سایر موضوعات

نهضت ملی مسکن متهم شد



دو اقدام دولت سیزدهم برای افزایش وام نهضت ملی مسکن به 550 میلیون تومان و کاهش شدید نرخ سود تسهیلات دهک های پایین جامعه می تواند به روند اجرای پروژه ها سرعت بخشد.

به گزارش ای بی اس نیوز، مسئولان وزارت راه و شهرسازی از راه اندازی یک میلیون و ۲۳۵ هزار واحد نهضت ملی مسکن در شهرها، روستاها و مناطق فرسوده خبر دادند. از سوی دیگر، وام 400 میلیون تومانی ساخت مسکن برای دهک های 1 و 2 و وام 300 میلیون تومانی برای دهک های 3 و 4 تصویب شد. این دو وام با سود 2 درصد و بازپرداخت 15 ساله بازپرداخت می شوند.

به گزارش هادی عباسی عسل – معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی، در مجموع یک میلیون و 235 هزار واحد در شهرها، روستاها و بافت های فرسوده اجرا و بهره برداری شده است که از این تعداد 150 هزار واحد به صورت گروهی و 550 هزار واحد توسط انبوه سازان است. 1150 مسکن توسط ارتش، 100000 مسکن در بافت های فرسوده، 100000 مسکن دارای مالکیت، 220000 مسکن روستایی ساخته و به بهره برداری رسیده است.

وی از ورود دولت به ساخت خوابگاه عروس و داماد خبر داد و گفت: در این زمینه با دو دانشگاه قرارداد بسته ایم.

اما ساخت 550 هزار واحد مسکونی توسط انبوه سازان نشان از موفقیت بخش خصوصی در اجرای طرح بزرگ دولت سیزدهم دارد. اما آنطور که باید از ظرفیت توسعه دهندگان و انبوه سازان استفاده نشد. در روزهای اخیر با افزایش سقف نصب از 450 به 550 میلیون تومان، امید به افزایش سرعت اجرای پروژه ها افزایش یافته است.

بیشتر بدانید

بررسی ها نشان می دهد در صورت حذف دو پاشنه آشیل از جمله واگذاری زمین در محدوده شهری توسط دولت و پرداخت به موقع برخی کاندیداها، طرح های بیشتری اجرا می شود و سازندگان بیشتری برای مشارکت در طرح نهضت ملی مسکن تشویق می شوند.

در رابطه با قیمت واحدها برآوردهای مختلفی وجود دارد که به مسائلی مانند متراژ مورد نظر، تعداد طبقات، مشاعات و کیفیت مصالح ساختمانی مربوط می شود. سازندگان و مسئولان طرح نهضت ملی مسکن هزینه ساخت مسکن را بین ۶ تا ۱۲ میلیون تومان برای هر متر مربع برآورد می کنند. به گفته اکبر نیکزاد – رئیس بنیاد مسکن هزینه ساخت واحدهای یک طبقه در برخی روستاها متری حدود 6 میلیون تومان شرق.

ایرج رهبر – رئیس انجمن انبوه سازان استان تهران در گفتگو با ای بی اس نیوز از روند پیشرفت طرح نهضت ملی مسکن در استان تهران خبر داد.

به گفته وی پروژه های شهرستان های شهریار و اسلامشهر حدود 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و فعال هستند. تا زمانی که تسهیلات بانکی و درآمد متقاضی راضی کننده باشد، کار را ادامه می دهیم. تسهیلات 300 میلیون تومانی برای تکمیل پروژه ها کافی نبود که امیدواریم وام 550 میلیون تومانی به دست ما برسد و کار تسریع شود.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا