به گزارش ای بی اس نیوز ، امید ملکی ، استاد روابط بین الملل ، در این نشست درباره ریشه های خشونت و افراط گرایی گفت: حقوق بین الملل امروز در مسیر حساسی برای حل منازعات ناشی از تروریسم قرار دارد. از یک سو ، دولت های بزرگ ، به عنوان بازیگران اصلی صحنه بین المللی ، ادعا می کنند که مبلغ ارزشهای جهانی مانند آزادی ، برابری و عدالت هستند و از سوی دیگر ، با حمایت پنهان و آشکار خود از فرمول بندی های نهادی تروریسم ، آنها سازمان های تروریستی را به بازیگران تبدیل می کنند. آنها در سیستم بین المللی فعال و تأثیرگذار شده اند.
وی در این جلسه که امروز یکشنبه با همکاری انجمن دفاع از قربانیان تروریسم ، دانشگاه علامه طباطبایی ، دانشگاه تهران و مرکز فرهنگی ملل برگزار شد ، ادامه داد: این سازمان ها بی رحمانه به دست نشانده تبدیل می شوند.
وی گفت: “تا زمانی که نقش این گروه ها به عنوان مروج اهداف قدرت های جهانی متوقف نشود ، ما هیچ عزم م effectiveثر بین المللی برای توقف این اقدامات تروریستی را مشاهده نخواهیم کرد.”
مالکی این گروه های تروریستی را پیچیده توصیف کرد و توضیح داد: “آنها غیرقابل پیش بینی و خودکفا هستند. سیری ناپذیر هستند. اینها استانداردهای مقرون به صرفه هستند.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود خاطرنشان کرد: آمارها نشان می دهد که تنها در دو دهه اول قرن بیستم ، بین سال های 2000 تا 2020 ، اقدامات تروریستی این گروه ها منجر به کشته شدن بیش از 126000 غیرنظامی و تحمیل بیش از 880 میلیارد دلار به طور مستقیم برای اقتصاد جهانی هزینه شده است.
مالکی گفت: “این آمارها تأیید می کند که تنها در سال 2014 ، خونین ترین سال جهان از نظر اقدامات تروریستی ، بیش از 33000 غیرنظامی جان خود را از دست دادند و جان این گروه ها در طول سال. از مرز 111 میلیارد نفر گذشته است”. اقتصاد جهانی
وی ادامه داد: برای درک بهتر اقتصاد تروریسم کافی است بدانیم هزینه تحمیل شده توسط گروه های تروریستی بر اقتصاد جهانی طی دو دهه بر اساس شاخص های اقتصادی در سال 2021 ، 1.075 میلیارد دلار برآورد شده است. 2 میلیون بشکه نفت به ازای هر اقتصاد نفتی در روز.
این استاد روابط بین الملل در بخشی دیگر از سخنان خود افزود: این واقعیت که مردم خاورمیانه طی دو دهه 50 درصد از هزینه کل تروریسم در جهان را پرداخته اند را نمی توان به راحتی نادیده گرفت.
وی ادامه داد: تحقیقات نشان داده است که 90 درصد کشورهایی که تروریسم در آنها بومی است ، کشورهایی هستند که درگیری های ملی در آنها رخ می دهد و 96 درصد قربانیان تروریسم در جهان ساکن این سرزمین ها هستند.
“تروریسم ، به عبارت دیگر ، در شرایط تجزیه ملی رخ می دهد ، که با استفاده از ابزارهای مختلف رسانه ای به کار گرفته می شود ، تأمین مالی می شود ، رشد و توسعه می یابد و این راز حمایت قدرتها است. کشورهای غربی از خلقت و سپس توسعه به مالکی گفت. در همه کشورها از جمله ایران ملی است.
اخبار همچنان ادامه دارد.
دبیر شش ریشه خشونت و افراط گرایی نیز گفت: خشونت و افراط گرایی پدیده ای چند وجهی است. دولتهای بزرگ از ابزارها و روشهای گوناگونی برای گسترش سلطه خود استفاده می کنند ، از جمله پرورش افکار افراطی و شکل گیری ضروریات تروریستی.
عیبت نژندی منش ، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی ، ادامه داد: در این زمینه ، نقش بازیگران ملی و بین المللی دشوارتر خواهد بود.
وی افزود: در این بین دانشگاه ها و مراکز آموزشی می توانند نقش مهمی در افشاگری و آموزش در این زمینه ایفا کنند. چگونه در کنار متفاوت بودن ، با آرامش در کنار هم زندگی کنیم.
وی تاکید کرد: با توجه به نگاه یک بعدی و یک طرفه به مشکلات بین المللی ، نظام بین الملل بی اثر شده و ملت ها محتاط هستند ، در راس این سیستم سازمان ملل قرار دارد و اگر این سیستم به طور مشکوک تبدیل شود ، طبیعی است. این سیستم نیز مشکوک است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه با بیان اینکه چشم انداز امور جهان باید جهانی باشد ، گفت: ما باید دید مشترکی پیدا کنیم و شیوه های مسالمت آمیز زندگی را بیاموزیم. چرخه خشونت باید متوقف شود ، در غیر این صورت ما شاهد مسائل پیچیده تری در سطح جهان خواهیم بود.
وی در پایان گفت: مشکل اصلی کسانی هستند که از حقوق بشر دفاع می کنند اما از طرف دیگر از افراط گرایی دفاع می کنند.