پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

10 توصیه راهبردی رئیس مرکز پژوهش های مجلس در خصوص مدیریت بازار ارز

9- تقویت حاکمیت ریال به منظور کاهش نوسانات و کاهش تقاضای سفته بازی و فرار سرمایه ضروری است.

به گزارش ای بی اس نیوز به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش های شورای اسلامی، بابک نگهداری، رئیس مرکز پژوهش های شورای اسلامی 10 توصیه راهبردی مرتبط با مدیریت بازار ارز ارائه کرد.

این 10 توصیه عبارتند از

8- تغییر رویکرد کنترل نرخ با فروش منابع ارزی و از حالت انفعالی در جهت قیمت به در دست گرفتن جهت قیمت با خرید و فروش، البته شرط لازم برای این امر بهبود ابزارهای مداخله در بازارهای حواله و اسکناس و همچنین اصلاح ساختار و عملکرد بازار به منظور افزایش قدرت رهبری قیمت این بازار تشکیل شده است.

10- تسهیل و افزایش نرخ فروش ارز توسط صادرکنندگان غیر عمده و الزام واردکنندگان کالاهای کمتر ضروری مانند تلفن همراه به خرید ارز از این صادرکنندگان از طریق ایجاد تالار دوم و خرید بانک مرکزی. و فروش در این کشور. بازار به عنوان بازارساز، خرید ارز با صادرکنندگان غیر عمده با کیفیت مطلوب توسط بانک مرکزی با نرخ توافقی و فروش آن به گروه واردکنندگان کالاهای کمتر ضروری بدون الزام بانک مرکزی به خرید هر نوع ارزی که فاقد آن است. کیفیت لازم، رفع محدودیت های عرضه ارز برای گروه کالاهای مذکور از طریق واردات به جای صادرات غیرضروری و ایجاد ساختار بازار اعتبار صادراتی مشابه اعتبارات اسنادی اعطایی به صادرکنندگان غیرنفتی دهه 1370

4- تغییر نگاه به موضوع کاهش ارزش پول ملی به عنوان یک چالش کلان اقتصادی که مستلزم همکاری همه ارکان حاکمیتی برای کاهش رشد نقدینگی مازاد در رابطه با تولید ناشی از عدم تعادل اقتصادی است و تغییر سیاست تثبیت نرخ ارز اسمی برای تثبیت نرخ واقعی ارز. با کوچکترین نوسان در اطراف روند، این راه حل خواهد بود.

3- مرکز پژوهش‌های مجلس چالش‌ها و مشکلات اصلی سیاست‌های ارزی جاری را شناسایی کرده است که از آن جمله می‌توان به ادامه سیاست اشتباه تعیین نرخ اسمی به جای تعیین نرخ واقعی ارز، تعیین اجباری نرخ ارز در کشور اشاره کرد. سامانه نیما و شکل‌گیری نرخ اولیه ۲۸۵۰۰ تومان، تعدد نرخ‌های رسمی، توزیع رانت در حال تجربه ایجاد بستر فساد و انفعال در رهبری قیمت‌ها در بازار غیر رسمی و عدم رعایت پولی کشور است. نقشه تجاری و آسیب پذیری کشور در برابر درهم.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس 10 توصیه راهبردی در خصوص مدیریت بازار ارز ارائه کرد.

انتهای پیام

7- کاهش شکاف بین نرخ ارز صادرکنندگان عمده، بانک مرکزی و شرکت‌های تابعه وزارت نفت با نرخ ارز غیررسمی سال‌های 1397 و 1398 و رعایت مصوبات کمیسیون ماده 3 چهاردهمین جلسه. شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا از نظر مدیریت تقاضا موثر خواهد بود.

2- در غیاب بازارسازی فعال بانک مرکزی و انفعال در جهت قیمت ها، میدان برای ایجاد نوسانات شدید از طریق سفته بازی و عملیات روانی و حتی مداخله مخالفان در بازار باز بوده و هست. البته بخش قابل توجهی از این انفعال را باید به دلیل ناهمگونی کیفیت منابع ارزی و ارز مورد نیاز و همچنین خطر ابتکار عمل برای مداخله در بازار غیررسمی ارز در نظر گرفت.

5- بهبود نقشه تجارت پولی با ایجاد شرایط لازم برای استفاده حداکثری از منابع موجود در چین و عراق به جای خرید درهم. ارز تخصیصی به کالاهای کالایی را به درهم تبدیل نکنید و مستقیماً با پرداخت مستقیم یوان یا هر ارز دیگری که بابت فروش نفت دریافت می‌شود، کالای کالایی را خریداری کنید، نقش بانک مرکزی در نحوه دریافت غرامت صادرات نفت را مشخص کنید، از دیپلماسی اقتصادی استفاده کنید. قابلیت ارتقای کیفیت ارزهای عراق و چین و مدیریت عرضه و تقاضای درهم با توجه به تغییرات فصلی عرضه و تقاضای درهم باید در دستور کار قرار گیرد.

6- توصیه می‌شود تصمیم‌گیری، اختیارات و مسئولیت‌های مربوط به مدیریت بازار ارز در بانک مرکزی متمرکز شود و اقدامات اجباری از جمله تعیین سقف نرخ ارز از سوی دولت اعمال نشود. تغییر در معاملات رسمی

1- ریشه کاهش مداوم ارزش پول ملی را باید در تداوم عدم تعادل اقتصادی و غیراقتصادی، دور بودن فضای مساعد سرمایه گذاری و توسعه کسب و کار، کاهش سرمایه گذاری ها و خروج سرمایه ناشی از آن دانست. عدم قطعیت های غیراقتصادی و افزایش هزینه تجارت بین المللی. البته این مشکلات در روند صعودی نقدینگی، سطح عمومی قیمت ها و نرخ اسمی ارز خود را نشان می دهد.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *