رشته های مورد استقبال دانشجویان دانش
بر اساس گزارش این شرکت، درآمد کسب و کارهای دانش بنیان از سال 1395 از 40 هزار میلیارد تومان به 198 میلیارد تومان رسیده است که به معنای افزایش 5 برابری درآمد کسب و کارهای دانش بنیان است.
با مقایسه آمار هزار و 400 نفری، در مجموع 2535 بنگاه دانش بنیان از سیستم بانکی، منابع داخلی صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق های پژوهش و فناوری وام دریافت کردند. ضمن اینکه این انجمن ها در پایان سال 1400 حدود 43 هزار ضمانت نامه فعال داشتند و میانگین ضمانت نامه های فعال 1.3 میلیارد تومان بود. شرکت های دارای ضمانت نامه به طور متوسط 19 ضمانت نامه فعال دارند.
کل معافیت مالیاتی محصولات دانش بنیان که به بنگاه های دانش بنیان نوع (۱) تعلق می گیرد، برای سال ۱۳۹۸ حدود یک هزار میلیارد تومان بوده است. این در حالی است که این عدد تنها معادل 0.3 درصد درآمد مالیاتی دولت در سال 1400 است.
اعطای معافیت مالیاتی
ایجاد شغل در پایگاه های دانش
وی با اشاره به گزارش اخیر این شرکت از وضعیت کسب و کارهای دانش بنیان، تصریح کرد: نتایج بررسی های ما نشان داد که نیمی از کسب و کارهای دانش بنیان پس از سال 1392 ایجاد شده اند و (1) که تقریباً 14 درصد شرکت ها را تشکیل می دهند. ، محصولاتی با سطح تکنولوژی بالاتر داشته باشند.
همچنین 22 درصد اعضای هیئت مدیره و 12 درصد مدیران عامل شرکت های دانش بنیان را زنان تشکیل می دهند و 17 درصد سهام شرکت های دانش بنیان در اختیار زنان است.
صندوق های پژوهش و فناوری در سال 1400 بیش از 3 هزار میلیارد تومان ضمانت نامه جدید صادر کردند و همچنین در سال 1400 صندوق نوآوری و شکوفایی حدود 3500 میلیارد تومان ضمانت نامه از طریق مشاغل معرفی در سیستم بانکی ارائه کرد.
از سوی دیگر 53 درصد بنگاه های دانش بنیان در تهران مستقر هستند و این بنگاه ها 50 درصد از گردش مالی بنگاه های دانش بنیان را به خود اختصاص داده اند. آمارها نشان می دهد که تنها 41 درصد از وام های نظام بانکی به شرکت های دانش بنیان به این شرکت ها تعلق گرفته است.
درآمد بنگاه های دانش بنیان در سال مالی 1398 بالغ بر 198 هزار میلیارد تومان بوده که سهم درآمدی محصولات دانش بنیان 80 هزار میلیارد تومان برآورد شده است. 40 درصد از درآمدهای شرکت های دانش بنیان به 34 شرکت مرتبط است.
به گفته این فعال حوزه فناوری، شاخص دریافت اعتبار یکی از یازده شاخص مورد بررسی در این حوزه است، ایران در رتبه 99 و امارات متحده عربی و ترکیه به ترتیب در رتبه های 44 و 32 قرار دارند.
در مقایسه با مقوله های مختلف فناوری، درصد حضور و فعالیت زنان در مقوله فناوری دارو و فناوری بیولوژیک بیشتر از سایر حوزه ها است.
اگرچه نظام بانکی کشور بیشترین سهم وام را به بنگاه های دانش بنیان ارائه می کرد، اما بخش قابل توجهی از وام های دریافتی این بنگاه ها مربوط به محصولات غیر دانش بنیان یا بنگاه های بزرگ بوده است که درصد فروش محصولات دانش بنیان در آن ها است. قابل توجه نیست و این شرکت ها معمولا خارجی هستند، توانستند از وام های اکوسیستم دانش بهره مند شوند.
در حالی که ۵۳ درصد از کسبوکارهای دانشبنیان بهعنوان تولیدی نوع ۲ شناسایی شدند، این کسبوکارها ۸۷.۵ درصد از درآمد کسبوکار را در پایان سال ۲۰۱۹ به خود اختصاص دادند.
تولید درآمد مبتنی بر دانش
میزان تسهیلات پرداختی از صندوق های پژوهش و فناوری به بنگاه های دانش و فناوری در سال 1400 بیش از 2 هزار میلیارد تومان بوده است. همچنین صندوق نوآوری و شکوفایی امسال بالغ بر 1300 میلیارد تومان وام از محل منابع داخلی پرداخت کرده است.
مجموع ضمانت نامه های فعال بنگاه های دانش بنیان در پایان سال 1400، 55 هزار میلیارد تومان بوده است. این در حالی است که 75 درصد از کسب و کارهای دانش بنیان فاقد وام فعال نزد سیستم بانکی و 65 درصد از کسب و کارهای دانش بنیان فاقد ضمانت نامه فعال در سیستم بانکی هستند.
8 درصد از شرکت های بورسی موفق به دریافت گواهی تایید دانش بنیان شدند. ارزش بازار این شرکت ها تقریباً 3 درصد از کل ارزش بازار را تشکیل می دهد.
بر اساس ترازنامه مالیاتی پایان سال 1398، مجموع دارایی های بنگاه های دانش بنیان بالغ بر 300 هزار میلیارد تومان بوده که 30 درصد آن توسط سهامداران پرداخت شده و مابقی بر اساس ایجاد بدهی یا تسهیلات پذیرایی تشکیل شده است. .
وی ادامه داد: طبق گزارش بانک جهانی در سال 2019، رتبه ایران از نظر سهولت کسب و کار 128 بوده است، در حالی که در همین گزارش کشورهای همسایه ایران مانند امارات متحده عربی در رتبه یازدهم و ترکیه در رتبه 43 قرار گرفته اند.
براساس بررسیهای یکی از شرکتهای فعال در حوزه ارزیابی، درآمد شرکتهای دانشبنیان در سال مالی ۱۳۹۸ بالغ بر ۱۹۸ هزار میلیارد تومان بوده که از این میزان سهم درآمد حاصل از اقتصاد دانشبنیان محصولات، ۸۰ برآورد شده است. تریلیون تومان و سهم اقتصاد دانش بنیان در اقتصاد کشور حدود 0.6 درصد محاسبه شده است.
مانده بدهی بنگاه های دانش بنیان به نظام بانکی در پایان سال 1400 حدود 68 هزار میلیارد تومان بود و صندوق های پژوهش و فناوری در سال 1400 حدود 3 هزار میلیارد تومان ضمانت نامه صادر کردند.
عرب با بیان اینکه این ارقام نشان می دهد که ایران در زمینه توسعه کسب و کار از وضعیت مناسبی برخوردار نیست، خاطرنشان کرد: به این منظور مطالعه عمیقی در زمینه مدیریت ریسک اعتباری بازیگران اصلی اکوسیستم دانش بنیان انجام شد. مؤسسه مطالعات فناوری و با بررسی نتایج این مطالعه و مشاهدات میدانی ما از ژاپن، ایجاد یک سیستم استاندارد مدیریت ریسک اعتباری به عنوان یک ضرورت مطرح شد و در این راستا، به منظور اعتبارسنجی بنگاه های دانش بنیان و فناورانه این شرکت توسط تعدادی از صندوق های تحقیقاتی و فناوری و بخش خصوصی تأسیس شده است.
وضعیت اعطای تسهیلات بانکی به کلیه بنگاه های دانش بنیان
میزان وام اعطایی به این بنگاه ها معادل 14 درصد تسهیلات اعطایی به بنگاه های دانش بنیان است.
بر اساس محاسبات، سهم اقتصاد دانش بنیان در اقتصاد کشور حدود 0.6 درصد است.
نتایج بررسی های این شرکت نشان می دهد که 23 درصد از شرکت های دانش بنیان در حوزه نرم افزار و فناوری اطلاعات فعالیت می کنند و این شرکت ها 29 درصد درآمدها و 29 درصد کارکنان را به خود اختصاص داده اند.
مصطفی عرب، مدیرعامل این شرکت فناوری در حوزه اعتبارسنجی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، وی زمینه فعالیت این شرکت را اعتبارسنجی شرکت های دانش بنیان عنوان کرد و گفت: پس از سال ها تجربه در ارتباط با شرکت ها و نهادهای سیاسی به این نتیجه رسیده ایم که بهبود فضای کسب و کار بهترین نوع حمایت است. برای کسب و کارهای مبتنی بر فناوری و دانش
انتهای پیام
در پایان سال 1400 حدود 275 هزار نفر در بنگاه های دانشی مشغول به کار بودند که این آمار نسبت به ابتدای سال 1398 که 70 درصد شاغلان بنگاه های دانش در 6 درصد بنگاه ها مشغول به کار هستند، 20 درصد افزایش داشته است. بیش از 80 درصد بنگاه های دانش بنیان بر اساس تعداد شاغلان در رده بنگاه های کوچک و متوسط طبقه بندی می شوند.
مدیرعامل این شرکت اعتبار سنجی افزود: در سال های اخیر تعداد شرکت های دانش بنیان از حدود 1500 شرکت به حدود 7500 شرکت افزایش یافته است و در سال های اخیر به طور متوسط هزار شرکت به تعداد کسب و کارهای دانش بنیان اضافه شده است. . کسب و کار.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز