بر اساس یافتههای تحقیقاتی سازمان ملل متحد، حدود 50000 سد بزرگ در سراسر جهان تا سال 2050 بیش از یک چهارم ظرفیت خود را به دلیل افزایش رسوبگذاری از دست خواهند داد که این امر امنیت جهانی انرژی و آب را از بین میبرد.
در تحقیقات سازمان ملل، اطلاعات بیش از 47000 سد در 150 کشور مورد بررسی قرار گرفت و نشان داد که 16 درصد از ظرفیت ذخیره سازی این سدها از بین رفته است. ایالات متحده با از دست دادن 34 درصد از ظرفیت سد خود تا سال 2050 مواجه است و تخمین زده می شود که برزیل 23 درصد، هند 26 درصد و چین 20 درصد از دست بدهند.
ولادیمیر اسمختین، مدیر مؤسسه آب، محیط زیست و سلامت دانشگاه سازمان ملل متحد و یکی از نویسندگان این تحقیق گفت: ساخت سدها در سراسر جهان به شدت کاهش یافته است و سالانه حدود 50 سد ساخته می شود. در مقایسه با هزار سد در اواسط قرن گذشته به نصف کاهش یافته است.
به گزارش ای بی اس نیوز، دانشگاه سازمان ملل متحد اعلام کرده است که ظرفیت سدهای جهان تا سال 2050 از 6 تریلیون مترمکعب به 4 میلیارد و 655 میلیون مترمکعب خواهد رسید و باید برای رفع این مشکل و حفظ زیرساخت های ذخیره سازی ضروری تدابیری اندیشیده شود.
گل و لای که به دلیل تغییر در جریان طبیعی آب در مخازن آب ایجاد می شود می تواند به توربین های برق آبی آسیب برساند و تولید برق را کاهش دهد. جریان رسوب در امتداد رودخانه همچنین می تواند مناطق بالادست را در معرض خطر سیل قرار دهد و زیستگاه های پایین دست را از بین ببرد.
منتقدان همیشه هشدار داده اند که هزینه های اجتماعی و زیست محیطی بلندمدت سدهای بزرگ بسیار بیشتر از منافع آنهاست.
انتهای پیام
مطابق با طرح کاهش استفاده از سوختهای فسیلی و کنترل انتشار گازهای گلخانهای، چین به ساخت سد بر روی رودخانههای اصلی ادامه میدهد، اما پروژههایی مانند «سه دره» که بزرگترین نیروگاه برق آبی جهان محسوب میشود، از نظر اجتماعی و مخرب محیط زیست
بر اساس گزارش رویترز، مطالعه ای که سال گذشته انجام شد نشان داد که سدهای ساخت چین در مکونگ جریان رسوب را در کشورهای پایین دست مختل کرده و چشم انداز را تغییر داده و معیشت میلیون ها کشاورز را به خطر می اندازد.