دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

یک تولیدکننده آفریقایی اوپک را ترک می کند

آنگولا اعلام کرد که در اقدامی که به تلاش‌های اخیر تولیدکنندگان بزرگ برای افزایش حمایت از کاهش بیشتر تولید برای حمایت از قیمت نفت ضربه می‌زند، اوپک را ترک می‌کند.

به گزارش ای بی اس نیوز، دیامانتینو آزودو – وزیر نفت آنگولا – اعلام کرد که سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) دیگر به نفع این کشور عمل نمی کند. این کشور به دیگر تولیدکنندگان متوسط ​​از جمله اکوادور و قطر که در دهه گذشته اوپک را ترک کردند، می‌پیوندد.

آزودو در بیانیه رئیس جمهور آنگولا گفت: ما معتقدیم که آنگولا با ماندن در اوپک چیزی عایدش نمی شود و تصمیم گرفته است برای دفاع از منافع خود از آن خارج شود.

قیمت نفت پس از انتشار این خبر کاهش یافت زیرا تحلیلگران گفتند خروج آنگولا از اوپک سوالاتی را در مورد اتحاد بین اوپک و اوپک پلاس ایجاد کرده است. اوپک پلاس دور جدیدی از کاهش تولید نفت را از ژانویه 2024 برای حمایت از بازار اجرا خواهد کرد.

جیوانی استانوو، تحلیلگر مالی در UBS گفت: «قیمت‌ها به دلیل نگرانی‌ها در مورد ائتلاف اوپک پلاس به عنوان یک گروه کاهش یافته است، اما هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که بزرگترین اعضای گروه قصد دارند مسیر آنگولا را دنبال کنند.

تصمیم آنگولا برای خروج از اوپک در پی اعتراض این کشور به تصمیم اوپک پلاس برای کاهش سهمیه تولید در سال 2024 اتخاذ شد که این اختلاف منجر به تاخیر نشست سیاسی وزرای اوپک پلاس در نوامبر و توافق این گروه بر روی محدودیت‌های جدید تولید شد.

علی الریامی، مدیرکل سابق بازاریابی وزارت انرژی عمان، گفت: این تصمیم نشان می دهد که در خود اوپک اتفاق نظر وجود ندارد و مدتی است که این موضوع مطرح شده است. این تصمیم بدون شک پیامدهایی خواهد داشت، اما فکر نمی کنم کشورهای دیگر از این الگو پیروی کنند.

نیجریه یکی دیگر از اعضای آفریقایی اوپک است که تلاش می کند تولید خود را افزایش دهد اما قادر به تولید نفت به اندازه سهمیه تعیین شده نیست. این کشور در نشست نوامبر، سهمیه تولید بالاتری از اوپک پلاس برای سال 2024 دریافت کرد، اما این سهمیه کمتر از میزان مورد نظر نیجریه بود و در صورتی که این کشور بتواند تولید خود را افزایش دهد، گفت: این سهمیه توانایی خود را برای افزایش تولید محدود خواهد کرد. بودن

سه نماینده اوپک که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند که تصمیم آنگولا برای خروج از این سازمان غافلگیرکننده بود، زیرا آنها انتظار داشتند که اختلاف سهمیه آنگولا به پایان برسد.

آنگولا که در سال 2007 به اوپک پیوست، حدود 1.1 میلیون بشکه در روز تولید می کند، در حالی که تولید کل این گروه 28 میلیون بشکه در روز است.

خروج آنگولا تعداد اعضای اوپک را به 12 کشور کاهش می دهد و تولید نفت از این گروه حدود 27 میلیون بشکه در روز یا حدود 27 درصد از 102 میلیون بشکه در روز تولید جهانی نفت و سهم تولید نفت اوپک خواهد بود. از بازار جهانی در سال 2020 حدود 34 درصد بوده است و در حال کاهش بیشتر است.

در سال‌های اخیر، آنگولا به دلیل کاهش سرمایه‌گذاری و نبود اکتشافات عمده نفتی، قادر به تولید نفت کافی برای رسیدن به سهمیه اوپک پلاس نبوده است.

یک مقام ارشد دولتی در اکتبر گفت که این کشور در تلاش است تا کاهش تولید را از سال 2008 که تولید به دو میلیون بشکه در روز رسید، معکوس کند و قصد دارد سطح تولید فعلی خود را تا سال 2024 حفظ کند.

نفت و گاز حدود 90 درصد از کل صادرات آنگولا را تشکیل می دهد و پس از همه گیری کووید و سقوط قیمت جهانی سوخت به اقتصاد این کشور ضربه زد، دولت آنگولا تلاش کرده است تا این وابستگی بیش از حد را کاهش دهد.

بر اساس گزارش رویترز، انتظار می‌رود برزیل از ژانویه به اوپک پلاس بپیوندد، اما در محدودیت‌های عرضه داوطلبانه این گروه شرکت نخواهد کرد.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *