اخیراً یک کوه یخی به مساحت 380 کیلومتر مربع از قفسه یخی برانت در قطب جنوب (قاره ای واقع در قطب جنوب) جدا شد. فروپاشی این کوه یخ که به A-83 معروف است، سومین فروپاشی بزرگ در چهار سال گذشته است.
بر اساس گزارش Universe Today و ناسا، فروپاشی کوه یخ توسط ماهواره Copernicus Sentinel-1 آژانس فضایی اروپا و ماهواره Landsat 8 ناسا ثبت شده است که به ترتیب تصویربرداری راداری و داده های حرارتی را ارائه می دهند. لازم به ذکر است که دانشمندان برای تعیین ضخامت صفحات یخی بر تصویربرداری حرارتی تکیه می کنند.
در چهار سال گذشته، A-83 کوه یخ سوم شکسته است. اولین مورد در سال 2021 رخ داد، زمانی که A-74 از قفسه یخ خود جدا شد و به دنبال آن یک کوه یخ بزرگتر، A-81، در سال 2023 شکست. همچنین می توانید این دو کوه یخ را در تصویر بالا مشاهده کنید.
گروه A-83 کوه یخ در قطب جنوب
مرکز ملی یخچال های طبیعی ایالات متحده یخچالی که به تازگی زایش یافته است A-83 نامگذاری کرد. به طور کلی، نظارت مستمر ماهوارهای بر قفسههای یخی به محققان اجازه میدهد تا اثرات تغییرات آب و هوایی را در مناطق دورافتاده مانند قطب جنوب ردیابی کنند. به طور خاص، از طریق این مطالعات، محققان می توانند یاد بگیرند که چگونه قفسه های یخی یکپارچگی خود را در پاسخ به افزایش دمای جو و اقیانوس حفظ می کنند.
زایش اخیر کوه های یخ ناشی از ضعیف شدن یخ در منطقه مک دونالد آیس رامبلز و گسترش شکاف هالووین است.
ادامه ذوب شدن یخ های قطب جنوب یکی از بارزترین نشانه های افزایش گرمایش زمین و یک هشدار مهم است. ناپدید شدن کلاهک های یخی قطبی، همراه با بالا آمدن سطح دریاها و ایجاد سیل در شهرهای ساحلی، باعث می شود اقیانوس ها تشعشعات خورشیدی اضافی را جذب کنند. جذب این تشعشعات باعث افزایش بیشتر دمای زمین می شود.
پیش از این، یک مطالعه جدید نشان داد که تابستان سال 2023 گرم ترین فصل در دو هزار سال گذشته بوده است.
منبع خبر: https://digiato.com/interdisciplinary/gigantic-iceberg-in-antarctica-tears-loose-in-major-calving-event
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز