چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس از نوسانات بخش واقعی اقتصاد ایران در آذرماه

همچنین در این گزارش مشخص شده در آذرماه 1400، شاخص بهای فعالیت های صنعتی بورس نسبت به ماه قبل 1.4 درصد افزایش یافت و نرخ رشد نقطه به نقطه آن نیز به 71 درصد رسید و میانگین سالانه 110.9 درصد افزایش یافت. .

در ادامه این گزارش، به آمار آذرماه 1399 اشاره شده است که در آذرماه 1400، شاخص تولید شرکت های صنعتی بورسی 1 درصد کاهش و شاخص تولید شرکت های معدنی بورسی 1.10 درصد نسبت به ماه مشابه 1.10 درصد افزایش داشته است. سال قبل به عبارت دیگر از 15 حوزه فعالیت صنعت بورس، 9 حوزه فعالیت رشد منفی و تنها 6 حوزه فعالیت رشد مثبت داشته اند. در این ماه فعالیت های «شیمی (به جز دارو)»، «دارو»، «خوراکی ها و آشامیدنی ها به جز شکر»، «خودرو و لوازم یدکی»، «ماشین آلات و تجهیزات»، «چوب و کاغذ»، «کک و «پالایش» «محصولات فلزی به جز ماشین آلات و تجهیزات» و «سایر کانی های غیرفلزی» به ترتیب بیشترین سهم را در کاهش شاخص تولید شرکت های بورسی داشتند.

دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی به بررسی وضعیت واقعی اقتصاد ایران در آذرماه 1400 در بخش صنعت و معدن پرداخت.

در همین راستا مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی ماهانه شاخص تولید، فروش و قیمت شرکت های بورسی را محاسبه می کند. این شاخص به روز شده برای اقتصاد ایران که تحولات اقتصادی و سیاسی زیادی را تجربه می‌کند اهمیت بیشتری خواهد داشت، زیرا انتظار می‌رود بازخورد شوک‌ها بر اقتصاد ایران و واکنش‌های سیاست‌گذاران کمتر از سه ماهه رصد شود. پس از آن است که آمار رسمی بخش واقعی به صورت فصلی و با تاخیر ارائه می شود.

متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.

absnews

در بخشی دیگر از این گزارش آمده است که طی آذر ماه 1400، شاخص فروش شرکت های صنعتی بورسی 3.5 درصد و شاخص فروش شرکت های معدنی بورسی 5.8 درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش داشته است. . به عبارت دیگر از 15 حوزه فعالیت صنعت بورس، 10 حوزه فعالیت رشد مثبت و تنها 5 حوزه فعالیت رشد منفی داشته اند. در این ماه بیشترین سهم در افزایش شاخص فروش متعلق به فعالیت های «تجهیزات برق»، «لاستیک و پلاستیک»، «فلزات اساسی»، «دارو»، «نساجی»، «محصولات به جز ماشین آلات و تجهیزات»، «کاشی و سرامیک»، «سایر کانی های غیرفلزی»، «ماشین آلات و تجهیزات» و «سیمان».

به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، در این گزارش با اشاره به اینکه تحلیل روند رشد بخش صنعت در ابعاد مختلف، عاملی کلیدی در تحلیل های خرد و کلان اقتصادی و یکی از تصمیم گیری هاست. ایجاد ارکان مشخص می شود که شاخص تولید بخش صنعتی به دلیل تأثیر نوسانات سطح فعالیت صنعت بر سایر بخش های اقتصاد به عنوان یک شاخص مهم اقتصادی کوتاه مدت مورد استفاده قرار می گیرد.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *