گنجینه گالووی بیش از یک دهه پیش در اسکاتلند کشف شد. محققان به تازگی نکاتی را در مورد یکی از ظروف این مجموعه یافته اند. این ظرف نقره با تزیینات خاص خود در یک معدن نقره در ایران کشف شد و بیش از هزار سال پیش در عصر وایکینگ ها به آن سوی جهان منتقل شد.
به گزارش گاردین، گنجینه گالووی در حال حاضر غنی ترین مجموعه از آثار باستانی عصر وایکینگ است که در سال 900 پس از میلاد در زیر زمین دفن شده و در سال 2014 در مزرعه ای در اسکاتلند کشف شد. اخیراً جزئیات بیشتری در مورد یکی از ظروف نقره مهر و موم شده از این مجموعه منتشر شده است. که نشان می دهد خاستگاه آن غرب آسیایی و ایرانی است.
نقره مورد استفاده برای تهیه این غذا از معدنی واقع در اصفهان امروزی استخراج می شد
وقتی این کاسه نقره ای در سال 2014 پیدا شد، هنوز در پارچه خودش پیچیده بود و سطح آن را فقط از طریق اشعه ایکس می توان دید. سپس دانشمندان توانستند از فناوری لیزر برای تمیز کردن بخشی از خوردگی سبز روی جسم استفاده کنند تا جزئیات بیشتری از الگوهای روی ظرف مشخص شود.
اکنون محققان می گویند که تزئینات روی این بشقاب نقره ای شامل تاج ها، محراب های آتشین و موجوداتی مانند پلنگ و ببر است. این نقوش احتمالاً با دین زرتشتی، دین رسمی امپراتوری ساسانی و آخرین حکومت ایران پیش از اسلام مرتبط است. همچنین تحلیلها نشان میدهد که نقرهای که برای تهیه این غذا استفاده میشود، از معادن نقره ایران استخراج میشده است. اعتقاد بر این است که این نقره از معدن نخلک که اکنون در استان اصفهان قرار دارد به دست آمده است.
دکتر مارتین گلدبرگ، از موزه ملی اسکاتلند، میگوید برخی از اشیاء موجود در گنجینه گالووی، مانند این ظرف نقرهای، با دیگران متفاوت بودند و تحلیلهای علمی نیز این موضوع را ثابت کرده است. به گفته دکتر گلدبرگ، این کشتی نقره ای سفری شگفت انگیز انجام داد و از ایران وارد جنوب غربی اسکاتلند شد.
گنجینه گالووی برای مدت طولانی در گالری ملی اسکاتلند در ادینبورگ در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
منبع خبر: https://digiato.com/interdisciplinary/this-viking-age-lidded-vessel-was-made-in-iran-and-transported-to-scotland
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز