این نماینده مجلس گفت: کسانی که این طرح را مطرح کردند افراد عادی و تازه کار نبودند ، من یکی از مخالفان این طرح بودم اما با طراحان این طرح تعامل داشتم. مشکل این است که ما آنچه لازم است را تشخیص نداده ایم. معمولاً رابطه بین انجمن و عدالت آنطور که انتظار می رفت نیست و سرد است ، برخی تصور می کنند که اگر انجمن به عدالت نزدیک شود ، استقلال آن از بین می رود ، اما اینطور نیست.
به گزارش ای بی اس نیوز ، جلیل ملکی ، رئیس کانون وکلای مرکزی در این کنفرانس گفت: امروز ما برای بررسی و نقد آثار طرح اقتصادی برای تسهیل صدور برخی مجوزها گرد هم آمده ایم. تجارت بر سیستم حقوقی و قضایی کشور به “سیستم حقوقی و قضایی که در دو فصل مهم قانون اساسی ، یعنی فصل سوم و یازدهم متبلور شده است ، و هیچ یک از این دو اصل به آموزه های اقتصادی اصل 44 قانون اساسی اجازه نمی دهد نظم فرایند قانونی و قضایی را زیر پا بگذارد.” قوانین و الزامات بازار تجارت
این وکیل دادگستری گفت که وکالت کاری تخصصی است و متفاوت از کارهای اداری است. او نمی تواند وارد شود و در حال حاضر برخی از وکلا وظایف خود را به درستی انجام نمی دهند.
وی افزود: راه ایجاد شغل افزایش تعداد وکلا بدون کار متخصص نیست. پیش بینی اینکه با ایجاد این طرح چه اتفاقی می افتد دشوار نیست ، در نتیجه تعداد زیادی از افراد دارای مدرک حقوق هستند اما از نظر علمی وکالت لازم را ندارند و از دست دادن این رویداد توسط مشتریان و شهروندان به دنبال حمایت هستند.
وی ادامه داد: “طبقه بندی هوشمندی که مستلزم این است که هر س questionالی در جای خود باشد و به همین دلیل است که تعریف طرح و لایحه قضایی از طرح و لایحه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جدا شده است ، و تا کنون هیچ پرونده ای از یک طرح یا لایحه قضایی نباید به مسائل اقتصادی بپردازد ، یا برعکس ، در یک طرح یا لایحه اقتصادی ، مبانی حقوقی و قضایی کشور باید مورد توجه قرار گیرد.
دلخوش ادامه داد: قانونگذار باید فرهنگ داشتن وکیل را ترویج دهد و آن کار تخصصی قوه قضائیه است. ما در مجلس لایحه و طرحی داریم ، دولت و قوه قضائیه می توانند این لایحه را به مجلس ارائه کنند. اگر پارلمان طرحی را به پارلمان ارائه دهد ، بار مالی بر دوش آن خواهد بود. اما عدالت می تواند دخالت کند.
وی گفت به عنوان بخشی از طرح تسهیل ، ما معتقدیم که باید شغل ایجاد شود ، اما در تعریف مشاغل ، سردرگمی مورد بحث قرار گرفت. دفتر کار محسوب می شود. دولت نباید مطابق قانون ماده 44 با آن دخالت کند.
وی تأکید کرد: بنابراین ، برای جلوگیری از این آثار مخرب بر سیستم حقوقی و قضایی کشور ، از نمایندگان محترم مجلس خواسته می شود تا قوانین بازنگری حرفه ای را از طرح جدا کرده و به کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ارجاع دهند ، با موارد بیشتر. تأکید بر قاضیان و میله های محترم.
جعفر کوشا ، رئیس کانون وکلای دادگستری ایران (اسکودا) گفت: “من حرفه خود را به عنوان قاضی ، استاد دانشگاه و وکیل گذرانده ام و آنچه می گویم بر اساس تجربه من است. ما در چند دهه گذشته اشتباهاتی را ایجاد کرده ایم که دانشگاه های زیادی ایجاد کرده ایم ، این اشتباهات را به ویژه در زمینه حقوق مرتکب شده ایم ، و اکنون می خواهیم یک اشتباه دیگر انجام دهیم.
کوشا می گوید: “با تصویب این طرح ، بیکاری وکلا افزایش می یابد ، گویی تعداد زیادی از وکلا هنوز برای امرار معاش تلاش می کنند.” کشور ما تجربه کار غیر کارشناسی را دارد و یکی از مهمترین آنها لغو دادگاه ها است که باید با هزینه هنگفت احیا می شد و مردم هزینه آن را پرداخت می کردند. چرا باید چرخ را دوباره اختراع کنیم و از تجربیات کشورهای دیگر استفاده نکنیم؟
رئیس اسکودا در پایان گفت: “آسان تر شدن دریافت مجوز وکالت تحت عنوان تسهیل تجارت ، یکی از شگفتی های قوانین در جهان خواهد بود.”
انتهای پیام
مالکی تأکید کرد که تصویب این طرح با کیفیت موجود این است که میانگین معاینات حقوقی حرفه ای را به حداقل ممکن برساند و زمینه را برای ظهور پدیده محکوم به کلاهبرداری در برابر قانون در قالب حد نصاب شناور فراهم کند. به حد نصاب شناور ، از یک سو ، معدل پذیرفته شدگان در کنکور را مستقیماً زیر 10 و حتی معدل 6 ، 7 و شاید کمتر نیز کاهش می دهد.
ادامه بده …
مالکی گفت که اولین اثر این طرح آسیب رساندن به نظم حقوقی کشور و باز شدن در این نوآوری در سایر طرح ها و لوایح است. تصویب با اجماع سایر عناصر اقتصادی طرح و از سوی دیگر ، جلوگیری از تصویب هنجاری اسناد حقوقی و قضایی در قلب یک طرح اقتصادی.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکزی گفت: متأسفانه برای اولین بار و در یک نوآوری آشکار می بینیم که در یک برنامه اقتصادی و یک کمیسیون اقتصادی ، صرف نظر از اصول 75 و 110 قانون اساسی ، اساسی ترین مسائل قانونی این قانون بی نظمی به زودی خود را نشان می دهد و هزینه های زیادی را به کشور تحمیل می کند.
فداه حسین مالکی ، نماینده مجلس شورای اسلامی ، می گوید: «در سال های 1998-1999 ، من معاون اجرایی سازمان بازرسی بودم و به این نتیجه رسیدیم که اغلب امور ما در دادگاه ها ناکارآمد باقی می ماند. در ملاقات با آیت الله شاهرودی بحث شد که ما باید شعبه هایی را در سازمان بازرسی برای رسیدگی به پرونده ها ایجاد کنیم.
وی افزود: “بیشتر بازرسان که ما فرستادیم وکیل بودند و به این نتیجه رسیدیم که برای هر بخش مشمول بازرسی سازمان بازرسی نیاز به داشتن نیروی متخصص داریم ، و این کار را انجام دادیم و قوی ترین پرسنل متخصص را در زمینه های مختلف اعزام کردیم. به سازمان بازرسی کار پیدا کردیم.
کنفرانسی برای بررسی “اثرات طرح تسهیل صدور مجوزهای تجاری خاص بر سیستم حقوقی و قضایی کشور” توسط کانون وکلای دادگستری مرکزی برگزار شد.
در ادامه مطلب ، سید کاظم دلخوش آباتری ، سخنگوی کمیته حقوقی و قضایی مجلسوی ضمن تسلیت به اربعین حسینی و گرامیداشت هفته دفاع مقدس ، گفت: تعدادی از نمایندگان مجلس در تلاش هستند تا در کار کارشناسی مشارکت داشته باشند و استنباط آنها از قوانین را می توان با تجربه توضیح داد. من فکر می کنم قانونگذار باید از احساسات در قانون گذاری فاصله بگیرد. من به آنچه امروز در پارلمان اتفاق افتاد اعتراض کردم.
نماینده مردم زاهدان در پایان گفت: در جزئیات و نمونه های طرح آنچه توسط وکلا برنامه ریزی شده است باید اجرا شود. مردم باید بتوانند مشکلات مردم را حل کنند و قرار شد روز یکشنبه با دوستان صحبت شود افراد باتجربه حضور دارند و می خواهند مشکلات مردم را حل کنند.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز