سالم الخبر: یکی از اعضای هیات علمی انستیتو پاستور ایران گفت: ما به شدت نگران تب دنگی هستیم تا فرد دوباره به آن مبتلا نشود زیرا آنتی بادی های تشکیل شده در دور اول بیماری باعث تشدید آن در بیماری می شود. دور دوم، و نه بهبود آن.
آمیتیس رمضانی متخصص عفونی و از اعضای هیات علمی انستیتو پاستور ایرانیان در پاسخ به این سوال که آیا واکسنی برای تب دنگی وجود دارد و آیا واکسیناسیون علیه این بیماری توصیه می شود، گفت: واکسنی برای این بیماری وجود دارد. بیماری و دو واکسن برای این بیماری مورد تایید وزارت بهداشت است اما تعدادی این واکسن ها محدود بوده و فقط به افرادی که یک بار به این بیماری مبتلا شده اند تزریق می شود. واکسیناسیون دنگی برای افراد 6 تا 16 ساله نیز توصیه می شود.
تب دنگی در عفونت دوم تشدید شد
وی ضمن اشاره به اینکه این بیماری در عفونت های بعدی خطرناک تر می شود و مانند کرونا نیست که مصونیت نسبی ایجاد کند و عفونت دوم خفیف تر باشد، ادامه داد: علت این امر این است که بیماری دنگی دارای 4 سروتیپ (سویه های مجزا در یک نوع است. ) (باکتری، ویروس یا سلول ایمونولوژیک) اگر فردی به سروتیپ 1 این بیماری مبتلا شود، نسبت به سروتیپ 1 ایمنی طولانی مدت دارد و احتمال ابتلای مجدد به این سروتیپ بسیار کم است. برای سروتیپ های 2 و 3 و 4 نیز ایمنی نسبی و کوتاه مدت حداکثر 2 تا 6 ماه ایجاد می کند و پس از آن هیچ ایمنی برای سروتیپ های 2 و 3 و 4 وجود ندارد.
این متخصص بیماری های عفونی با بیان اینکه چندین سروتیپ از این ویروس به طور همزمان در برخی نقاط جهان در حال گردش است، افزود: ممکن است فرد در گذشته به سروتیپ 1 دانگ مبتلا شده باشد و پس از گذشت مدتی، پشه دوباره نیش زده و به سروتیپ 2 آلوده شده است. یا 3 یا 4 مورد از این بیماری، نه تنها ایمنی ناشی از سروتیپ 1 کمکی به آن فرد نمی کند، بلکه شدت بیماری و آنتی بادی ها را نیز افزایش می دهد. ایجاد شده فقط در برابر سروتیپ 1 ایمنی ایجاد می کند و به ما آسیب می رساند زیرا این آنتی بادی ها برای کنترل آن به سمت ویروس می آیند، اما نمی توانند بیماری را بدتر کنند.
چه کسانی با واکسن دنگی واکسینه می شوند؟
یکی از اعضای هیات علمی انستیتو پاستور ایرانیان با اشاره به اینکه به همین دلیل است که به شدت نگران تب دنگی هستیم تا فرد دوباره به این بیماری مبتلا نشود و بار اول زیاد نگران نباشیم، گفت: : هر فرد ممکن است 4 بار به این بیماری مبتلا شود و به همین دلیل واکسن این بیماری را برای افرادی که یک بار به این بیماری مبتلا شده اند رزرو می کنیم تا دوباره به این بیماری مبتلا نشوند. به طور کلی موارد دریافت این واکسن بسیار محدود است و بیشتر برای کودکان، افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای، سالمندان و افرادی که یک بار مبتلا شده اند استفاده می شود.
این پزشک متخصص تصریح کرد: خوب است در زمینه واکسن تحقیقات بیشتری انجام شود و به فکر ساخت بیشتر این واکسن باشیم زیرا ممکن است این بیماری در آینده نه چندان دور باعث شیوع آن شود. آگاهی مردم نیز در این امر بسیار مهم است. همه باید برای کنترل این بیماری تلاش کنیم و مردم بی خیال از کنار این پشه نگذرند.
این رنگ لباس پشه Aedes را از شما دور می کند
وی ضمن اشاره به اینکه شرایطی که باعث رشد و تکثیر این پشه ها می شود باید از بین برود، گفت: اگر مردم در مناطقی زندگی می کنند که پشه ها دیده شده اند بهتر است لباس های سفید بلند بپوشند زیرا این پشه ها لباس های سفید را جذب نمی کنند. . همچنین استفاده از مواد دافع حشرات مانند لیمو یا اکالیپتوس توصیه می شود زیرا بوی این مواد باعث دفع این پشه ها می شود.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17055/%D8%AA%D8%A8-%D8%AF%D9%86%DA%AF%DB%8C-%D9%88%D8%A7%DA%A9%D8%B3%D9%86-%D8%A7%D9%85%D8%A7-%D9%85%D8%A8%D8%AA%D9%84%D8%A7%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D9%86%D9%88%D8%A8%D8%AA-%D8%AF%D9%88%D9%85%DB%8C
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز