
تیم ملی کشتی آزاد ایران در بازی های آسیایی 23 تا 24 مهرماه به روی تشک می رود و به نظر می رسد دو کشتی گیر شانس بیشتری نسبت به 4 کشتی گیر دیگر برای کسب مدال طلا دارند.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان که از 25 تا 28 شهریور در بلگراد برگزار شد، توسط امیرحسین زارع تنها با یک مدال طلا و دو مدال نقره توسط حسن یزدانی به پایان رسید. و امیرمحمد یزدانی و مدال برنز توسط محمد نخودی و با نایب قهرمانی تیمی پژمان. تمام شد
سهم تیم کشتی آزاد ایران در اوزان المپیک یک طلا و یک نقره توسط زارع و حسن یزدانی بود و رحمان عموزاد با اینکه بدون مدال بلگراد را ترک کرد، توانست سهمیه المپیک را کسب کند.
حالا این تیم در 6 وزن المپیکی در روزهای آینده از بازی های آسیایی پیش است. تکلیف ارسال 5 وزن به هانگژو قبل از اعزام تیم ملی به جام جهانی بلگراد مشخص شد.
ابراهیم خواری در انتخابی درون اردویی علیرضا سرلک را شکست داد و ملی پوش وزن 57 کیلوگرم ایران در بازی های آسیایی شد. در واقع حتی اگر میلاد ولی زاده قهرمان جهان هم می شد به هانگژو نمی رفت، زیرا در وزن 57 کیلوگرم کاهش وزن در دو هفته و رسیدن به اوج آمادگی در این مدت کوتاه نه منطقی بود و نه توجیه اصولی.
رحمان عموزاد، یونس امامی و حسن یزدانی نیز برای سه وزن 65، 74 و 86 کیلوگرم بازی های آسیایی انتخاب شدند و این به دلیل اختلاف زیاد این سه با فینالیست هایشان است.
در 97 کیلوگرم اما مصدومیت کامران قاسم پور و تغییر در فهرست بین المللی بازی های آسیایی را نیز تحت تاثیر قرار داد. ابتدا قرار بود او در مسابقات جهانی وزن 92 کیلوگرم ایران برای سومین مدال طلای متوالی خود در بلگراد حضور داشته باشد، اما مصدومیت کشاله ران او به موقع برای امیرعلی آذرپیرا که در دسته 97 کیلوگرم دوم شد، خوب نشد. . جای خود را در تیم اعزامی به مسابقات جهانی بگیرد.
آذرپیرا گزینه وزن 97 کیلوگرم بازی های آسیایی بود و جایگزین قهرمان وزن 92 کیلوگرم جهان شد.
در میان سنگین وزن ها امیرحسین زارع قبل از اعزام به بلگراد حضور خود را در دو دیدار آینده قطعی کرده بود.
این تیم با بازگشت به تهران تمرینات خود را در اردوی تیم ملی بدون وقفه در اوزان المپیک به پایان رساندند. میلاد ولی زاده، رضا اطری، امیرمحمد یزدانی، محمد نخودی و امیرعلی آذرپیرا کسانی هستند که اردوی تیم ملی بزرگسالان را ترک کردند و سایر بازیکنان تمرینات خود را زیر نظر کادرفنی ادامه دادند تا راهی هانگژو شوند.
همانطور که قبلا اعلام شده بود پس از بازگشت تیم اعزامی وزن 97 کیلوگرم به بازی های آسیایی از بلگراد به تهران مشخص شد که کامران قاسم پور آمادگی حضور در این رقابت ها را ندارد و گلژ انتخاب شد.
با توجه به عملکرد آزادکاران ایرانی در بلگراد و سطح کشتی در آسیا، به گفته حسن یزدانی و امیرحسین زارع، آنها بیشترین شانس را برای کسب مدال طلای بازی های آسیایی دارند و بعد از آنها یونس امامی نیز می تواند این شانس را داشته باشد. به طلای تیم ملی اگر به دنیا نزدیک باشد. ، می تواند دوباره آماده شود. مطمئناً این بدان معنا نیست که خوری، آموزد و گلژ شانسی ندارند، اما کار کردن در این وزن ها سخت است.
به خصوص وزن 97 کیلوگرم که قهرمان جدید جهان در آسیا با آن مبارزه خواهد کرد. احمد تاجلدینوف که به سلطنت عبدالرشید سعدالله اف و کایل اسنایدر در بلگراد پایان داد و در این وزن قهرمان جهان شد، در این رقابت ها باز هم به نمایندگی از بحرین به روی تشک می رود.
در وزن 65 کیلوگرم حضور کشتی گیران خوب و مدعی مانند باجرانگ هندی، عبدالمجید کودیو کشتی گیر روس الاصل از تاجیکستان، تولگا تومور اوچیر از مغولستان و …. رقابت سختی برای قهرمانی ایجاد خواهد کرد.
وضعیت وزن 57 کیلوگرم آسیا نیز مشخص است: آسیا همچنان مدعیان زیادی در وزن سبک دارد.
مشکل مهم تیم ملی کشتی آزاد ایران که با نفرات اصلی خود به هانگژو سفر می کند، قطعا قبل از هر چیز فاصله کمی این رقابت ها با مسابقات جهانی بلگراد است که باعث شده برخی از تیم های آسیایی راهی این مسابقات شوند. به دو رویداد نزدیک به یکدیگر با دو لیست متفاوت. بنابراین در هر 6 وزن المپیکی به جز 57 کیلوگرم که دو کشتی گیر مختلف (ولی زاده و خواری) در بازی های جهانی و آسیایی با هم مبارزه می کنند، سوال مهم این است که چگونه می توان در فاصله کوتاهی به اوج آمادگی بازگشت. ، که نقش اساسی در دستیابی به نتایج دارد.