من سالهاست رنگ گوشت را ندیده ام
وقتی سر کار برمی گردم با راننده تاکسی صحبت می کنم و نظر او را در مورد قیمت مایحتاج اولیه جویا می شوم. او همچنین از تغییر و تفاوت قیمت ها گلایه می کند و می گوید: من که تاکسی زیر پایم است، می توانم ارزان ترین کالا را از نقاط مختلف تهران بخرم و هر کجا ارزان تر باشد، بخرم.
او گفت: «نمیدانم سال آینده بتوانیم همین مرغ را بخریم یا نه. دفعه قبل که مرغ خریدم 30500 تومان یا 31500 تومان قیمت ها خوب بود.
قیمت مایحتاج اولیه را از یکی دیگر از شهروندان می پرسم. او تقریباً همین حرفه را دارد و تفاوت قیمت کالاها و گرانی آنها را می داند. به او می گویم چرا آنلاین نمی خرید و این پاسخ را می شنوم که “مادر عزیزم من حوصله این کارها را ندارم اما زن و بچه ام این کارها را می کنند.”
گزارش از حوزه خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز – ابراهیم نژاد رفیعی: اینجا ترافیک، سر و صدای موتورها و ماشین ها و جمعیت زیادی که در پیاده روها و خیابان ها حرکت می کنند، دستفروش با صدای نسبتا بلندی می گوید: سیگار، چرا دلار می خواهی؟ جوجهها و جوجه اردکهای دسترنگ و مردی با سیبیل جمعشده و موهای فرفری بلند که چند کبوتر سفید زیبا در دست دارد، جمعیت زیادی نیز گوشت، مرغ، برنج و آجیل میخرند. بله، اینجا چهارراه مولانا در تهران است.
از سوی دیگر، بازار برنج و حبوبات راکد است و تنها فروشگاهی که محصولات خود را با قیمت نسبتاً پایینتری به فروش میرساند، مشتریان کمی دارد. هر کیلوگرم برنج فجر 60 هزار تومان، هاشمی 80 هزار تومان و در فروشگاه دیگر طارم خوشپخت 48 هزار تومان و لاشه هاشمی 48 هزار تومان قیمت برنج با عناوین شمشیر و نگین به ترتیب 80 تا 88 هزار تومان است.
چرا این همه اختلاف قیمت؟
می گویند اینجا قیمت غذا نسبت به سایر نقاط تهران ارزان تر است، اما هرکس می پرسد کیفیت محصولات اینجا چیست، سرش را تکان می دهد و می گوید: بله، قیمت ها بهتر است، اما نمی دانم آیا کیفیتش خوبه یا نه یا می گویند در خرید بیشتر مراقب باشید که کلاهتان باز نشود.
قیمت عدس تنوع بیشتری دارد به طوری که عدس کانادایی 42000 تومان، عدس کوچک ایرانی 52-53000 تومان و عدس بزرگ 58000 تومان به فروش می رسد. البته قیمت های ذکر شده قیمت حبوبات فله ای است اما قیمت بسته بندی این محصولات حتی 40 تا 50 درصد بالاتر است و تبدیل به کالای لوکس شده است.
از حبوباتی هم می گوید که خیلی وقت است نخریده است اما وقتی به دیدنش می رود متوجه تفاوت قیمت می شود!
شاید خط مقدم عرضه کالاهای کشور در همین چهارراه ها و خیابان های اطراف، تعداد زیادی فروشگاه های پروتئینی مانند آلودگی مرغ و گوشت و دام، حبوبات و برنج، مواد شوینده و بهداشتی و سایر محصولات اساسی مانند روغن و شکر و… هر کدام در قالب The Speciality در یک فروشگاه فروخته می شود.
او درباره برنج گفت: من برنج خارجی را که قیمت ارزان تری هم دارد دوست ندارم و هنوز نخریده ام اما سه ماه پیش برنج هاشمی را به یکی از دوستانم خریدم کیلویی 49 هزار تومان که الان است. 80000 تومان.”
او همچنین از من می خواهد که گزارشی از وضعیت دریافت پورسانت تاکسی اینترنتی بنویسم و می گوید برای هر مسیر 15 تا 20 درصد پورسانت دریافت می شود و یارانه بنزین به صورت تصادفی به کارت های ما واریز می شود و معلوم نیست چگونه محاسبه می شود. .
راننده دنده را عوض می کند و می گوید آقای خبرنگار! چرا عدس اینقدر گران است؟ قیمت این محصول در 6 تا 7 ماه گذشته 2 تا 3 برابر شده و ادامه میدهد که پارسال عدس کیلویی 17 هزار تومان میخریدم اما امسال 35 هزار تومان و حبوبات 32 هزار تومان است. شکر نمی خوریم ولی می دونم حدود 15000 تومنه و اخیرا برنج نمی گیرم.
جلوی یک قصابی نسبتاً کوچک، چند نفر برای خرید صف می کشند. روی تابلو نوشته شده است: «هر کیلوگرم گوشت گوسفندی 110 هزار تومان و اگر نر نباشد 105 هزار تومان» قیمت گوشت گاو که عنوان ترجیحی را دارد 135 هزار تومان است.
می گوید یک تخم مرغ را شانه ای 35 هزار تومان خریده، اما الان 55 هزار تومان شده مگر اینکه اتفاقی افتاده باشد. گوشت گوسفندی اراک را هم کیلویی ۱۱۵ هزار تومان برای همسایه می آورد.
در حال پرسیدن قیمت ها بودم، پیرمردی که خبرنگارم را فهمیده بود، به من نزدیک شد و پرسید: «چرا قیمت ها این گونه است؟ متر به متر خیابان را راه می رویم، هرکس قیمت خودش را دارد، چرا قیمت ها را زیر نظر بگیریم؟» غیرممکن است و مدام در حال افزایش است. اما من چقدر حقوق می گیرم که بتوانم برنج 90 هزار تومانی بخرم؟
داخل ویترین تکههای گوشت گوسفندی با اندازههای مختلف وجود دارد، برخی کوچک و گویا برهاند و برخی تکههای بزرگی هستند که وزن آنها بین ۱۳ تا ۱۵ کیلوگرم به نظر میرسد.
رکود بازار برنج و قیمت هایی از این دست
قیمت انواع حبوبات از فروشگاهی به فروشگاه دیگر بسیار متفاوت است، مثلا عدس ۴۰ تا ۵۸ هزار تومان، سایر محصولات به طور متوسط ۴۲ هزار تومان، لوبیا چشم بلبلی ۳۲ هزار تومان، نخود ۴۰ هزار تومان، لوبیا چیتی و لوبیا. عروس 45 هزار تومان.
او درباره قیمت هر تخم مرغ هم می گوید 35 تا 48 هزار تومان است و هر مغازه ای در کرج برای خودش قیمت دارد. البته کاملا حق با اوست در حالی که قیمت مصوب هر تخم مرغ 34 هزار تومان در بازار با قیمت های مختلف به فروش می رسد و این محصول تا 50 هزار تومان هم قیمت دارد.
نمیدونم سال دیگه میتونم مرغ بخورم یا نه!
من تا به حال برنج خارجی نخریده ام و نخواهم خرید
بازار مرغ آرام قبل از طوفان؟
فروشگاهی دیگر گوشت گوسفندی کیلویی 107 هزار تومان و فروشگاهی 115 هزار تومان می فروشند. به نظر می رسد قیمت گوشت قرمز در این فروشگاه ها کمتر از میادین میوه و تره بار شهرداری تهران است. افراد زیادی از کنار قصاب می گذرند، اما بسیاری حتی نگاه نمی کنند.
غلات در راه رشد و قیمت فضا!
هر روز قیمت مایحتاج اولیه را می پرسم
از قیمت مایحتاج اولیه، گوشت و مرغ که می پرسم، کمی آه می کشد، برمی گردد و می گوید: آقا گوشت کجا بود؟ من خیلی وقت است که آن را نخریده ام، حالا فقط می توانیم مرغ بخریم.» از رادیو شنیده شد.
در مورد قیمت گوشت قرمز می گوید این محصول را فقط کسری 130-138000 تومان می خرد و برنج ایرانی را هم 6 ماه پیش 55000 تومان می خرید اما می گوید می دانم الان گرون شده است.
قیمت مرغ اما با قیمت های مصوب در این فروشگاه ها به فروش می رسد به طوری که هر کیلوگرم مرغ کامل 31 هزار تومان و پای مرغ 27 هزار تومان است. تقریباً تمام مواد اولیه از جمله برنج، غلات و حبوبات را می توان یافت و به وفور یافت، اما قیمت ها در ماه های اخیر به شدت افزایش یافته است.
او در پایان سخنانش می گوید: «خیاطی را کنار گذاشته ام، اما برای خیاط های مظلومی که 12 ساعت کار می کنند و اکثر کارفرمایان آنها را بیمه نمی کنند، به خدا توکل می کنم.
به هر حال هر کیلوگرم دمنوش خارجی حدود 170 تا 190 هزار تومان فروخته می شود و چای مورچه که یک چای ریز دانه است 90 هزار تومان است. یکی از مشتریان به دنبال چایی خاص از برند خارجی است که اگرچه به صورت عمده است اما می گوید حدود 300 هزار تومان قیمت دارد.
به چهارراه مولانا میروم، در راه با راننده تاکسی صحبت میکنم، او ساکن کرج است، اما در تهران، در اسنپ کار میکند. او قبلاً خیاطی می کرد اما به دلیل حقوق کمش الان به مسافرت می رود و بیشتر از خیاطی از این شغل راضی است.
از این فروشگاه ها که مشتریان خاص خود را دارند نیز می توان چای شل و به اصطلاح حلبی تهیه کرد، اما مشخص نیست چقدر سالم هستند و آیا وارداتی قانونی یا قاچاق هستند.
می گوید اصفهانی است و اقتصادی کار می کند و قیمت همه کالاهای اساسی را می داند و قیمت ها را در مغازه های مختلف می پرسد. او قیمت مرغ کیلویی در شهریار را 35 تا 40 هزار تومان می گوید و تخم مرغ را بسته به حقوق فروشنده، 1700 تا 2000 تومان می خرد.
گوشت گوسفند ارزان تر از تره فرنگی؛ اما خیلی ها دارند تماشا می کنند
بهش میگم برنج خارجی قیمت مناسب تری داره، چرا نخریم، میگه ما همیشه برنج ایرانی خریدیم، حالا چرا برنج خارجی بخورم، 5 میلیون تومان حقوق بازنشستگی دارم، نمی دانم خرجش کنم. .
absnews
یک فنجان چای بنوشید
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز