ای بی اس نیوز/ خراسان رضوی بر اساس جامع ترین مطالعه اقتصادی تا به امروز، انتقال به یک سیستم غذایی جهانی پایدارتر می تواند تا 10 تریلیون دلار (7.9 تریلیون پوند) در سال سود ایجاد کند، سلامت انسان را بهبود بخشد و بحران آب و هوا را کاهش دهد.
محققان دریافتهاند که سیستمهای غذایی موجود به دلیل هزینههای مخفی زیستمحیطی و پزشکی، ارزش بیشتری را نسبت به آنچه که ایجاد میکنند از بین میبرند و در نتیجه از آینده برای کسب سود امروز وام میگیرند.
سیستم های غذایی مسئول یک سوم انتشار گازهای گلخانه ای در جهان هستند و جهان را در مسیر رسیدن به 2.7 درجه سانتیگراد گرمایش تا پایان قرن قرار می دهند و چرخه معیوبی را ایجاد می کنند که در آن دماهای بالاتر منجر به شرایط آب و هوایی شدیدتر و آسیب بیشتر به محصولات می شود. .
ناامنی غذایی همچنین سیستم های پزشکی را تحت فشار قرار می دهد. این مطالعه پیش بینی می کند که یک رویکرد بدون تغییر منجر به کاهش وزن 640 میلیون نفر تا سال 2050 می شود، در حالی که چاقی 70 درصد افزایش می یابد.
این گروه بین المللی از محققان گفت که تغییر جهت سیستم غذایی یک چالش سیاسی خواهد بود، اما مزایای اقتصادی و اجتماعی عظیمی به همراه خواهد داشت.
یوهان راکستروم، از مؤسسه تحقیقات تأثیر آب و هوا در پوتسدام و یکی از محققان این مطالعه، گفت: «سیستم جهانی غذا آینده بشریت روی زمین را در دست دارد. »
تحقیقات حاکی از حذف یارانه ها و مشوق های مالیاتی از تک کشت های مخربی است که به کودها، آفت کش ها و جنگل زدایی متکی هستند. در عوض، باید مشوق های مالی به خرده مالکانی داده شود که می توانند مزارع خود را به غرق کربن با فضای بیشتری برای حیات وحش تبدیل کنند.
تغییر در رژیم غذایی همراه با سرمایه گذاری در فناوری برای افزایش کارایی و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای یکی دیگر از عناصر کلیدی است.
در این گزارش آمده است که با ناامنی غذایی کمتر، سوءتغذیه تا سال 2050 ریشه کن خواهد شد، با 174 میلیون مرگ زودرس کمتر و 400 میلیون کارگر مزرعه قادر به کسب درآمد کافی خواهند بود. تغییر پیشنهادی به محدود کردن گرمایش جهانی به 1.5 درجه سانتیگراد بالاتر از سطح قبل از صنعتی شدن کمک می کند و جریان نیتروژن از کشاورزی را به نصف کاهش می دهد.
به طور کلی، محققان هزینه های این تحول را بین 0.2 تا 0.4 درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی در سال تخمین می زنند.
راکستروم و همکارانش در تحقیقات اولیه دریافتند که غذا بزرگترین بخش اقتصاد است که از مرزهای سیاره ای فراتر می رود. علاوه بر این، از نظر تأثیر آب و هوا، محرک اصلی تغییر کاربری اراضی و کاهش تنوع زیستی است و مسئول کاهش 70 درصدی آب شیرین است.
این تحقیق هزینه های پنهان غذا از جمله تغییرات آب و هوایی، سلامت انسان، تغذیه و منابع طبیعی را 15 تریلیون دلار تخمین زد و مدل جدیدی را برای پیش بینی چگونگی این هزینه های پنهان در طول زمان و با توجه به ظرفیت انسان برای تغییر ایجاد کرد. . محاسبات آنها با گزارش سال گذشته سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد مطابقت داشت که هزینه محصولات کشاورزی ثبت نشده را تا سال 2020 بیش از 10 تریلیون دلار در سراسر جهان تخمین زد.
دکتر استیون لرد، از مؤسسه تغییرات محیطی در دانشگاه آکسفورد، گفت: این تجزیه و تحلیل نشان دهنده اولین محاسبه فرصت های اقتصادی منطقه ای و جهانی است که با تغییر سیستم های غذایی مرتبط است. اگرچه آسان نیست، اما این تحول در مقیاس جهانی سودآور است و هزینه های انباشته انجام هیچ کاری در آینده ریسک اقتصادی قابل توجهی را به همراه دارد.
بسیاری از مطالعات دیگر مزایای سلامتی و آب و هوایی تغییر به رژیم غذایی گیاهی را نشان داده اند. گزارشی که سال گذشته توسط رصدخانه آب و هوا منتشر شد اشاره کرد که صنعت گاوداری برزیل و جنگلزدایی مرتبط با آن اکنون دارای ردپای کربنی بیشتر از تمام خودروها، کارخانهها، دستگاههای تهویه مطبوع، لوازم الکتریکی و سایر منابع انتشار گازهای گلخانهای در ژاپن هستند.
تحقیقات جدید در مورد گیاهخواری اجباری نیست، اما راکستروم گفت که اگر هزینه های پنهان بهداشت و محیط زیست در نظر گرفته شود، تقاضا برای گوشت گاو و بیشتر گوشت های دیگر کاهش می یابد.
نیکلاس استرن، مدیر موسسه تحقیقاتی گرانتام در زمینه تغییرات آب و هوایی و محیط زیست در دانشکده اقتصاد لندن، از این تحقیق استقبال کرد و گفت: «متاسفانه، اقتصاد سیستم غذایی فعلی قابل تعمیر نیست. » هزینه های پنهان آن به سلامتی ما آسیب می رساند، سیاره ما را نابود می کند و نابرابری های جهانی را بدتر می کند. تغییر روش تولید و مصرف مواد غذایی برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی، حفاظت از تنوع زیستی و ساختن آینده ای بهتر ضروری است. زمان تغییرات اساسی فرا رسیده است.
کریستیانا فیگورس، دبیر اجرایی سابق کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوا، ماهیت آینده نگر این گزارش را برجسته کرد و نتایج این تحقیق ثابت می کند که واقعیت متفاوتی ممکن است و به ما نشان می دهد که برای تغییر سیستم غذایی چه چیزی لازم است. . . این فرصت باید توجه همه سیاست گذارانی را که مشتاق تضمین آینده ای سالم تر برای سیاره زمین و ساکنان آن هستند، جلب کند.
مراجع
thefarmingforum.co.uk
www.newsminimalist.com
www.theguardian.com/environment
انتهای پیام