کوالکام در سالهای اخیر یکی از پیشتازان چیپستهای موبایل بوده است و به نظر میرسد که در حال برنامهریزی است تا دامنه فعالیت خود را به دستگاههای ویندوزی با اسنپدراگون X Elite نیز گسترش دهد. با این حال، شرکت مذکور یکی از اصلی ترین تولیدکنندگان تراشه های فرعی مانند وای فای و بلوتوث نیز محسوب می شود که با گسترش اینترنت اشیا اهمیت زیادی پیدا کرده اند.
چیپست های جدید کوالکام چه ویژگی هایی دارند؟
کنفرانس و نمایشگاه جهانی Embedded که در شهر نورنبرگ آلمان برگزار می شود، محلی برای نمایش و رونمایی از آخرین فناوری های مرتبط با اینترنت اشیا است و شرکت های مهمی از جمله کوالکام در آن مشارکت دارند. در نمایشگاه امسال شاهد عرضه محصولات جدید از جمله تراشه های جدید کوالکام بودیم که می تواند عملیات مرتبط با هوش مصنوعی را در دستگاه های مبتنی بر اینترنت اشیا تسهیل کند و در مقایسه با نسل های قبلی عملکرد بهتری را در کنار کارایی بیشتر نشان دهد. مصرف انرژی.
تراشه وای فای Qualcomm QCC730 با مصرف انرژی بسیار کم قادر است اتصال شبکه بی سیم را برای اهداف IoT فراهم کند. به گفته سازنده، مصرف برق این تراشه نسبت به نسل قبل ۸۸ درصد کاهش یافته است و IDE و SDK آن به صورت متن باز در اختیار توسعه دهندگان قرار خواهد گرفت. کوالکام قصد دارد از این تراشه به عنوان جایگزینی برای بلوتوث در محصولات مبتنی بر اینترنت اشیا استفاده کند. زیرا با مصرف برق نسبتا مشابه می تواند امکانات بیشتری را فراهم کند.
از دیگر چیپست های ارائه شده توسط کوالکام می توان به QCC711 اشاره کرد که یک چیپ بلوتوث سه هسته ای کم مصرف است. QCC740 یکی دیگر از محصولات این شرکت است که به عنوان یک تراشه همه کاره عمل می کند و علاوه بر Wi-Fi و بلوتوث از Thread و Zigbee نیز پشتیبانی می کند.
پلتفرم RB3 Gen 2 یکی دیگر از گزینه های ارائه شده توسط کوالکام در کنفرانس اخیر بود که به عنوان یک پلتفرم سخت افزاری و نرم افزاری یکپارچه برای روبات ها و دستگاه های متصل به اینترنت اشیا در نظر گرفته می شود. در این پلتفرم شاهد استفاده از تراشه QCS6490 هستیم که نسبت به گذشته 10 برابر عملکرد بهتری را در زمینه پردازش های مرتبط با هوش مصنوعی ارائه می کند. تراشه مذکور می تواند از داده های حسگر با رزولوشن 8 مگاپیکسل یا بالاتر استفاده کند و به همین دلیل قابلیت استفاده از کامپیوتر بینایی در آن فراهم شده است. برای انتقال اطلاعات در این پلتفرم می توان از وای فای نسخه 6E استفاده کرد.
انتظار می رود پلت فرم جدید کوالکام در طیف گسترده ای از محصولات آینده مانند پهپادها، ربات ها، دوربین های متصل و صنعتی، نمایشگرهای هوشمند و غیره مورد استفاده قرار گیرد. در حال حاضر امکان پیش خرید پلتفرم RB3 Gen 2 با دو کیت توسعه یکپارچه وجود دارد و به روز رسانی های نرم افزاری نیز به صورت قابل دانلود در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت. این پلتفرم از قابلیت AI Hub کوالکام نیز پشتیبانی می کند که مجموعه ای از مدل های هوش مصنوعی آماده و از پیش بهینه شده قابل استفاده در دستگاه های مختلف است.
در حالی که تراشه های جدید کوالکام ممکن است برای کاربران عادی چندان زیاد به نظر نرسند، اما می توانند تفاوت بزرگی در محصولات فناوری آینده ایجاد کنند. به عنوان مثال، در آینده میتوانیم هدستهای بیسیم، پهپادها و دوربینهایی را با عمر باتری طولانیتر و همچنین قدرت پردازش آفلاین بیشتر ببینیم. ما در گذشته شاهد چنین پیشرفت هایی بودیم، مانند بهبود انتقال صدا بی سیم به لطف تراشه Qualcomm S7 Pro و محصولات جدید این شرکت نیز از این روند پیروی خواهند کرد.
منبع خبر: https://digiato.com/computers-hardware/qualcomm-new-chips-fir-iot-robotic
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز