منابع صندوق توسعه در بازار سرمایه تلف نمی شود
رئیس صندوق تثبیت بازار سرمایه گفت: با تغییر روش واریز منابع از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار از روش سپرده گذاری به سرمایه گذاری، گردش پول روان شده و اطمینان حاصل شده است که پول نسل های آینده در اینجا تلف نخواهند شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، حبیبرضا حدادی سیاهکلی با بیان اینکه برای از دست ندادن منابع و شریک شدن در بازار لازم است جهت استفاده از منابع صندوق توسعه ملی تغییر جهت داده و در صندوق تثبیت بازار واریز شود، توضیح داد: در اخیرا سالها صندوق توسعه ملی برای سپردهگذاری هر مبلغی به صورت ریالی محدودیتهایی دارد که سپرده نامیده میشود.
حدادی بیان کرد: در دوره جدید هیات مدیره صندوق توسعه ملی بر این نظر بود که باید وارد بازار پول و سرمایه شود تا این منابع صندوق توسعه که به نوعی یا به هر نحوی مربوط به آینده، می تواند به مردم بازگردد و نابود یا سوزانده نشود. .
وی ادامه داد: برهمین اساس صندوق توسعه به ما اصرار داشت که این منابع به صورت سپرده سپرده گذاری شود نه به صورت سرمایه گذاری که بدیهی است ما درخواست کردیم. چون میخواستیم ثابت کنیم که اگر به صندوق تثبیت کمک کنید، با دستکاری بازاری که در بازار اتفاق میافتد و تورمی که در کشور داریم، عموما ضرری ندارد و حداقل اگر اینطور نیست. از نرخ تورم سودی برابر با نرخ بازدهی بانک ها یا بین بانکی ها سود خواهند برد.
مدیرعامل صندوق تثبیت بازار سرمایه افزود: صندوق توسعه ملی تا قبل از مصوبه جدید تنها مجاز به سپرده گذاری با نرخ سود ثابت 11 درصد به سرمایه صندوق تثبیت بازار بود و حق سرمایه گذاری را نداشت. این فرم تهیه و در نهایت در ۲۵ مرداد ماه سال جاری به تصویب مجلس رسید.
وی افزود: طبق قرارداد جدید، صندوق توسعه ملی سود صندوق تثبیت بازار سرمایه را تقسیم خواهد کرد تا با افزایش سود صندوق تثبیت، سود صندوق توسعه ملی نیز افزایش یابد.
حدادی تصریح کرد: در قرارداد جدید، ارزش خالص دارایی (NAV) هر یک از این ذینفعان اعم از دولت، سازمان بورس و صندوق توسعه ملی روزانه به میزان مشارکت آنها و خالص دارایی ها (NAV) محاسبه می شود. ) در پایان هر روز سرمایه سود روز قبل است.
وی تصریح کرد: به دلیل اینکه 60 درصد منابع متعلق به صندوق توسعه ملی است، بر اساس این قرارداد مشارکت، بیش از نیمی از سود صندوق تثبیت به صندوق توسعه ملی اختصاص یافت و صندوق توسعه ملی خوشبختانه این کار را انجام نداد. این را نگیرید مبلغ از ما قبل از سال جدید. از ابتدای سال به عنوان یکی از سهم های خود محاسبه شد و مقدار سود از ابتدای سال و همچنین ارزش خالص دارایی (NAV) را از 7 آوریل به سیستم بازگردانیم. .
وی خاطرنشان کرد: تا تاریخ 31 شهریور ماه مجموع سود تایید نشده 6 ماهه اول سال 1402 مربوط به صندوق تثبیت بازار سرمایه تقریباً 1300 میلیارد تومان بوده که به همین نسبت تقریباً 60 درصد بین ذینفع اصلی تقسیم شده است. صندوق توسعه ملی، یعنی عملاً با قرارداد مشارکت جدید، هم از ورود پول از صندوق توسعه ملی رفسنزی اطمینان حاصل شد و هم این که پول نسل های آینده مردم ایران در اینجا هدر نرود. حداقل ارزش افزوده ای که می خواهند داشته باشند.
حدادی خاطرنشان کرد: در گذشته که بازار از نظر ارزشی رشد چندانی نداشت، با 300 میلیارد تومان می شد کسری ها را به گونه ای جبران کرد که مردم متوجه شوند پشتیبان قوی پشت این راهپیمایی وجود دارد. اما اکنون که بیش از 20 پروژه در کارنامه خود داریم، طبق نظر قانونگذار و امسال در صحن علنی مجلس در سال 1403، پیشنهاد شد که یک درصد از صندوق توسعه ملی به تثبیت صندوق اختصاص یابد. برای اینکه بتوانیم حمایت نظارتی قوی و قوی از بازار داشته باشیم و نقش خود را به خوبی ایفا کنیم، قطعاً باید پرتفوی ما متناسب با بازار رشد کند و نیاز به تزریق جدی منابع صندوق داریم.
انتهای پیام