یک سال، یک استان، 7 گره!
در حالی که یک سال از اولین سفر رئیس جمهور به استان آذربایجان شرقی می گذرد و رئیس جمهور در این سفر تمرکز خود را بر تکمیل پروژه های نیمه تمام گذاشته است، بررسی آماری نشان می دهد که طی یک سال گذشته گام بزرگی در این استان برداشته شده است. انجام پروژه های استراتژیک
به گزارش ای بی اس نیوز، مجموع اعتبارات مصوب برای اولین سفر رئیس جمهور به آذربایجان شرقی حدود 19 هزار میلیارد تومان به اضافه 2800 میلیارد تومان تسهیلات نهادی بوده است. از این میزان اعتبار، برای سال اول یعنی 1401، اعتبارات مربوط به ساماندهی برنامه 5 هزار میلیارد تومان و اعتبارات از سایر منابع به 3500 میلیارد تومان اختصاص یافته است. یعنی در سال 1401، 8500 میلیارد تومان برای ساخت تبریز در نظر گرفته شد.
مهمترین پروژه های دولتی آذربایجان شرقی
1- پروژه احداث راه آهن میانی تبریز: که یکی از طرح های مهم ملی است و به دلیل تاثیر فرامنطقه ای یکی از مهم ترین زیرساخت های ریلی کشور است که تاثیر بسزایی در رشد و توسعه اقتصاد شمال غرب خواهد داشت. . فاز دوم آن از بستان آباد تا ایستگاه خاوران تبریز به طول 44 کیلومتر در سفر رئیس جمهور افتتاح می شود. تاکنون 3800 میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده است که 773 میلیارد تومان آن در سال 1401 بوده که با افتتاح این فاز حدود 4 ساعت از زمان سفر تهران به تبریز کاسته می شود. این پروژه 22 سال پیش آغاز شد و تکمیل آن یکی از آرزوهای بزرگ مردم تبریز بود.
2- پروژه های آب استانیاین پروژه ها شامل تکمیل مخزن 100000 مترمکعبی و 10000 رینگ آبرسانی جنوب تبریز در سال 1401 با اعتباری بالغ بر 700 میلیارد تومان، جایگزینی 2000 لوله بتنی با لوله فولادی برای نگهداری آب شرب تبریز (طول 26 کیلومتر) است. آبگیری اضطراری سد گرمی چای در میانه تصفیه خانه خانه میانه و 50 کیلومتر خط انتقال به شهرستان میانه با اعتبار به روز شده یک هزار میلیارد تومان، افزایش حجم آبگیری سد خداآفرین از 250 میلیون مترمکعب به 700 میلیون مترمکعب با اعتبار 100 میلیارد تومان و شبکه تعمیر و نگهداری سدهای آیدوگموش، سهند، قلعه چای و سدهای حاشیه ای ارس به مساحت 4 هزار هکتار با اعتباری بالغ بر 800 میلیارد تومان با بخش خصوصی و دولتی. مشارکت.
لازم به ذکر است که در بخش آب جذب منابع برای اجرای پروژه ها به مدت 3 سال در سال 1401 انجام شده است و پیشرفت پروژه ها قابل توجه است.
3. مس سونگون: سال گذشته در سفر رئیس جمهور به استان، رئیس جمهور موافقت خود را با استقلال مس سونگون اعلام کرد. این سوال یک درخواست دیرینه مردم منطقه بود. مردم گلایه دارند که ماده اولیه از معدن مس (ورزقان) استخراج می شود و با کامیون به کرمان می رود و در پایین دست معدنی در استان وجود ندارد. با دستور رئیس جمهور تشریفات استقلال طی شده و در این سفر استقلال مس سونگون اعلام خواهد شد. با این اتفاق صنایع پایین دستی خود استان تقویت می شود که اتفاق مهمی برای اشتغال و رونق اقتصادی منطقه و مردم است. استقبال کارگران و مردم از این موضوع بسیار بالاست.
4. ماشین سازی در تبریز: کارخانه ماشین سازی تبریز یکی از کارخانه هایی است که به دلیل خصوصی سازی نامناسب به افراد فاقد صلاحیت واگذار شد. او که کارخانه را با قیمت بسیار پایین خریداری کرده بود، در سال 1396 و در زمان اجاره مبادله ای، چند صد میلیون خرید تجهیزات و ماشین آلات گرفته بود اما این ارز را در بازار آزاد وارد کرده یا کالاهای دیگری وارد کرده بود. اتهامات وی در سال ۱۳۹۷ و در دوران ریاست جمهوری آیت الله رئیسی در دادگاه رسیدگی و به حبس و ضبط مال و جزای نقدی محکوم شد. در همان سال رئیسی از کارخانه ماشین سازی بازدید کرد و با مشاهده وضعیت نابسامان کارخانه، بیکاری کارگران و تاخیر چند ماهه دستمزد آنها، دستور خلع ید ملک را به دلیل عدم صلاحیت مالک صادر کرد. کار طبق روال قانونی و خلع ید انجام شد. امروزه تعداد کارگران ماشین آلات از حدود 800 نفر در سال 2018 به 2100 نفر کاهش یافته است. هیچ عقب ماندگی در کارخانه وجود ندارد و تولید در حال رونق است.
5. منطقه حمل و نقل: در حوزه حمل و نقل، احداث 307 کیلومتر روکش راه روستایی، احداث 350 کیلومتر روکش راه اصلی، بهره برداری از 56 کیلومتر بزرگراه شامل 6 پروژه: “تحقق 12 کیلومتر راه سراب – بستان آباد”، “اجرای 6 کیلومتر جاده مرند – جلفا”، “اجرای 10 کیلومتر جاده شبستر – سلماس”، “اجرای 10 کیلومتر جاده مرند – ایوا اوغلو”، “اجرای 13 کیلومتر جاده خواجه – ورزقان”، ” اجرای 7 کیلومتر جاده اهر – تبریز، 17 کیلومتر آسفالت بزرگراه تبریز – مرند و 20 کیلومتر آسفالت بزرگراه مراغه – هشترود از دستاوردهای دولت در این مدت است.
6. نهضت ملی مسکن: ثبت نام 285 هزار متقاضی در استان که از این تعداد 45 هزار نفر احراز صلاحیت و تایید شده اند، یکی از شاخصه های شاخص عملکرد دولت در حوزه مسکن است. همچنین 7 هزار و 522 هکتار زمین مصوب شهری و 10 هزار و 960 پروانه ساختمانی صادر شده و تعداد واحدهای در حال ساخت نیز 20 هزار و 539 واحد است.
7. گازرسانی روستا: عملیات گازرسانی در 105 روستای استان (3600 خانوار) در سال 1401 انجام شد. آن زمان بود که در ابتدای دولت 204 روستا با 4309 خانوار گاز داشتند.
ماموریت دولت حمایت از شرکت های تولیدی است
سید ابراهیم رئیسی که در ادامه دور دوم سفرهای استانی دولت به استان آذربایجان شرقی سفر کرده است، احیای ۲۲۰ واحد صنعتی و تولیدی راکد در آذربایجان شرقی را گرامی داشت و گفت: ماموریت دولت سیزدهم ارائه خدمات مالی، حقوقی و حقوقی است. حمایت قضایی از شرکت های تولیدی وی تاکید کرد: شرکت های تولیدی را تجهیز کنید و نگران اتفاقات آینده نباشید. دولت از بنگاه های تولیدی و تولیدی حمایت می کند. تلاش می کنیم حقوق کارگران و تولیدکنندگان ضایع نشود. ما کنترل تورم را با رشد تولید دنبال می کنیم، نه با کنترل رکود.
در تبریز همزمان با برنامه بازدید از واحدهای اقتصادی که در دهه 90 عمدتاً راکد بودند و از ابتدای دولت سیزدهم در مسیر احیا بودند، رئیس جمهور در جمع کارآفرینان حاضر شد و با آنها به گفت و گو پرداخت.
به گزارش ای بی اس نیوز، رئیس جمهور صبح امروز در دومین دور سفرهای استانی وارد استان آذربایجان شرقی و شهر تبریز شد. این دومین سفر رئیس جمهور به استان در سال گذشته است.
انتهای پیام