به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، فاطمی امین وزیر صنعت در دیدار با تجار ایرانی مقیم ارمنستان بر رفع موانع پیش روی تجار تاکید کرد. در این نشست تجار ایرانی نگرانی های مختلف خود را در خصوص روند کسب و کار بیان کردند.
یکی از تولیدکنندگان شمش فولاد به سرمایه گذاری 2.5 میلیون دلاری خود در ارمنستان برای راه اندازی خط تولید شمش فولاد اشاره کرد و گفت: در منطقه ارس فعالیت می کنیم و برای ارسال زباله از ارمنستان به منطقه ارس نیاز به سرمایه گذاری داریم. ما در ارمنستان مستعمره محلی شدیم.
وی با بیان اینکه حدود 70 درصد از پروژه خط تولید شمش فولاد در ارمنستان تکمیل شده است، گفت: انتظار داریم با هماهنگی های انجام شده تا 2 ماه آینده این واحد تولیدی به بهره برداری برسد.
او گفت: “شما می توانید از 120 دلار ضایعات به شمش 600 دلاری بروید، حتی می توانید قرقره هزار دلاری بگیرید.” اما برای سرعت بخشیدن به فعالیت هایمان به حمایت ارمنستان و ایران نیاز داریم.
یکی دیگر از تولیدکنندگانی که در زمینه تولید محصولات سلولزی در ارمنستان سرمایه گذاری کرده است نیز در این نشست گفت: برای واردات مواد اولیه به ارمنستان باید 20 درصد ارزش افزوده و 12 درصد واردات گمرکی پرداخت کنیم که مشکلات زیادی را ایجاد کرده است.
وی گفت: متاسفانه دولت ارمنستان از کاهش تعرفه ها و حتی معافیت ها حمایت نمی کند.
یکی دیگر از تولیدکنندگان که در زمینه تولید دستگاه های ایکس ری فعالیت می کند با انتقاد از سلیقه نصب این دستگاه ها در گمرکات کشور خواستار حمایت تولیدکنندگان این بخش با وجود سرمایه گذاری 60 میلیاردی برای نصب دستگاه های ایکس ری در گمرکات کشور شد. 6 امتیاز گمرکات کشور به بهانه های مختلف اجازه استفاده از این دستگاه ها را در گمرک شهید رجایی نمی دهند.
یکی دیگر از دامداران از اجرا نشدن توافق ترجیحی ایران و ارمنستان گلایه کرد و گفت: قزاقستان و روسیه چارچوب قراردادهای ترجیحی را رعایت می کنند اما ارمنستان رعایت نکرد. ما هنوز در افتتاح حساب با مشکل مواجه هستیم، حتی واردات مواد اولیه به ارمنستان نیز چالش بزرگی است و نیاز به اخذ مجوزهای ویژه داریم.
وی افزود: اساسی ترین مشکل این است که دولت برای محصول نهایی و مواد اولیه تعرفه یکسانی دریافت می کند که باید اصلاح شود. در ایران برای حمل لبنیات با کمبود خودرو مواجه هستیم و از دولت می خواهیم اجازه ورود خودروهای فرسوده را بدهد.
این دامدار از حمل و نقل کالا ابراز نگرانی کرد و افزود: تعدادی خودرو تعبیه شده است اما 4 سال است که درگیر تست بین المللی هستیم تا خودروها در جاده های بین المللی استفاده شوند. نداشتن مجوز باعث شد برای حمل کالا از خودروهای خارجی استفاده کنیم.
absnews