شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

یک قیمت؛ چند سوال/علاقه کشاورزان حفظ شده است؟


با اعلام قیمت جدید خرید تضمینی گندم در روزهای اخیر، سوالات زیادی مطرح می شود. به عنوان مثال، آیا قیمت ثابت حافظ منافع کشاورزان است و آنها را برای کاشت در سال آینده تشویق می کند؟

به گزارش ای بی اس نیوز، علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت شامگاه پنجشنبه (10 فروردین) در حساب کاربری خود در توییتر از تعیین نرخ خرید تضمینی گندم خبر داد و نوشت: بر اساس پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی و با با تصویب هیات مدیره، قیمت خرید تضمینی گندم کشاورزان کیلویی 15 هزار تومان تعیین شد. بر این اساس دولت علاوه بر مبلغ 11 هزار و 500 تومان قیمت گندم، 1500 تومان برای بخشی از هزینه کود و بذر، قیمت تحویل گندم را نیز برای کشاورزان تصویب کرد.

با تعیین قیمت 15 هزار تومانی خرید هر کیلو گندم، ماه گذشته بسیاری از فعالان کشاورزی و برخی از اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس از توافق بر سر قیمت دیگری صحبت کرده بودند.

عطاالله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندم کاران در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اعلام کرد: بنیاد گندم کاران بر اساس آنالیزهایی که در استان های مختلف انجام داده به قیمت مشخصی برای گندم رسیده و این بنیاد قیمت هر کیلو 17 هزار تومان را پیشنهاد کرده است. برای خرید تضمینی گندم که کمیسیون کشاورزی مجلس هم آن را پذیرفت، اما این قیمت باید به رئیس جمهور اعلام شود و تایید نهایی شود.

نماینده مردم داراب در شورای اسلامی چندی پیش اعلام کرد که یکی از دغدغه های تولیدکنندگان گندم تعیین قیمت خرید این محصول است. بر اساس برآوردها قیمت خرید هر کیلوگرم گندم ۱۷ هزار تومان برآورد شد. تولیدکنندگان گندم با تعیین قیمت مناسب محصول خود را به بخش دولتی تحویل می دهند.

تعدادی از گندمکاران نیز به ای بی اس نیوز گفتند که قیمت گندم باید تعدیل شود و کمتر از 20 تا 25 هزار تومان نباشد در غیر این صورت کشاورزان متحمل ضرر خواهند شد.

پس از اعلام قیمت گندم از سوی سخنگوی دولت، محمدجواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «براساس اصلاح قانون نرخ تضمینی محصولات کشاورزی مصوب شورای اسلامی، در تاریخ 14 آبان 1398 وظیفه تعیین قیمت تضمینی بر عهده شورای قیمت است و اقدام دولت در تصویب و اعلام قیمت تضمینی خرید گندم خلاف قانون شورای اسلامی است.

وی همچنین افزود: هیئت کشاورزی خود را موظف می‌داند تا این موضوع را بر اساس نیروی انتظامی پیگیری کند.

به گفته رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، تعیین و اعلام قیمت خرید تضمینی بر عهده شورای قیمت و اتخاذ سیاست های حمایتی کالاهای کشاورزی است. شورایی که مدتی پیش بر اساس یکی از مصوبات مجلس تشکیل شد و اعضای آن وزیر جهاد کشاورزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و اعضای آن هستند. سازمان نظام صنفی کشاورزی، رئیس اتحادیه مرکزی تعاونی های روستایی و کشاورزی ایران، رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی متشکل از دو کشاورز متخصص با حکم وزیر جهاد کشاورزی و رئیس بنیاد ملی گندم و دو عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست.

حال باید دید آیا قیمتی که اخیرا برای خرید تضمینی گندم تعیین شده در شورای قیمت مصوب شده است؟ اگر با این موضوع موافقت شد، چرا در این مدت مظنه های متعددی برای قیمت گندم ارائه شد؟ آیا قیمت ثابت توجه تولیدکنندگان گندم را به خود جلب می کند؟ آیا این قیمت می تواند حافظ منافع کشاورزان و در نهایت منافع ملی و تشویق کشاورزان به کاشت در سال آینده باشد؟

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *