویژه اصل 44 قانون اساسی است، باید از جریان نقدینگی به سمت بخش های غیرمولد جلوگیری کرد. به عنوان مثال، قانون مالیات بر عایدی سرمایه که می تواند مانع از جابجایی دارایی های مردم به اقلامی مانند طلا و دلار و هدایت آن به بخش تولید شود، همچنان در حال بررسی است، بررسی در مجلس که به نظر نمی رسد به این مجلس برسد. و آن را وارد کنید. مجلس بعدی البته باید توجه داشت که این قانون نباید نتیجه معکوس داشته باشد و یا ایجاد تناقض کند.

**60 درصد اقتصاد ایران در دست شبه دولتی هاست

همچنین آقای وحید شقاقی شهری، کارشناس اقتصادی در پایان این جلسه اعلام کرد: کارمند یا مدیری که دستش در عرصه تولید نبوده و درد او را درک نمی کند، نمی تواند هرگز تصمیم درستی برای تولید نگیرید. بخش تقریباً تمام آمارهای اقتصادی در جهان نشان می دهد که تا سال 2027 اقتصاد هند به بزرگترین اقتصاد جهان تبدیل خواهد شد و این شاخص بر اساس تولید ناخالص داخلی آنها تعیین می شود. در سال 2010 ترکیه، عربستان و ایران از نظر تولید ناخالص داخلی برابر بودند، اما امروز ترکیه 2800 میلیون دلار، عربستان 1800 میلیون دلار و ایران نیز 1300 میلیون دلار تولید ناخالص داخلی دارد. و این یعنی ما در رشد تولید عقب هستیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی با تاکید بر اینکه این واگذاری ها در اقتصاد ایران با شفافیت همراه نبوده است، گفت: متأسفانه 60 درصد اقتصاد ایران تقریباً در دست دولت ها یا احزاب خصوصی است. چنین تعریفی از کارآفرینی در دنیا وجود ندارد. چین یا هند به لطف حذف بوروکراسی اداری خود توانستند اقتصاد خود را احیا کنند. بنابراین ما معتقدیم که ابتدا باید این بروکراسی ها حذف شود و سپس تعریف درستی از واگذاری مسئولیت به بخش خصوصی داشته باشیم تا مشارکت مردمی برای افزایش تولید جلب شود.

آقای شقاقی شهری گفت: روند کند تغییر قوانین و اجرای آنها در کشور به شدت بر رشد اقتصادی تاثیر گذاشته است. به عنوان مثال، 22 سال است که شاهد برگزاری همایشی به نام بودجه ریزی عملیاتی هستیم، اما هنوز بودجه کنفرانس مبتنی بر عملکرد تدوین نشده است. فقدان شایسته سالاری و تخصص مدیریت اقتصاد کلان یکی از عوامل بازدارنده رشد تولید است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *