چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

که شهر اهواز را در معرض 15 روز کم آبی قرار می دهد


ای بی اس نیوز/خوزستان مدیر پروژه های آبرسانی اهواز و شهرک های تابعه شرکت آب و فاضلاب خوزستان در خصوص چالش های تولید و توزیع آب و طرح غدیر گفت: در صورت وقوع وضعیت اجباری، قطعی برق یا هر حادثه دیگری و ما از دست دادن دو تصفیه خانه اصلی شهر اهواز حداقل 10 تا 15 روز در معرض چالش کم آبی قرار می گیرد.

محسن کریمی در نشست بررسی سیستم های آب و ساختار شهری اهواز که در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، اظهار کرد: شهر اهواز در چند سال گذشته به صورت طولی و خطی توسعه یافته است، هرچند در غرب و غرب نیز توسعه عمیقی داشته است. سواحل شرقی در عین حال تاسیسات تولید آب شمال غرب و شمال شرق اهواز یعنی تصفیه خانه فاضلاب کیان آباد معروف به تصفیه خانه شماره 2 فاضلاب اهواز و شمال شرق اهواز (تصفیه خانه راه ملی) فراهم می شود. 65 تا 68 درصد آب شرب اهواز.

به گزارش ای بی اس نیوز، وی افزود: سه تصفیه خانه اضطراری در کرانه های شرقی و غربی اهواز وجود دارد؛ زمانی که این تصفیه خانه ها ایجاد شد، برای استفاده موقت بود، اما از آنجایی که تاکنون اهداف و اجزای عملیاتی طرح غدیر محقق نشده است، این تصفیه خانه ها از بهره برداری خارج شده اند، استفاده موقتی دارند و با وجود اینکه هنوز آب تولید می کنند. ظرفیت محدود

مدیر پروژه های آبرسانی اهواز و شهرهای تابعه شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: مشکل اصلی سیستم فعلی تولید آب این است که تصفیه خانه های اصلی که 60 تا 70 درصد آب شرب اهواز را تامین می کنند در یک جهت اهواز قرار دارند. و باید آب را به شرق و غربی جنوبی ترین سواحل اهواز پمپاژ کنند و فشار را دو بار تا آخرین نقطه تحویل آب به مصرف کننده رساند که با توجه به موقعیت این دو تصفیه خانه غیرممکن است. و تاکنون حتی نتوانسته ایم شرایط این دو تصفیه خانه را برآورده کنیم.

کریمی بیان کرد: اگر وضعیت اجباری، قطعی برق یا هر حادثه دیگری پیش بیاید و این دو تصفیه خانه فاضلاب را از دست بدهیم، شهر اهواز حداقل 10 تا 15 روز با چالش کم آبی مواجه خواهد شد.

وی با اشاره به مشکلات موجود در حوزه آبرسانی گفت: اساسی ترین مشکل در حوزه آبرسانی قدمت و عمر طولانی این سیستم است که یکی از چالش هاست. به دلیل تشکیل پلاکتی که در خطوط ایجاد می شود و رسوبات به وجود آمده عملکرد خط ضعیف می شود و گاهی در انتهای شبکه همراه با حذف انشعاب های غیر مجاز ممکن است با آلودگی ثانویه مواجه شویم.

کریمی اضافه کرد: نبود مخازن ذخیره برای جبران نوسانات ساعتی و روزانه آب در اهواز از دیگر چالش های این حوزه است. طبق مطالعات گسترده پیکره آبی اهواز در حال حاضر برای جبران نوسانات به 570 هزار مترمکعب مخزن ذخیره آب نیاز داریم اما از نظر ساختاری 350 هزار مترمکعب مخزن آب داریم. 220000 متر مکعب سازه مخران وجود دارد که 100000 متر مکعب آن در کارخانه کیان آباد و 120000 مترمکعب در منبع آب است که 100000 مترمکعب آن مشکل سازه ای دارد و به دلیل قرار گرفتن در منطقه خطر در مدار نیست. منبع آب و هرگونه کم آبی می تواند مشکل خاصی ایجاد کند.

وی افزود: بنابراین با یک مخزن 20 هزار مترمکعبی در حال فعالیت هستیم که به دلیل عدم تامین نمی توان آن را به طور کامل شارژ کرد. مخزن 50 هزار مترمکعبی تصفیه خانه فاضلاب کیان آباد مدت هاست راه اندازی شده و 50 هزار مترمکعب آن در مرحله تکمیل است.

سرپرست پروژه های آبرسانی اهواز و شهرستان های تابعه شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: اگر مشکل کمبود مخازن ذخیره در سال های گذشته برطرف می شد، می توانستیم به پهنه بندی عملیات از طریق مخازن دست پیدا کنیم و اکنون راه حل است. این کمبودها آغاز شده است.

کریمی گفت: یکی دیگر از نقاط ضعفی که مربوط به قوانین است و به بالادست بازمی گردد، برنامه های عمرانی پنج ساله است. در هر برنامه پنج ساله شاهد توسعه متوازن اهداف نیستیم، یعنی هر پنج سال یک جهت و سوگیری در یک جهت می بینیم. متأسفانه توسعه متوازن به ویژه در بخش زیرساخت در برنامه های عمرانی پنج ساله مشاهده نمی شود.

وی افزود: همچنین مشکل اصلی برنامه های قانون بودجه سنواتی این است که هزینه ها یا تعهدات به سمت دستگاه های اجرایی با منابع نامشخص هدایت می شود، یعنی در برنامه های بودجه یک سال تعهدات یا هزینه هایی مشخص می شود که منابع آن نامشخص یا غیرقابل عمل است. ، این مشکل منجر به چالش های فنی یا عملیاتی می شود و به یک معضل ضد امنیتی، ضد اجتماعی و یا محیط زیستی تبدیل می شود.

وی گفت: شرکت های آب و فاضلاب وظیفه تولید و توزیع آب را بر عهده دارند و تامین آب رسالت سازمان آب و برق خوزستان است. در طرح غدیر اهواز روزانه 12 مترمکعب پیش بینی شده است و مقرر شده است که تاسیسات کیان آباد به میزان 7 مترمکعب و تامین 5 مترمکعب از طریق خط دوم خواهد بود که n. اجرا نشده است.

سرپرست پروژه های آبرسانی اهواز و شهرهای تابعه شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: تاکنون بر اساس کل تعهدات سازمان آب و برق خوزستان، حداکثر 4.5 متر مکعب در ثانیه به آفا اهواز تحویل داده می شود. محل تخصیص طرح آب غدیر که 3.5 متر مکعب در ثانیه آن سهم پالایشگاه کیان آباد و حدود 0.8 متر مکعب در ثانیه از پالایشگاه ملی راه است، از 12 متر مکعب در ثانیه است که باید اجرا می شد، نه تنها خط دوم در جای خود قرار نگرفته بود، اما به علاوه دبی اسمی در خط اول به دست نیامد.

کریمی گفت: دغدغه شرکت آب و فاضلاب با دغدغه مدیران آبفای متفاوت است چرا که فشارها متفاوت است.

وی گفت: در حال حاضر برای رفع بخشی از مشکلات آب اهواز، نوسازی تصفیه خانه شماره 2 اهواز از 4.5 متر مکعب بر ثانیه به 5.8 مکعب بر ثانیه در حال انجام است. نوسازی تصفیه خانه اضطراری کوت عبدالله که هم اکنون در حال بهره برداری است نیز در دستور کار قرار دارد.

سرپرست پروژه های آبرسانی اهواز و شهرهای تابعه شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: با توجه به اینکه عمده چالش های آبی در غرب اهواز است، مقرر شد خط آبرسانی به طول 1400 میلی متر برای غرب اهواز احداث شود و بر اساس برنامه ریزی ها و توافق با بدنه آب برق، این بخش باید تقویت شود.

وی گفت: حدود و خلاهای طرح کلی اهواز در برخی نقاط مشخص نشده و یا در برخی جاها ضمانت اجرایی برای این حدود و خلاء وجود ندارد که باعث شد توسعه طرح ها، زیرساخت ها و زیرساخت های دستگاه های اجرایی با چالش های جدی مواجه است که در این راستا مسئولیت حفاظت از محدوده شهر بر عهده شهرداری است.

کریمی با اشاره به تامین آب مورد نیاز صنایع از رودخانه ها و جدا نشدن آب مصرفی صنایع از شبکه آب شرب، گفت: تا زمانی که صنایع تخصیص خوبی از رودخانه دریافت می کنند دلیلی برای استفاده از بازیافت نمی بینند. ; این باید یکی از خواسته های عمومی باشد که وزارت نیرو تخصیص آب به صنایع را قطع کند تا آنها مجبور شوند آب مورد نیاز خود را از طریق بازیافت یا از طریق خرید فاضلاب تصفیه شده تامین کنند.

وی خروجی این جلسه را باید انتشار بیانیه و حمایت و موضع گیری انجمن ها و سازمان های مردم نهاد از آن دانست و گفت: تعیین سریع طرح تفصیلی شهر و همچنین ضمانت های اجرایی آن با محوریت پنج برنامه های سالانه و پرهیز از تعصبات گاه و بی گاه در برنامه های پنج ساله، با توجه به ایجاد زیرساخت متعادل، قطع تخصیص صحیح آب رودخانه به صنایع و نیاز به تامین آب مورد نیاز از طریق بازیافت از مواردی است که که باید در این بیانیه گنجانده شود تا به یک درخواست عمومی تبدیل شود و مورد پیگیری قرار گیرد.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *