/گزارش/ سبز; گنجینه ای از گونه های گیاهی دارویی

وی افزود: از بنگاه های دانش بنیان فعال در زمینه تولید مواد اولیه دارویی و گیاهان دارویی از نظر تسهیلات و مجوز حمایت خواهیم کرد.
ابراهیمی بیان کرد: اگر سازمان جهاد کشاورزی لرستان تلاش بیشتری کند قطعاً گیاهان دارویی فضای رشد و نمو بیشتری خواهند داشت و لرستان این قابلیت را دارد که به یکی از قطب های بزرگ گیاهی تبدیل شود.خواص دارویی کشور، زیرا دارای وضعیت مطلوبی است. آب و هوا، آب و هوای متفاوت و موقعیت جغرافیایی خوبی داریم.
کیانی بیان کرد: در این راستا موضوع توسعه کمی، کیفی و تنوع از نظر کیفی و تکمیل زنجیره هایی که منجر به توسعه پایدار تولید گیاهان دارویی در استان می شود مورد بررسی قرار می گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان افزود: برخی از گیاهان دارویی کم و بیش نیاز به آب دارند و می توان روی هر کدام کار تحقیقاتی انجام داد و هر کدام را در جای خود استفاده کرد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری های خوبی در راستای کشت موسیر انجام می شود. اقدامات خوبی در استان خوزستان و چندین گونه گیاهی دیگر انجام شده است.
وی با بیان اینکه گل رز که به خوبی رشد کرده است دارای زنجیره ارزش تقریبا مکمل در استان است، افزود: در تهیه قلمه و گیاهان گلدانی تا زمانی که به اسانس روغنی تبدیل شود، این زنجیره در استان وجود دارد و آن چرخه کامل است و صادرات خوبی دارد. .
وی یکی دیگر از توانمندی های لرستان را در حوزه کشاورزی خواند و با اشاره به اینکه داشتن 2 میلیون هکتار جنگل و مرتع در استان یکی از موثرترین ظرفیت های گیاهان دارویی است، گفت: 800 هزار مرتع که لرستان دارد قابل تبدیل به مرتع است. گیاهان دارویی و با آن مهم علاوه بر حفظ خاک و مرتع. این مکانی خواهد بود که مردم می توانند درآمدزایی داشته باشند.
شرایط مختلف اقلیمی باعث رویش گیاهان دارویی و دارویی در لرستان شده است و با رویشگاه های مرتعی و جنگلی متنوع این استان مانند گرین، اشترانکوه، سفیدکوه و… جایگاه ارزشمندی در تولید انواع دارویی و دارویی به خود اختصاص داده است. گیاهان دارویی. گیاهان دارویی.
لرستان ذخیره ژنتیکی برای کشت گیاهان دارویی
وی با بیان اینکه گونه های گیاهی دارویی مقاوم به خشکی و نیاز آبی کمی دارند، افزود: لرستان رتبه دوازدهم در کشت گیاهی و رتبه پنجم تولید را در کشور دارد. کشت زعفران در مزارع دیم 40 برابر گندم حاصل می شود.
وی افزود: به نظر من لرستان از نعمت های خدادادی فراوانی برخوردار است و باید از هنر خود برای استفاده از مواهب الهی استفاده می کردیم اما در این زمینه چندان خوب عمل نکردیم.
گارین یکی از رشتهکوههای مهم غرب ایران است که بیشتر وسعت آن در شمال لرستان قرار دارد و بیش از ۵۰۰ گونه گیاهی در این منطقه وجود دارد.
وی ادامه داد: یکی از اولویت های سازمان غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی حمایت از ایده ها و کسب و کارهای دانش بنیان است.
انتهای پیام
نماینده مردم لرستان در مجلس هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان گیاهان دارویی را یکی از توانمندی های استان برشمرد و با اشاره به اینکه در حال حاضر تولید گیاهان دارویی در استان 14 هزار تن است، افزود: در برنامه و هدف چهارساله 22 هزار تن تعریف شده است. و سهم سالانه این محصول در لرستان شناخته شده است.
شیرزاد نجفی، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان نیز در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: لرستان را به دلیل داشتن آب و هوای مناسب، خاک مطلوب و آب کافی می توان پایلوت گیاهان دارویی کشور دانست.
ابراهیمی بیان کرد: یکی از موضوعاتی که روی آن تمرکز داریم، کشت گیاهان دارویی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: گیاه کاتیرا، موسیر، شیرین بیان، آویشن، بابونه، گل همیشه بهار، کنگر، زعفران، مرزنجوش، زعفران، رز و مورت از گیاهان دارویی اصلی لرستان هستند و بر این اساس، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان اکثر طرح های مناسب برای پرورش گیاهان دارویی را به متولیان امر واگذار کرد.
محمدحسن کیانی، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان در گفت و گو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: در حال حاضر 6 هزار هکتار زیر کشت انواع گیاهان دارویی در استان داریم که با توجه به اهداف تعیین شده از سوی سازمان کشاورزی، 9 هزار و 800 هکتار به این میزان اضافه می شود. سازمان جهاد.
سیروس ابراهیمی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان نیز در این خصوص گفت: کشور.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: از بنگاه های دانش بنیان در حوزه دارویی در استان حمایت می کنیم.
دکتر یحیی ابراهیمی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت وگو با ای بی اس نیوز، توانمندی لرستان در بخش های مختلف را برجسته کرد و گفت: لرستان از نظر گردشگری بیش از 5000 اثر باستانی دارد و استانی بی نظیر است. . از نظر منابع طبیعی و تفریح.
پتانسیل گیاهان دارویی لرستان می تواند تحولی در کشور ایجاد کند
ابراهیمی افزود: اگر در این بخش سرمایه گذاری شود می تواند کمک زیادی به ایجاد اشتغال پایدار در لرستان کند.
وی با بیان اینکه لرستان دارای قابلیت های منحصر به فردی در گردشگری سلامت از جمله آب گرم نورآباد، طبیعت بکر و حضور بیش از 800 تا 900 گونه گیاهی در کوه سبز است که می تواند تحولی در کشور ایجاد کند، گفت: لرستان باید عرصه گیاهی باشد. پزشکی باید معرفی شود، متأسفانه ما مانند سایر صنایع از این توانایی آگاه نبودیم و هیچ اقدام اساسی سوکت نبود.
گونه های گیاهی مختلف از جمله بلوط، زالزالک، گلابی وحشی و گیاهان مرتعی معمولی مانند موسیر و گونه های گیاهی دارویی مانند آویشن، سمسا، ماخالسه، موسیر، مفرا، کلم پیچ، جوشن، ریواس، کنگر خوراکی، قلرج و کما در این منطقه می روید. . .
نماینده مردم سیله و دلفان در شورای اسلامی با اشاره به اینکه لرستان خاستگاه و قطب گیاهان دارویی در کشور است، گفت: متاسفانه کارخانه و کارگاهی در این منطقه ایجاد نشده و کم توجهی شده است. .
اسدبیگی گفت: در حال حاضر دو شرکت دانش بنیان در حوزه دارویی داریم که در این راستا فعال هستند.
نماینده مردم سلش و دلفان در شورای اسلامی گفت: موسیر در کوه سبز نیز به وفور یافت می شود اما به صورت خام به فروش می رسد و اگر بتوان این گونه ها را در لرستان فرآوری کرد ارزش زیادی برای استان خواهد داشت.
لرستان پتانسیل تبدیل شدن به قطب دارویی گیاهی کشور را دارد
وی بیان کرد: برخی از گیاهان دارویی از جمله زعفران که در حال رشد است رشد خوبی داشته ایم و در نقاط مختلف استان تقاضای زیادی برای توسعه آن داریم.
لزوم ایجاد بازار فروش و زنجیره ارزش گیاهان دارویی لرستان
ابراهیمی گفت: یکی از راه های کسب درآمد در لرستان گردشگری سلامت و استفاده از گیاهان دارویی است که در حال حاضر بیش از 5 هزار هکتار زمین به کشت گیاهان دارویی در استان اختصاص دارد که این میزان قابل افزایش است. به 20000 هکتار
وی ادامه داد: در حال حاضر 3000 گونه گیاهی در رشته کوه های اشترانکوه و گرین کوه و سایر کوه های استان وجود دارد و آب و هوای لرستان به گونه ای است که هر یک از این گونه های وحشی قابل کشت است.
ای بی اس نیوز/لرستان لرستان با وجود آب و هوای متفاوت، آب و هوای مناسب و متنوع و زمین مساعد یکی از مناطق مناسب برای کشت گیاهان دارویی است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: موسیر فرآوری نشده است اما بازار خوبی دارد، برخی از گونه ها مانند مرزه خوزستان، آویشن و گونه های دیگر که اسانس هستند، برخی شرکت ها مانند خرمن قرارداد می بندند. تولیدکنندگان و تهیه گیاهان به صورت رایگان، تولید را به قیمت روز از تولیدکنندگان خریداری می کند.
وی با بیان اینکه شرایط اقلیمی و جوی مساعد باعث شده تا لرستان ظرفیت مناسبی برای کشت گیاهان دارویی داشته باشد، گفت: کشت گیاهان دارویی توجیه اقتصادی دارد، بنابراین یک هکتار از آن می تواند هزینه های خانوار را تامین کند.
کیانی افزود: با توجه به شرایط اقلیمی متفاوت و مناسب استان، جا برای توسعه انواع گیاهان دارویی وجود دارد. در این راستا باید بازار فروش و زنجیره ارزش را در نظر بگیریم، یعنی یک زنجیره ارزش از زمان کاشت تا محصول نهایی را برای انواع گیاهان تعریف کنیم.
حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان در حوزه دارویی در لرستان
نجفی ادامه داد: بر اساس بررسی های انجام شده 300 نوع داروی گیاهی برای درمان و تامین سلامت انسان در استان وجود دارد.
وی افزود: آب و هوای متنوع استان باعث شده است نسبت به لرستان گیاهان دارویی در کشور کمتر شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: وجود حدود 1700 گونه گیاهی در استان لرستان را به یکی از ذخایر ژنتیکی کشت گیاهان دارویی تبدیل کرده است.
با توجه به وضعیت اشتغال لرستان، آمار بیکاری و جمعیت زیاد جویندگان کار و با توجه به محدودیت منابع آبی و شرایط اقلیمی در کشاورزی، کشت و توسعه گیاهان دارویی در لرستان می تواند استان را به قطب تولید محصولات کشاورزی تبدیل کند. گیاهان دارویی. و زمینه اشتغال بسیار زیاد است برای ارائه فارغ التحصیلان بخش کشاورزی.
دکتر محسن اسدبیگی معاون سابق غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز گفت: لرستان از نظر تولید داروهای گیاهی و فرآورده های دارویی، کارخانه های داروسازی قطب دارویی کشور محسوب می شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: ایده های تسهیلات کم بهره بر اساس نوع طرح به افراد کم بهره داده می شود و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
اسدبیگی گفت: افراد صاحب ایده می توانند به معاونت غذا و دارو و دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی لرستان و یا مرکز تحقیقات گیاهی رازی وابسته به دانشگاه مراجعه کنند.