بانک مرکزی ضمن تاکید بر استفاده مستمر از ابزارهای مختلف سیاست پولی از جمله گواهی سپرده سرمایه گذاری ویژه برای پروژه های پربازده که کشور را به حرکت در می آورد، اعلام کرد که در صورت لزوم از این ابزارها استفاده خواهد کرد و به عنوان سیاست گذار پولی شناخته می شود. برای هدایت نقدینگی به سمت تامین مالی پروژه های ملی و سرمایه در گردش بنگاه های تولیدی استفاده می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از بانک مرکزی، سیاست پولی انتشار و ارائه اوراق گواهی سپرده ویژه با نرخ سود 30 درصدی که همگی با استقبال و خرید کاندیداهای شبکه بانکی مواجه شد، در اولین مرحله موفقیت آمیز بود و محقق شد. انتظارات اهداف نظر رسیده است. از دیدگاه سیاستگذار پولی و بانکی، این برنامه موفق، سیاستی موقتی نیست و با توجه به مقتضیات لحظه ای و بنا به تشخیص و ضرورت، در صورت نیاز از این ابزار با حجم و سقف های مختلف استفاده می شود. هدایت عمدی نقدینگی به سمت تولید، برنامه های تولیدی و اجرای دقیق برنامه. از سیاست پولی برای کنترل نقدینگی و تورم استفاده خواهد شد.
در این اطلاعیه همچنین تاکید شده است که مواضع رسمی در خصوص اجرای برنامههای مرتبط با سیاستهای پولی و بانکی کشور توسط رئیس کل بانک مرکزی و رئیس هیات ارز و اعتبار به عنوان سخنگو اعلام میشود و تنها این سمتها مبنای آن است. جهت هرگونه اطلاع رسانی در خصوص تصمیمات و پروژه های جدید در این حوزه مشمول سیاست های مذکور خواهد بود.
بر اساس دستورالعمل و مجوز صدور و اعطای گواهی سپرده ویژه که در تاریخ 11 بهمن ماه به شبکه بانکی ابلاغ شد، بانک مرکزی سهمیه ای بالغ بر 200 هزار میلیارد تومان را با هدف تامین مالی به تمامی بانک های کشور اختصاص داد. سرمایه در گردش پروژه های اقتصادی با بازدهی مناسب و کاملا فروخته شده است.
همچنین به منظور تامین مالی پروژه های پیشرانه و ژنراتور با راندمان بالا، مبلغ 80 هزار میلیارد تومان به بانک های منتخب جهت صدور این گواهی اعطا شده است که به زودی منتشر می شود.
بر اساس دستورالعمل صدور گواهی سپرده ویژه، بانک ها برای تامین سرمایه در گردش پروژه های زودبازده، این اوراق را منتشر می کنند و در پایان دوره مشارکت، سود قطعی محاسبه و به خریداران این گواهی در شعب بانکی پرداخت می شود.
ویژگی این گواهی سپرده ویژه معاف بودن از مالیات و بدون محدودیت خرید برای اشخاص حقیقی و حقوقی است. همچنین امکان بازپرداخت قبل از سررسید در شعب بانکی با نرخ شکست اعلامی وجود دارد.
استفاده از این ابزار سیاست پولی که هدف آن افزایش مشارکت مردم در تامین مالی طرح های تولیدی کشور است، به گونه ای است که دارندگان این گواهی می توانند از آن به عنوان وثیقه برای دریافت تسهیلات بانکی نیز استفاده کنند.
انتهای پیام