اخبار اقتصادی روز

گام اول در اجرای قانون تامین مالی تولید برداشته شده است

اولین گام عملی در اجرای قانون تامین مالی تولید و زیرساخت با برگزاری جلسه شورای دارایی کشور برداشته شد.

در این جلسه دستورالعمل نحوه برگزاری و مدیریت جلسات شورا پس از بحث و تبادل نظر بین اعضا به تصویب رسید. بررسی وظایف شورای مالیه کشور در قانون تامین مالی تولید و زیرساخت و معرفی توانمندی ها و نوآوری های قانون تامین مالی تولید و زیرساخت از اولین دستور کار این شورا بود.

بر اساس این گزارش، قانون تامین مالی تولید و زیرساخت ها از اواسط اردیبهشت ماه برای اجرا به دولت ابلاغ شد و از جمله مواد آن تشکیل «شورای دارایی کشور» بود.

بر اساس این قانون، به منظور توسعه و ارتقای مدل‌های تامین مالی، هم‌افزایی نهاده‌ها و روش‌های تامین مالی، افزایش نظارت یکپارچه بر تامین مالی، تدوین گروهی از ضمانت‌ها و ضمانت‌ها و تقویت نظام رتبه‌بندی اعتباری “شورای ملی دارایی” به ریاست نخست وزیر. وزیر تشکیل وزیر امور اقتصادی و دارایی.

وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی اعضای اصلی این شورا هستند به علاوه یک نفر از اعضای کمیسیون اقتصادی و یکی از اعضای کمیته برنامه، بودجه و محاسبات به انتخاب شورای اسلامی. جلسات به عنوان ناظر دیگر.

بر اساس این قانون وظایف این شورا عبارتند از: ایجاد هماهنگی و هم افزایی بین نهادهای متولی تامین مالی در بازارهای مالی، سرمایه و بیمه، توسعه الگوی سرمایه گذاری در طرح های تولیدی و زیربنایی، تقویت نظام ارزیابی اعتبار مطابق با استانداردهای مصوب. «قانون ملی مدیریت داده ها و اطلاعات» 30/6/1301 با تکمیل بانک اطلاعات اعتباری در کشور، توسعه و تقویت مؤسسات و ابزارهای ضمانت‌نامه، توسعه دامنه ضمانت‌های مورد قبول مؤسسات ضامن، اتخاذ دستورالعمل‌های لازم، تدوین و اتخاذ دستورالعمل سیستم مدیریت اطلاعات و داده های ملی، صدور ضمانت نامه و اوراق قرضه امنیتی بر اساس انواع دارایی های قابل تایید.

توسعه الگوهای سرمایه گذاری در پروژه های تولیدی و زیربنایی

بر این اساس قانون مقرر می دارد برای تدوین مدل های سرمایه گذاری در پروژه های تولیدی و زیربنایی اقدامات زیر باید انجام شود: طراحی و تصویب مدل های جدید تامین مالی برای پروژه های دستگاه های اجرایی یا طرح های تملک دارایی های سرمایه ای و طرح های تولیدی و زیربنایی بخش ها. غیردولتی و تعیین نرخ سود در دوره مشارکت متناسب با ریسک (ریسک) طرح‌های تولیدی و زیربنایی و در صورت لزوم دستگاه‌های اجرایی و شناسایی و اتخاذ تدابیر قانونی برای رفع عوامل تأثیر منفی. در مورد انگیزه سرمایه‌گذاری در پروژه‌های تولیدی و زیربنایی یا پروژه‌های مرتبط با تصفیه و بازیافت منابع و مواد، مانند روش قیمت‌گذاری محصولات یا نهادهای مرتبط (اعم از مستقیم، جایگزین یا مکمل محصولات و نهاده‌های پروژه) و تشویق سرمایه گذاری در پروژه های مربوط به تامین، تصفیه و بازیافت منابع و کالاها از طریق توسعه قراردادهای سوآپ، پیش خرید یا خرید تضمینی توسط بخش غیردولتی و تهیه و تصویب قراردادهای مشابه برای مشارکت بخش غیردولتی. در پروژه های تولیدی و زیربنایی بر اساس زمان، اندازه و مانند آن با هدف توسعه و کاهش ریسک های مشارکت با بخش دولتی و تشویق سرمایه گذاری در پروژه های سرمایه ای از انتقال ریسک یا جذب دانش فنی از طریق الزامات. دستگاه های اجرایی ذیربط نسبت به تامین مواد اولیه یا تضمین خرید محصولات در قالب قراردادهای بلندمدت اقدام کنند.

تقویت نظام ارزیابی اعتبار

همچنین سامانه ارزیابی اعتبار باید بر اساس «قانون ملی مدیریت داده‌ها و اطلاعات» مصوب 30/6/1301 با تکمیل پایگاه اعتباری کشور به شرح زیر تقویت شود: شناسایی نهادهایی که داده‌های مورد نیاز پایگاه اعتباری را در سازمان ارائه می‌کنند. مسئولیت ارائه داده ها، تعیین نوع، کیفیت و تناسب داده های لازم برای تکمیل بانک اطلاعاتی اعتبار در کشور، تعیین سطح و کیفیت دسترسی افراد به خدمات اعتباری در کشور بر عهده نهادهای مذکور است. بانک اطلاعات کشوری و شرکت های راستی آزمایی، تصویب دستورالعمل های اجرایی لازم در خصوص استفاده از آنها، تایید سیستم های پایه و صدور تاییدیه اولیه برای تاسیس و مجوز فعالیت شرکت های راستی آزمایی و نظارت بر شرکت های راستی آزمایی با تدوین آیین نامه زیر مطابق بند “.ر” ماده (1) قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.

بر این اساس، نحوه تأسیس و راه اندازی شرکت های صدور گواهینامه از قبیل رعایت حداقل سرمایه مورد نیاز، تعیین ترکیب موسسین و سهامداران، حدود و شرایط مشارکت اشخاص حقیقی و حقوقی، عدم وجود تشریفات انضباطی یا کیفری مؤثر، اعتقادات مؤسسین و رعایت فرم شرکت سهامی و روش تأیید و گسترش صلاحیت مدیران شرکتهای گواهینامه بر اساس مدارک تحصیلی مربوطه، کسب صلاحیت حرفه ای، قابلیت اطمینان و اعتماد، تجربه حرفه ای مرتبط. و فقدان محکومیت قضایی مؤثر، حفاظت از اطلاعات و حفظ محرمانه و امنیت داده‌ها، نحوه تبادل اطلاعات بین تأمین‌کنندگان و پایگاه اعتباری کشور و همچنین بانک اطلاعاتی فوق و تأیید اعتبار شرکت‌ها و کاربران، در بر اساس قانون ملی مدیریت داده ها و اطلاعات، نحوه ثبت اعتراض به گزارش های اعتباری، طبقه بندی سطح فعالیت شرکت های اعتبار سنجی با توجه به سابقه فعالیت و تجربه، ارزیابی و تایید صحت آنها. اجرای نظام های انضباطی مطابق با تخلفات شرکت های اعتبارسنجی و مدیران آنها در زمینه اعطای رتبه اعتباری ساختگی، اشتباه در محاسبه رتبه اعتباری، عدم رعایت و حفظ محرمانه بودن اطلاعات، از بین رفتن شرایط صلاحیت حرفه ای، عدم رعایت مقررات مفاد این قانون و آیین نامه اجرایی آن و آیین نامه ها و مصوبات مربوطه که به شورا سپرده می شود.

اخطارهای کتبی، تعلیق یا محدودیت موقت یا دائم برخی یا تمامی فعالیت های شرکت الاعتماد، تعلیق یا عزل اعضای هیأت مدیره و مدیرعامل، اعمال جریمه تا سقف ده درصد سرمایه، ادغام شرکت ها. شرکت های الاعتماد با تصویب مجمع عمومی، تجمیع یا انحلال شرکت ها، کاهش، تعلیق یا ابطال اعطای مجوز فعالیت شرکت های احراز هویت غیردولتی در چارچوب بخشنامه های مصوب شورا بر اساس ضوابطی از جمله وضعیت مالی. شرکت بر اساس آخرین صورت های مالی، رعایت قوانین و مقررات، صحت چک های انجام شده نیز از دیگر وظایف شورای مالیه می باشد.

توسعه و تقویت نهادها و ابزارهای بیمه

شورای دارایی مسئولیت توسعه و تقویت مؤسسات و ابزارهای ضمانت‌نامه را با صدور مجوز تأسیس و فعالیت صندوق‌های ضمانت‌نامه غیردولتی، تدوین و نظارت بر اجرای آیین‌نامه‌ها، دستورالعمل‌ها و دستورالعمل‌های نظارت بر صندوق‌های ضمانت‌نامه دولتی و غیردولتی و اعمال مقررات انضباطی بر عهده دارد. مفاد مطابق با ضمانت پولی تخلفات و مدیران صندوق انجام شود.

مسئولیت اطلاعیه کتبی، تعلیق یا محدودیت موقت یا دائم کلیه یا برخی از فعالیت ها، سلب صلاحیت اعضای هیأت مدیره و مدیرعامل، اعمال جریمه تا ده درصد تعهدات پذیرفته شده و ادغام صندوق های ضمانت غیردولتی. با تصویب مجمع عمومی شرکت. وجوه، انحلال و یا تعلیق آنها نیز مسئولیت لغو مجوز فعالیت صندوق‌های ضمانت‌نامه غیردولتی را بر عهده دارد.

بر اساس این قانون جلسات شورا حداقل ماهی یک بار تشکیل می شود و دستورالعمل نحوه برگزاری و اداره جلسات شورا در اولین جلسه به تصویب شورا می رسد.

منبع: وزارت اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *