اخبار سیاسی روز

10 برابر ضریب ایمنی و تولید سوخت در “فوردو”

در 30 ژوئن 2019 و 18 ژوئن 1401 قطعنامه مشابهی توسط سه کشور اروپایی عضو برجام با حمایت آمریکا پیشنهاد و تصویب شد، اما تفاوت قطعنامه سوم با دو قطعنامه قبلی در این است که این بار از لحن شدیدتری علیه ایران استفاده کرده است.

به گفته مسئولان کشورمان، سانتریفیوژهای IR-6 به همراه دستگاه های پیشرفته IR-2m و IR-4 به مرحله تایید رسیده و ایران می تواند از سه دستگاه پیشرفته خود برای تولید سوخت صنعتی استفاده کند.

شاید هدف از صدور قطعنامه شورای حکام با حمایت و رهبری سه کشور اروپایی و آمریکا و آماده سازی زمینه توسط مدیرکل آژانس این بود که ایران در بحث باقی مانده امتیازاتی بدهد. و یا در باقی موضوعات مربوط به توافق برجام، اما این اقدام و اقدام متقابل ایران در واکنش به صدور قطعنامه، ابعاد استراتژیک سایت فردو را به طور فزاینده ای ایجاد کرده و ایمنی این سایت 60 درصد افزایش یافته است. نسبت به گذشته با انتقال سانتریفیوژهای نسل ششم و غنی سازی. البته باید گفت که انتشار قطعنامه مذکور بدون شک فضای سیاسی و دیپلماتیک ایران، کشورهای عضو برجام و آمریکا را تیره‌تر و مبهم‌تر کرده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، سازمان انرژی اتمی در واکنش به مصوبه شورای حکام در نشست سه ماهه اخیر، برای اولین بار تولید اورانیوم تا غنی سازی 60 درصد در سایت فردو را فعال کرد.

همچنین گفته می شود که ایران طرح و اطلاعات دقیق خود را برای جایگزینی سانتریفیوژهای IR-6 به جای ماشین های IR-1 به آژانس ارائه کرده است، اما کار برای جایگزینی هنوز آغاز نشده است.

بر اساس اعلام مقامات کشورمان، یکی از مصارف مهم اورانیوم غنی‌سازی تا 60 درصد، تولید عنصر مولیبدن برای استفاده در ساخت انواع رادیوداروها است.

اکنون با انتقال ماشین‌های پیشرفته IR-6 به فردو و افزایش این ماشین‌ها در آینده، ظرفیت و قدرت تولید اورانیوم 60% یا 3.5% ده برابر قبل خواهد شد که ذخیره‌سازی را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد. ظرفیت مواد هسته ای ایران در کوتاه ترین زمان ممکن.

تاسیسات هسته ای شهید علیمحمدی (فردو) یکی از تاسیسات هسته ای ایران است که در اواخر دهه 1980 با هدف غنی سازی اورانیوم در عمق بیش از 70 متری نزدیک شهر قم ساخته شد. سانتریفیوژهای خود را به تأسیسات زیرزمینی برای “امنیت مردم” و ترس از “حمله هوایی احتمالی نظامی”. سانتریفیوژهای سایت فورد از نوع و نوع ماشین های IR-1 بود که در سایت نطنز بود. از آنجایی که فردو محل پشتیبان و جایگزینی سایت نطنز است، ظرفیت کمی برای تولید اورانیوم و نصب سانتریفیوژها داشت. در عین حال آنچه این سایت را مهم و راهبردی می کند ساختمان خاص و مستحکم آن در عمق 70 متری است که جلوی بخش قابل توجهی از سلاح ها و بمب افکن های دشمنان ایران به ویژه آمریکا و اسرائیل را می گیرد. این مرکز هدف هسته ای طی دو دهه گذشته، آمریکا و رژیم اسرائیل بارها و بارها ایران و تاسیسات هسته ای آن را به طور علنی تهدید کرده اند و در این زمینه از حمایت و سکوت برخی نهادهای بین المللی و کشورهای مختلف از جمله کشورهای دارای هسته ای برخوردار هستند. توانایی ها. استحکام و مقاومت سایت فردو و خطرات ناشی از حمله نظامی به این سایت هسته ای به حدی است که این کشورها با استفاده از نفوذهای نرم افزاری و سخت افزاری و اقدامات خرابکارانه اقدام به تأخیر و اختلال در عملکرد این سایت کرده اند.

مقامات ایرانی بارها اعلام کرده‌اند که اولویت خود برای صنعتی‌سازی سانتریفیوژها و تولید انبوه سوخت، استفاده اقتصادی و فنی از ماشین‌های نسل ششم است. اگر برنامه بلندمدت ایران مبتنی بر جایگزینی تمام ماشین‌های IR-1 خود در نطنز با IR-6 باشد، بلافاصله ظرفیت تولید سوخت و ذخایر اورانیوم غنی‌شده برای ایران ایجاد می‌شود. این حجم از سوخت هسته ای را می توان یک عامل بازدارنده مهم در نظر گرفت.

تولید اورانیوم 60 درصد از ابتدا در سایت نطنز انجام شده است، اما انتقال این فرآیند به سایت فردو با ظرفیت دو آبشار می تواند ابعاد متفاوت و قابل توجهی داشته باشد.

به گزارش ای بی اس نیوز، تصمیم ایران برای انتقال 60 درصد تولید اورانیوم به سایت فردو در واکنش به مصوبه شورای حکام که از نظر ایمنی و امنیت هسته ای در زمره سایت های استراتژیک محسوب می شود، قابل توجه است.

تولید اورانیوم بالای 20 درصد ابتدا در فروردین 1400 آغاز شد. در ادامه اقدامات ایران در پی خروج آمریکا از برجام و بر اساس قانون راهبردی شورای اسلامی لغو تحریم ها، سازمان انرژی اتمی مجبور به راه اندازی خط تولید شد. اورانیوم 60 درصد به مقدار لازم در قانون مذکور. بر اساس برجام، ایران تا پایان سال هشتم و در برخی بخش‌ها تا پایان سال دهم نباید اورانیوم تا 20 درصد یا بیشتر تولید کند، اما در بخشی از اقدامات متقابل، تهران تنها تولید نکرده است. اورانیوم غنی شده با عیار بالا، اما سانتریفیوژهای پیشرفته که از جمله آنها IR-2m، IR-4 و IR-6 را در سطح تحقیقات و تولید انبوه تولید و راه اندازی کرده است.

تصمیم تهران برای افزایش نرخ غنی‌سازی به 60 درصد پاسخی قابل پیش‌بینی به تلاش‌های تروئیکای اروپا و آمریکا برای افزایش تنش‌ها برای یکی دو هفته در شورای حکام و در سطح روابط سیاسی بود. ایران در سطوح مختلف اعلام کرده بود که صدور قطعنامه دیگری علیه ایران در جریان مذاکره و رایزنی با آژانس، واکنش جدی را در پی خواهد داشت، اما علیرغم همه هشدارها، سه کشور اروپایی و ایالات متحده تصمیم گرفتند قطعنامه ای را منتشر کنند که آن را برای اجرای آن به اجرا گذاشته است. مدت ها و رافائل گروسی، مدیرکل آژانس، شرایط و بستر لازم را با گزارش هدفمند از فعالیت های هسته ای ایران فراهم کرد. آمریکا و سه کشور اروپایی در هفته‌های اخیر فشارها علیه ایران را در عرصه‌های مختلف سیاسی- بین‌المللی، حقوق بشر از نظر تحولات سیاسی اخیر در ایران و فعالیت‌های هسته‌ای در چارچوب سیاست فشار حداکثری با جدیت دنبال کرده‌اند. ایران در برخی از موضوعات حکم مربوط به مذاکرات برجام باید کوتاه شود.

در حالی که آمریکا و سه کشور اروپایی با صدور قطعنامه ای در شورای حکام سعی در کسب امتیاز از ایران در برخی مسائل فنی و سیاسی داشتند، اقدام متقابل ایران این فشار و این تهدید را به فرصتی برای افزایش توان فنی و امنیتی خود تبدیل کرد.

انتقال دو آبشار سانتریفیوژ IR-6 به سایت فردو و تولید اورانیوم 60 درصد در آن، ضریب ایمنی فردو را بهبود می بخشد و از سوی دیگر ذخایر اورانیوم بسیار غنی ایران را در اسرع وقت افزایش می دهد.

علاوه بر آغاز تولید اورانیوم تا 60 درصد غنی سازی در فردواقدامات دیگری در این سایت در هفته گذشته انجام شد از جمله؛
– آغاز فرآیند جایگزینی سانتریفیوژهای نسل اول با ماشین های پیشرفته 6-IR در این مجموعه که ظرفیت تولید را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.
– آغاز فرآیند تجهیز سالن B (واحد 1) با ظرفیت 8 کانال جدید که با توجه به نیاز به ایجاد زیرساخت ها به صورت مرحله ای انجام می شود.

همچنین در سایت طعنه;
– دو آبشار IR-2m و IR-4 در حال بررسی و گازگیری است و دو آبشار دیگر از این ماشین ها برای گازگیری آماده می شود.
– شروع غیرفعال شدن دو زنجیره دیگر از همین نوع (IR-2m و IR-4) که طی روزهای آینده به مرحله گازگیری می رسد و
– شروع مراحل راه اندازی واحد B1000 با ظرفیت 8 واحد به صورت مرحله ای انجام می شود.

بر اساس اعلام رئیس سازمان انرژی اتمی، صبح دوشنبه 9 آبان ماه، مهندسان سایت فردو به مرحله «پایداری» در تولید اورانیوم تا غنی‌سازی 60 درصد رسیده‌اند که با استفاده از سانتریفیوژهای IR-6 انجام شد. . پیش از این غنی سازی 60 درصدی در مجتمع شهید احمدی روشن (نطنز) و غنی سازی 20 درصدی در سایت فردو انجام می شد، اما به نظر می رسد ایران در میان مدت و بلندمدت برنامه های مشخص تری برای سایت فردو دارد. .

انتهای پیام

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، پنج‌شنبه 26 نوامبر، تحت فشارهای شدید سیاسی آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان قطعنامه‌ای را علیه صلح‌سازان در زمینه فعالیت‌های هسته‌ای در کشورمان تصویب کرد. این سومین قطعنامه شورای حکام علیه ایران پس از اجرای برجام و بسته شدن پرونده مسائل موسوم به پادمانی است که تحت فشار رژیم صهیونیستی در این شورا صادر می شود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا