این نماینده سابق مجلس گفت: اگر تصور کنیم قوه قضاییه فقط باید مجرمان اقتصادی یعنی مبارزه با فساد را شناسایی و با آنها برخورد کند، گفت: آخرین و آخرین گام در مبارزه با فساد فساد اداری است. راه های فساد باید شناسایی و مسدود شود، شفافیت در امور اداری تقویت شود و اطلاع رسانی جامع در دستور کار قرار گیرد.
وی ادامه داد: در صورت به حداقل رساندن احتمال سوء استفاده اطلاعاتی و مالی در چهره اقتصاد کشور، بررسی کامل در هر سه قوه انجام شود. ما نداریم، اما سه قوه در این زمینه وظایفی دارند و اگر این مسئولیت ها را انجام دهیم، قطعاً شاهد کاهش چشمگیر فساد در کشور خواهیم بود. به عنوان مثال در قوه مجریه فعالیت های مربوط به اعمال حاکمیت و ارزیابی نظارتی و بازرسی در زیرمجموعه های دولتی می تواند به کاهش فساد کمک کند.
کوهکن با اشاره به نقش دوم مجلس در پیشگیری از فساد گفت: نظارت مجلس بر پیشگیری از فساد مهمتر از نظارت بر قوه قضائیه است. زیرا اگر مسئولی مرتکب تخلفی از قانون شود که قابل مجازات است، عدالت رسیدگی به پرونده را وظیفه او می داند. اما نظارت پارلمانی می تواند قبل از وقوع جرم یا تخلف ظاهر شود. به این ترتیب از آنجایی که نظارت مجلس مربوط به اجرای صحیح قوانین است، اگر مدیری در گروهی قدرت مدیریتی نداشته باشد و در چارچوب قانون معقول و درست عمل نکند و خلاصه این است که مجلس که مدیری توانمند نیست، میتواند وظیفه داشته باشد که قوانین را به درستی اجرا کند. ضمناً در حین این نظارت میتواند پروندههایی را که نیاز به اقدام قانونی و تشکیل پرونده دارد، به دادگاه برساند.
انتهای پیام/
محسن کوهکن در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با ارزیابی عملکرد قوای سه گانه در مبارزه با فساد، گفت: مبارزه با فساد از هر نوع، اعم از اقتصادی و غیر آن، نیازمند نگاه کلی به این پدیده است. یعنی گاهی مفاسد اقتصادی به اعمال غیرقانونی در چارچوب پرونده های کیفری نسبت داده می شود که ممکن است شامل اختلاس یا کلاهبرداری و … باشد. . . .
کوهکن خاطرنشان کرد: البته باید در نظر داشت که انجام همه این موارد باعث کاهش سوء استفاده های مالی به حداقل می شود و در نهایت نمی توان انتظار داشت که فساد از اقتصاد کشور به طور کلی و برای همیشه پاک شود. .
این نماینده سابق مجلس تاکید کرد: در داخل قوه مقننه تکلیف مبارزه با شکل گیری فساد در دو قسمت قابل تبیین است. یک بخش مربوط به تصویب قوانینی است که بر اساس آن هرچه قوانین مبهم و پیچیده تر باشد، احتمال سوء استفاده از آنها بیشتر است و هر چه قوانین واضح و دقیق تر باشد، احتمال سوء تعبیر کمتری وجود دارد، به خصوص که ما آن ها را می دانیم. که به دنبال فساد هستند آنها از ابهام و پیچیدگی قانون سوء استفاده می کنند.
این نماینده سابق مجلس گفت: هیچ یک از قوا نمی توانند بگویند که ما نقشی در پیشگیری از فساد نداریم، اما هر سه قوه در این زمینه وظایفی دارند و در صورت اجرا حتما شاهد کاهش خواهند بود. فساد قابل توجهی در کشور است. خواهد بود.
وی افزود: به عنوان مثال اقداماتی مانند دریافت اطلاعات در مورد استخدام یا سوء استفاده از سمت می تواند زمینه فساد را ایجاد کند و فردی با این اطلاعات ظاهراً روز به روز بار خود را رها می کند و ثروت زیادی به دست می آورد. ” بنابراین با توجه به ابعاد مختلف فساد، لازم است رویکردی کلی و همه جانبه به آن داشته باشیم.