09:06 – 24 مهر 1403
محمدعلی کمالی سرستانی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: برآوردها حاکی از آن است که جوجه کشی مهرماه به بیش از 146 میلیون قطعه می رسد، در حالی که حداکثر نیاز برای جوجه کشی 130 تا 135 میلیون قطعه است.
به گفته وی، با توجه به افزایش وزن جوجه در فصل سرما، برنامه صادرات 10 میلیون جوجه در ماه در نیمه دوم سال در حالی است که وزارت جهاد به دنبال بازار داخلی است.
قیمت جوجه یک روزه بیش از 30 هزار تومان است
کمالی سروستانی ادامه داد: با توجه به شرایطی که قیمت جوجه یک روزه از مرز 30 هزار تومان عبور می کند و طبیعتاً تولید داخلی را تحت تأثیر قرار می دهد، قیمت فعلی مرغ با توجه به هزینه های تولید منطقی است.
مشاور اتحادیه مرغ گوشتی با بیان اینکه قیمت جوجه یک روزه نباید از 30 هزار تومان بیشتر شود، اضافه کرد: معاون امور دام در محاسبات خود قیمت جوجه یک روزه را در هزینه های تولید لحاظ کرده است. 22 هزار تومان اما انجمن مرغ قیمت را معقول اعلام می کند که 25 هزار تومان است. به هر حال امیدواریم قیمت مرغ به تعادل برسد تا مرغداران مجبور به پرداخت هزینه اضافی که بر قیمت ها تأثیر می گذارد، نشوند.
وی با بیان اینکه قیمت اجباری مرغ وسیله ای برای تنظیم بازار نیست، گفت: اعتقادی به قیمت مصوب و الزام آور مرغ نداریم و همیشه باید قیمت حمایتی خرید از طریق پشتیبانی امور دام اعلام شود چرا که مدیریت عرضه و تقاضا راهی برای سازماندهی بازار است.
کمالی سروستانی ادامه داد: در شرایط فعلی نیازی به حمایت از خرید مرغ با حمایت از امور دام نیست، اما به دلیل جوجه ریزی مهرماه باید آمادگی لازم را داشته باشیم زیرا احتمال ورود حمایت ها به بحث خرید و خرید وجود دارد. ساماندهی بازار از ماه آینده
حداکثر نیاز ماهیانه مرغ در کشور 220 هزار تن است
مشاور اتحادیه پرورش دهندگان طیور با بیان اینکه نیازی به توزیع مرغ منجمد نداریم، افزود: در حال حاضر مرغ گرم به اندازه کافی وجود دارد و کمبودی در توزیع وجود ندارد و می خواهیم با توزیع مرغ منجمد آن را جبران کنیم.
به گفته وی، بر اساس 146 تا 147 میلیون قطعه جوجه کشی، ماهانه 240 تا 250 هزار تن جوجه گرم در کشور تولید می شود، در حالی که حداکثر نیاز بازار داخلی 220 هزار تن است، بنابراین باید برای صادرات برنامه ریزی شود. برای بخشی از تولید، اگرچه دسترسی به بازار صادراتی دشوار است، اما صادرات باید مستمر باشد.
کمالی سرستانی با اشاره به اینکه ایجاد بازارهای جدید صادراتی منوط به اجرای تعهدات است، افزود: بر اساس هدف گذاری در نیمه دوم سال باید 10 میلیون قطعه مرغ معادل 10 تا 11 هزار تن تولید شود. به هدف صادر می شود.» بازارهایی که از 1 تا 2 درصد کل آن تجاوز نمی کند، شامل تولید می شود و مقدار آن برای تأثیرگذاری بر بازار کافی نیست.
80 درصد نهاده های تولید مرغ از طریق واردات تامین می شود
وی ادامه داد: با توجه به افزایش تقاضا در پایان سال، پیش بینی می شود در صورت عرضه به موقع مرغ و نهاده های دامی یک روزه، 30 تا 40 هزار تن مرغ به کشور صادر شود. اتحادیه مرغداران در گشتی. بازارهای هدف
وی با بیان اینکه بخش کشاورزی در دنیا حمایت می شود، اضافه کرد: قیمت مرغ صادراتی در ترکیه نسبت به تولید داخلی ارزان تر است، یعنی به نوعی از تولیدکنندگان حمایت می کنند تا در کشور ما نیز بتوانند صادرات داشته باشند ارزش افزوده ای که از نظر اشتغال ایجاد می کند در مقایسه با ارزی که ما استفاده می کنیم، تراز مثبتی است.
کمالی سروستانی با اشاره به اینکه 80 درصد نهاده های دامی وارداتی است، افزود: طبق آمار حدود 34 درصد از هزینه تولید مربوط به ذرت و سویا است چرا که دو جزء اصلی وارداتی با ارز ترجیحی هستند. طیور بخشی از آنها را پرداخت می کند. کشاورزان
مشاور اتحادیه مرغداران در گشتی با بیان اینکه صادرات مرغ منجر به حضور اقتصادی ما در بازارهای هدف می شود، گفت: صادرات مرغ در ایجاد فرصت های شغلی و ارتقای کیفیت تاثیر بسزایی دارد، در حالی که در صورت تحقق اهداف صادراتی، کمیت صادرات نیز محقق می شود. از 1 به 1.5 درصد افزایش می یابد که شامل تولید می شود که زیاد نیست.
خبرنگار: آزاده محبی