1.5 میلیون تن شیر خام به بازارهای هدف صادر می شود
سیداحمد مکدیسی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: با وجود اینکه شرایط عرضه ذرت و کنجاله سویا خوب است اما یونجه با افزایش قابل توجهی به 18 هزار تومان و ذرت علوفه ای به 4 هزار تومان رسیده است که تاثیر بسزایی در افزایش قیمت دارد. هزینه تولید.
به گفته وی، با وجود اینکه قیمت نهایی تولید و قیمت مصوب جدید شیرخام را یک ماه و نیم پیش اعلام کردیم، اما هنوز هماهنگی های موثری انجام نشده است.
مقدسی ادامه داد: تا زمانی که قیمت شیر اقتصادی نشود نمی توان در تولید گوشت قرمز به خودکفایی رسید زیرا تولیدکنندگان برای تامین هزینه های خود از بردن گاو مادر به کشتارگاه خودداری نمی کنند.
رئیس انجمن چوپانان قیمت نهایی هر کیلو شیر خام را 18 هزار و 900 تومان اعلام کرد و افزود: قیمت فعلی هر کیلو شیر خام 15 هزار تومان است و به این ترتیب دامداران به ازای هر کیلو شیر خام فروخته شده 3 هزار و 900 تومان ضرر می کنند. .
وی با بیان اینکه امکان تولید 15 میلیون تن شیرخام در کشور وجود دارد، گفت: بر اساس آمار سال گذشته 11.7 میلیون تن شیر خام تولید شد که 1.5 میلیون تن آن پس از تبدیل به لبنیات صادر شد. .
مقدسی گفت: برآورد می شود در صورت دستیابی به حداکثر تولید شیر خام بین 10 تا 12 درصد محصول پس از تبدیل به لبنیات صادر شود.