سایر موضوعات

گوشت مشابه به عنوان جایگزینی برای پروتئین حیوانی تولید شد



محققان موسسه علوم و صنایع غذایی موفق به تولید آنالوگ گوشت به عنوان جایگزینی برای پروتئین حیوانی شده اند.

به گزارش ای بی اس نیوزدکتر علی رافع مجری طرح توسعه محصولات پروتئینی ساختاریافته بر پایه پروتئین های گیاهی را یکی از راهکارهای کاهش مخاطرات زیست محیطی و بهبود سلامت جوامع دانست و گفت: مصرف گوشت در سراسر جهان به شدت در حال رشد است. به طوری که در سال 2020، مصرف جهانی جایگزین های گوشت به 470 میلیون کیلوگرم (7.23 درصد رشد) در سال 2019 افزایش یافت.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر تجارت جایگزین‌های گوشتی بین 16 تا 23 درصد افزایش یافته است، یادآور شد: با شیوع همه‌گیری کرونا، مصرف گوشت قرمز در دنیا کاهش یافته است و یکی از دلایل آن انتشار نتایج تحقیقات نشان داد که گیاهخواران 73 درصد کمتر از سایرین در معرض ابتلا به یک نوع شدید کرونا هستند.

رفیع خاطر با اشاره به اینکه آمار دقیقی از تولید جایگزین های سبزیجات برای گوشت قرمز در ایران گزارش نشده است، گفت: اما برخی گزارش ها حاکی از آن است که با کاهش مصرف گوشت قرمز در سال های اخیر، تولید و مصرف فرآورده های گیاهی در ایران نیز در حال افزایش است.

این عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و صنایع غذایی ادامه داد: با توجه به تقاضای صنعت، در پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، یک تیم تحقیقاتی بر روی تولید گوشت گیاه مانند با استفاده از ضایعات گیاهان مولد پروتئین گیاهی کار کردند. و روش‌های ساختاری متفاوتی را توسعه داده‌ایم و به تولید ماده پروتئینی بر پایه الیاف گیاهی دست یافته‌ایم که بافت و ویژگی‌های مشابه گوشت دارد و می‌تواند در آینده نزدیک به عنوان آنالوگ گوشت وارد سبد غذایی مصرف‌کنندگان شود. .

رافع افزود: در این محصول ساختاری از پروتئین‌های گیاهی خاص، بایندرها، روغن‌های گیاهی، طعم‌دهنده‌ها، ادویه‌ها و رنگ‌های طبیعی برای کمک به بهبود طعم و بافت، اتصال به آب، احساس در دهان و شبیه‌سازی بافت استفاده می‌شود.

به نقل از روابط عمومی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، وی به افزایش قیمت گوشت در سال های اخیر و کاهش قدرت خرید مردم اشاره کرد و گفت: با وجود انواع دانه ها، سبزیجات غنی از پروتئین مانند سویا، نخود، لوبیا، کتان و غیره این کشور زمینه بسیار خوبی برای تولید گوشت های مشابه دارد.

رفیع مصرف کم آب کشاورزی برخی از این بذرهای نباتی و گستردگی کشت آنها را در شرایط اقلیمی کشور برشمرد و خاطرنشان کرد: با توجه به قیمت پایین و راندمان تولید بالای این بذرهای نباتی، تولید گوشت آنالوگ بسیار بالاست. مقرون به صرفه بنابراین علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، محصولی پربازده تولید می شود که کمک شایانی به حفظ امنیت غذایی خواهد کرد.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا