وزیر اقتصاد گفت: امروز حدود یک میلیون و 500 هزار مجوز از طریق درگاه ملی صدور مجوز صادر شده و بستر ایجاد 10 میلیون فرصت فساد در این بخش از بین رفته است.
به گزارش ای بی اس نیوز، سید احسن خاندوزی در مراسم افتتاحیه سامانه مدیریت ریسک فساد اداری اظهار کرد: در بحث مبارزه با فساد یکی از راهکارهای سهل الوصولی که در برابر مردم ایستاده بود تخلفاتی بود که در گذشته رخ داده بود. . دستور رئیس جمهور این است که ما می توانیم اصلاحات واقعی کسب و کار را ببینیم و دستاوردهای آینده نگر داشته باشیم. زمان را برای گذشته تلف نکنید.
وی افزود: فساد در چند زمینه اتفاق می افتد. ما به عنوان قوه مجریه باید لغزندگی هایی را که فعالان اقتصادی را به سمت رفتارهای فاسد سوق می دهد، از بین ببریم و خطرات فساد را به حداقل برسانیم.
خاندوزی خاطرنشان کرد: مقررات گاهی بستری برای فساد ایجاد می کند یا در روند اجرا یا در مصونیت و عدم شفافیت فساد رخ می دهد.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه در مقررات مبارزه با فساد گام های خوبی برداشته شده است، گفت: ارز 4200 تومانی یا تغییر نرخ عوارض گمرکی کالاهای مختلف زمینه را برای فساد ایجاد کرده است بنابراین ارز 4200 تومانی را حذف کردیم. و تغییرات در نرخ حقوق گمرکی را مدیریت کرد.
وی تصریح کرد: محور دوم فرآیندهای اجرایی نهادها بود که زمینه فساد را در کشور ایجاد کرد. به محض انجام مراحل اخذ مجوز در سامانه، حوزه فساد از بین می رود و امروز حدود 1.5 میلیون مجوز از طریق درگاه ملی مجوز صادر شده است و مبنای ظاهری 10 میلیون فساد از بین رفته است. .
خاندوزی با بیان اینکه امروز تمامی اسناد مالی از طریق سامانه مدیان صادر می شود، گفت: حوزه مراجعه شخصی به سازمان امور مالیاتی و فساد ایجاد شده بین افراد از بین رفته است. امروز 75 درصد گواهی عدم بدهی مالیاتی به صورت الکترونیکی صادر می شود و خود فعالان اقتصادی نیز از این موضوع استقبال می کنند.
وزیر اقتصاد و دارایی تاکید کرد: مسیر و جهت گیری این است که تا پایان دولت نیازی به مراجعه حضوری به هیچ بخشی از فرآیندهای مالیاتی نباشد.
وی با بیان اینکه از اتاق تاریک انبار تملیکی به فروش اینترنتی رسیدیم، گفت: امروز همه می توانند در مزایده شرکت کنند که اقدامی بی سابقه است.
به گفته خاندوزی، اعتراض به فرم های مالیاتی قطعی که به وزیر اقتصاد عودت داده شده بود، رفع شد. همه این مسائل در یک سیستم انجام می شود و کاغذبازی ها به صفر می رسد. قراردادهایی از دهه 1970 بود که بازنگری شد.
وزیر اقتصاد و دارایی اعلام کرد: موضوع بدهکاران سوپربانکی از سال گذشته حل شده است. ما این شفافیت را در بخش بیمه هم اجرا می کنیم. وقتی روزهای خدمت ما در وزارت به پایان رسید، باید محیطی پاکتر را به یاد بیاوریم که در آن احتمال فساد کمتر باشد.
خاندوزی گفت: سامانه مدیریت ریسک فساد که با کار یک کارشناس علمی ایجاد شده است برای نمایش و پرکردن رزومه نیست. چون اگر اینطور بود، ما آن را در ماه می باز میکردیم، اما میخواستیم مطمئن شویم که قسمت به قسمت آن را بررسی کردهایم و باگها را برطرف میکنیم. امیدواریم این تجربه به تمامی قوای مجریه تعمیم یابد. اگر در هر مرحله فساد مالی، گمرکی، بانکی و… را شناسایی کنیم، قطعا دستگاه های اجرایی کشور روان تری عمل خواهند کرد.
تضاد منافع باید مدیریت شود
در این برنامه فتاح آقازاده – مدیرکل دفتر تعالی فرهنگ سازمانی و سلامت اداری سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: خدمات همه دستگاه ها مراحلی را طی می کند و اگر این فرآیندها درست شود انگیزه های فساد ایجاد می شود. حذف شده است. تضاد منافع نیز باید مدیریت شود.
وی افزود: اگر به دنبال سلامت اداری به معنای پیشگیری هستیم، مهمترین ابزار ارزیابی ریسک فساد است. بر روی این سامانه که امروز رونمایی می شود باید اندازه گیری های کارشناسی انجام شود.
مدیرکل دفتر تعالی فرهنگ سازمانی و سلامت اداری سازمان اداری و استخدامی تاکید کرد: اگر بعد فرهنگ سازی و آموزش مبارزه با فساد در دستگاه ها ایجاد شود، این حوزه برای اجرا در سطح ملی ایجاد می شود. . آموزش کارکنان در این زمینه ضروری است تا بتوانیم تجربه موفقی را از سطح یک سازمان به سطح کشور برسانیم.
انتهای پیام