اما پس از فراگیر شدن یارانه ها و آزادسازی نرخ نهاده های دامی، تولیدکنندگان بزرگ در مقایسه با تولیدکنندگان کوچک با مشکلات بسیار کمتری مواجه شدند و سودآوری خود را دوباره به دست آوردند و اکنون قیمت تمام شده رقابتی دارند.
وی گفت: تنها راه اقتصادی شدن واحدهای تولیدی در صنعت طیور کشور، ایجاد زنجیره است.
تمام نهاده های لازم برای پرورش دهندگان باید از بازار خریداری و محصولات آنها خریداری شود
به عنوان مثال، در اقتصاد ترکیه کارگاه های کوچک زیادی در زمینه پوشاک وجود دارد که برای برندهای بزرگ و شناخته شده تولید می کنند یا بخشی از تولید آن را بر عهده دارند، اما همه این کارگاه ها مواد اولیه و محصول نهایی را دریافت می کنند. برای فروش به همان برند تحویل داده می شوند.
این طرح دارای مزایای مختلفی از جمله کاهش قیمت کل برای تولیدکننده است و به جای اینکه هر تولیدکننده برای خرید نهاده های مختلف، حمل و نقل و بازاریابی، دامپزشکی و بهداشتی و غیره هزینه کند، یک برند واحد برای همه این واحدها می باشد.
ساداتی نژاد بیان کرد: ساخت زنجیره در صنعت طیور در کشور این امکان را به ما می دهد که ارتباط مناسب تری با مرغداران برقرار کنیم به طوری که به جای ارتباط با 25 هزار مرغداری، هماهنگی های لازم با 5 برند زنجیره طیور انجام می شود.
ساداتی نژاد گفت: در این شرایط واحد اقتصادی که مرغداری های کوچک را پوشش می دهد، تسهیلات واحدهای کوچک را برای تامین نهاده های مرغداران و خرید و عرضه محصول نهایی آنها دریافت می کند.
دبیر انجمن صنفی دامداران ایران ادامه داد: به جز نهاده های دامی مانند ذرت، کنجاله سویا و جو، تمامی نهاده های مورد نیاز دامداران قابل عرضه در بازار است. در این شرایط، پرورش دهندگان نگران فروش محصولات خود و تامین نهاده های تولید نیستند.
علی آقا بابایی دبیر اتحادیه دامداران ایران در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، درباره احتمال وقوع زنجیره ای از اتفاقات در صنعت دام اظهار داشت: زمانی که همه دامداران باید نهاده های مورد نیاز خود را از دامداری خریداری کنند. بازار و در واقع همان نهاده را داشته باشد، بازده تولید دامداران را نیز برابر کرده است.
وی با بیان اینکه زنجیره های مرغداری در کشور 15 درصد از تولید را به خود اختصاص داده است افزود: از راه اندازی زنجیره های مرغداری در کشور در قالب تولید قراردادی حمایت و تشویق می کنیم.
تنها راه نجات پرورش طیور آنهایی که بعد از رواج یارانه ها بسته شد، زنجیره سازی است
وزیر جهاد کشاورزی در گفت و گو با خبرگزاری ای بی اس نیوز با استقبال از این طرح، آن را تنها راه اقتصادی و نجات بخشی از واحدهای تولیدی دام و طیور که پس از رواج یارانه ها دچار مشکل قیمتی می شوند، دانست. آنها برای ساختن یک زنجیره
آقا بابایی گفت: این اتفاق باعث می شود کشاورزان خرده پا پس از رواج یارانه ها کمتر دچار مشکل شوند و همچنین تعدیل قیمت را به نفع مصرف کننده در پی خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، تولید زنجیره ای توسط تولیدکنندگان مختلف کوچک، متوسط و بزرگ با نام و برند مشابه اما با مالکیت شخصی متفاوت روشی است که در کشورها و صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
وی با تاکید بر اینکه اجرای این طرح به نفع تولیدکنندگان و مصرف کنندگان است، گفت: صنایع لبنی نیز تمایل دارند شیر خام دامداران را به مقدار زیاد خریداری کنند اما این طرح اجرایی نشده است.
تولیدکنندگان بزرگ و واحدهای اقتصادی که ظرفیت لازم را دارند می توانند این نوع ساخت زنجیره ارزش را در زنجیره ارزش دام و طیور کشور اجرا کنند تا نهاده های مرغداران و خرده مالکان را تامین و در نهایت محصولات آنها را با قیمت توافقی خریداری کنند.
وی خاطرنشان کرد: در این شرایط با تولید قراردادی، مالکیت هر یک از مرغداری های کوچک کشور حفظ می شود.
وی تصریح کرد: تامین و خرید نهاده ها و شیر و گوشت از دامداران در بازار به این معنا نیست که همه این اقدامات باید توسط خود دولت انجام شود، بلکه بخش خصوصی می تواند از طریق برندهای قدرتمند اقدام کند و دولت بر آن نظارت دارد.
پس از رواج یارانه ها، تولیدکنندگان مختلف دام و طیور به دلیل قیمت محدود با مشکلات جدی مواجه شدند، به طوری که قیمت تمام شده برخی از مرغداران و یا دامداران خرد پس از حذف ارز از 4200 تومان و با ارز ملی مصوب افزایش یافت. تعرفه ها و حتی تعرفه ها دنیای این محصولات هماهنگ نبود.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: تولیدکنندگان زنجیره صنعت طیور به هر زنجیره ای که انجام می دهند و مرغداری که به دلیل کاهش مصرف مرغ در کشور تولید خود را متوقف کرده است باید به آنها نهاده بدهند و مرغ تولیدی خود را خریداری کنند و آنها را خریداری کنند. برای بازاریابی خود محصول نهایی پشتیبانی می شوند.
وی افزود: در بازار می توان شیر و گوشت تولیدی دامداران را با قیمت توافقی خریداری کرد. در هند از این روش برای تولید شیر خام برای کشاورزان استفاده می شود.
جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز در این خصوص گفت: عمومی شدن یارانه ها (حذف 4200 تومان نهاده های دامی) انقلاب بهره وری در دام و طیور ایجاد می کند. صنعتی که بعد از سال 1401 خود را نشان خواهد داد و در این مدت از تولیدکنندگان نیز حمایت می کنیم.
absnews
نتایج انقلاب برای حذف ارز 4200 تومانی در سال آینده مشخص می شود