پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

گامی بزرگ برای افزایش ظرفیت نیروگاه های انرژی تجدیدپذیر در یک سال پرش تولید

از سال 1372 که انرژی های پاک در کشور رواج یافت و نیروگاه های تجدیدپذیر در ایران رواج یافت تا سال 1400 و قبل از شروع دولت سیزدهم، کل ظرفیت پروژه های انرژی های تجدیدپذیر تنها به 858.5 مگاوات رسید که مطابقت دارد. با توجه به ظرفیت های منطقه ای و عدم برخورداری کشور از ظرفیت کافی برای بهره برداری از انرژی های نو به ویژه انرژی خورشیدی، رشد این نیروگاه ها به چند دلیل کند بوده است.

با وجود ارجاعات متعدد در اسناد اولیه توسعه نیروگاه های انرژی پاک از جمله برنامه ششم که قرار بود تا پایان این برنامه به 5 درصد ظرفیت تولید برق برسد، توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر با کندی همراه است. روند و در واقع خیر… کشور از انرژی های طبیعی و خورشیدی و همچنین ایجاد پیامدهای زیست محیطی ناشی از بهره برداری بیشتر از سوخت های فسیلی بهره می برد. از جمله وعده های علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو در ابتدای دولت سیزدهم، ایجاد نیروگاه های تجدیدپذیر انرژی خورشیدی و بادی با ظرفیت 10 هزار مگاوات برای جبران این تاخیر در برنامه ششم بود. راه یا دیگری. در برنامه هفتم پیش بینی می شود ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر تا پایان برنامه (1407) به 30 هزار مگاوات برسد.

در آخرین روزهای سال 1402 هجری قمری، چهار نیروگاه انرژی های تجدیدپذیر خورشیدی و بادی وارد شبکه سراسری برق شدند و ظرفیت اسمی نیروگاه های تجدیدپذیر در کشور را به بیش از 1166 مگاوات رساند که سهم اصلی آن 513 مگاوات بود. . مگاوات مربوط به نیروگاه های خورشیدی بیش از 366 مگاوات و نیروگاه های بادی و انرژی باقی مانده نیز مربوط به انواع دیگر انرژی های تجدیدپذیر است. دولت سیزدهم حدود 308 مگاوات به این ارتقا کمک کرد.

در این خصوص علی شب نورد مدیرکل دفتر نظارت بر ساخت و تولید نیروگاه های ستبا گفت: در سال 1402 هجری شمسی ده هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه های در حال ساخت اضافه شد و به همین ترتیب. تاکنون اقدامات موثری در خصوص اخذ و ابلاغ تاییدیه ها انجام شده است.صدور مجوزهای مربوط به تاسیس نیروگاه های تولید انرژی های تجدیدپذیر با هدف تسریع و تسهیل در مراحل پیشرفته از جمله واگذاری زمین، اخذ مجوز اتصال به شبکه و زیست محیطی و ساخت و ساز. مراحلی که انتظار می رود تکمیل و بهره برداری از ظرفیت 10000 مگاواتی ایستگاه جدید در سال های 1403 و 1404 تسهیل و تسریع شود. کار ساخت این نیروگاه ها قرار است تا پایان سال 1404 هجری قمری به پایان برسد و با پمپاژ انرژی این نیروگاه ها به شبکه سراسری برق، شاهد تحولی بی سابقه در توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر باشیم.

جهش تولید برق تجدیدپذیر با مشارکت مردم

علاوه بر طرح های بزرگ توسعه نیروگاه های خورشیدی و تجدیدپذیر که به صورت گسترده در حال اجرا و بهره برداری است، سال گذشته طرح ساخت 550000 سامانه برق خورشیدی 5 کیلوواتی در مدت پنج سال برای خانواده های تحت پوشش تصویب و اجرا شد. موسسات حمایتی در سراسر کشور کشور، راه اندازی شد. هدف گذاری شد در اجرای این طرح سالانه 110 هزار نیروگاه خورشیدی بین خانواده های مشمول موسسات بهره بردار توزیع شود که در صورت موفقیت، 2750 مگاوات ظرفیت تولید برق در کشور تولید و درآمد پایدار خواهد داشت. ارائه شده است. ایجاد شده برای خانواده های تحت پوشش نهادهای حمایتی، در این ترتیب، بخش دولتی نیز در تولید برق سبز و انرژی پاک مشارکت خواهد کرد.

همچنین جعفر محمد نژاد مدیرکل توسعه ایستگاه های کوچک سازمان انرژی های تجدیدپذیر در گفت و گو با ای بی اس نیوز گفت: بیش از 40 هزار ساختمان یا خانه قابلیت بهره مندی از سامانه های 5 کیلوواتی را دارند و منابع خوبی در نظر گرفته شده است. برای اطمینان از خرید این برق. . آخرین آمار ما حاکی از آن است که تاکنون 5000 سامانه 5 کیلوواتی نصب شده است و به همین میزان نیز در دست ساخت است و انتظار داریم تا فروردین 1403 هجری شمسی این ظرفیت به بهره برداری برسد.

با ابلاغ مصوبات شورای اقتصاد برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر از جمله ایجاد نیروگاه های بادی با ظرفیت 3000 مگاوات و نیروگاه های خورشیدی با ظرفیت 4500 مگاوات به عنوان طرح ویژه دولت برای سال 1402 هجری شمسی. عملیات ساخت این نیروگاه آغاز شد و قراردادهایی با سرمایه گذاران منعقد و اجرا شد. سال گذشته بیش از 10000 مگاوات به ظرفیت نیروگاه های در حال ساخت انرژی های تجدیدپذیر افزوده شد که امید است با پمپاژ انرژی این نیروگاه ها به شبکه سراسری، کار ساخت آنها تا پایان سال 1404 به پایان برسد. . گام بزرگی در جهت دستیابی به جهش در تولید برق تجدیدپذیر برداشته خواهد شد.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *