اخبار اقتصادی روز

10 بانک دارای حداقل کفایت سرمایه 8 درصدی هستند.

11:18 19 مهر 1403

فرشاد محمد پور معاون نظارت و مقررات بانک مرکزی با اعلام این خبر گفت: قانون برنامه هفتم در 22 تیرماه سال جاری ابلاغ شد. یکی از مهم ترین احکام این قانون برای نظام بانکی، ماده 8 است که به اصلاح ساختار مالی نظام بانکی در کشور می پردازد.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین شاخص های اصلاح نظام بانکی در کشور، نسبت کفایت سرمایه بانک ها و توجه به حداقل سرمایه مورد نیاز بانک ها است. در یک بانک، نسبت کفایت سرمایه شاید مهمترین نسبت در بانک باشد و تمامی فعالیت های بانک به حداقل سرمایه ای که باید داشته باشد بستگی دارد.

محمدپور همچنین گفت: در دنیا استانداردسازان به ویژه کمیته BAL بحث های مفصلی در مورد کفایت سرمایه داشته اند. در نسخه سوم لایحه قانون، بانک ها موظفند نسبت کفایت سرمایه 8 درصد داشته باشند، یعنی به عبارت ساده، سرمایه بانک نباید کمتر از 8 درصد دارایی بانک باشد.

وی افزود: در ایران نیز بانک مرکزی دستورالعمل های مربوطه را ابلاغ کرده است و ماده هفتم قانون برنامه هفتم بانک ها را موظف کرده است تا پایان برنامه هفتم حداقل 8 درصد داشته باشند. در ماده ۸ قانون نیز نحوه رسیدن به این نرخ پیش بینی شده است. قسمت اول به نحوه افزایش سرمایه بانک های غیردولتی و قسمت دوم به نحوه افزایش سرمایه بانک های دولتی می پردازد.

معاون نظارت و مقررات بانک مرکزی گفت: روند افزایش سرمایه بانک های غیردولتی به این صورت است که این بانک ها دو ماه پس از صدور قانون، برنامه افزایش سرمایه خود را به بانک مرکزی ارائه کنند. 22 شهریورماه و بانک مرکزی نیز باید حداکثر تا دو ماه پس از دریافت طرح و ابلاغ اجرای طرح به بانک ها، طرح را ارائه کند.

وی ادامه داد: ضمانت اجرایی این قسمت از قانون این است که اگر این بانک ها این اقدام را برای افزایش سرمایه انجام ندهند، بانک مرکزی می تواند مجمع عمومی را تشکیل دهد و سهام بانک ها را با حق تقدم در بورس عرضه کند، بنابراین که صاحبان سرمایه بیایند و این درصد را پوشش دهند.

محمد پور گفت: در خصوص بانک های دولتی این مسئولیت به وزارت اقتصاد محول شده است. این بدان معناست که وزارت و رئیس بانک مسئول تهیه طرح و تامین منابع لازم هستند. یک ماه برای این روش دیده شده است. نظارت بر روند اجرا در هر دو مورد بر عهده بانک مرکزی است.
وی ادامه داد: علاوه بر این موضوع اسفندماه سال گذشته مصوبه ای در هیات وزیران تصویب شد که مقرر شد حداقل سرمایه بانک ها در مدت سه سال به 20 هزار میلیارد تومان برسد.

سرمایه موسسات اعتباری 15 هزار میلیارد تومان و سرمایه بانک های اعتباری خوب 5 هزار میلیارد تومان است.

معاون نظارت و مقررات بانک مرکزی همچنین گفت: در حال حاضر 10 بانک حداقل 8 درصد کفایت سرمایه دارند، البته این به معنای حداقل سرمایه 20 هزار میلیارد تومانی نیست. 8 بانک زیر 8 درصد هستند اما امسال با توجه به سودی که کرده اند احتمالا به 8 درصد می رسد. اما 10 بانک دیگر، برخی از آنها از تعادل خارج شده اند. برخی از این بانک ها دارای کفایت سرمایه منفی و برخی دارای کفایت سرمایه مثبت اما پایین هستند. تمرکز اصلی ما روی این بانک هاست.

وی خاطرنشان کرد: منتظریم بانک ها طرح را به ما بدهند و ما آن طرح را تصویب کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *