اخبار سیاسی روز

کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بررسی روند واگذاری کارخانه تحقیقات و پالایش پلاسما موافقت کرد.

absnews


شیخی افزود: لزوم کنترل و تضمین ایمنی محصولات سلامت محور، الزامات قانونی برنامه ششم توسعه (بند (ت) ماده 72) نظارت بر سموم باقیمانده در محصولات کشاورزی و تضمین ایمنی محصولات سلامت محور است. تولید، مصوبات شورای عالی سلامت و ایمنی مواد غذایی برای پایش باقیمانده سموم نیتریت ها و نیترات های فلزات سنگین در تمام مناطق کشور، توسعه و تکمیل و تجهیز آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو در مراکز و مبادی واردات و صادرات. پایانه های با اعتباری بالغ بر 750 میلیارد تومان و ایجاد خط اعتباری مجزا برای نظارت بر سموم باقیمانده و تامین ایمنی محصولات سلامت محور با اعتباری بالغ بر 150 میلیارد تومان از موضوعات مطرح شده توسط مسئولان سازمان غذا و دارو و خواستار رسیدگی به آنها شد.

رئیس فراکسیون دیپلماسی سلامت و سبک زندگی سالم مجلس با یادآوری استماع گزارش رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص میزان تحقق بودجه 1401 و تخصیص ارز به دارو و تجهیزات پزشکی و … وضعیت بودجه این سازمان در لایحه تخصیص 1402 گفت: رئیس کمیته بهداشت و درمان تاکید کرد: مشکلات حوزه پزشکی تنها متعلق به وزارت بهداشت نیست و به عوامل فراصنعتی مانند بانکداری مربوط می شود. تولیدی، گمرکی و نقدینگی که به هیچ کدام توجه نشده است و مردم برای کمبود دارو به ما نمایندگان نگاه می کنند و ما نمایندگان باید به جای قانون نویسی و نظارت برای ارائه دارو به مردم اقدام کنیم.

نماینده مردم اصفهان در مجلس ادامه داد: مسئولان مربوطه همچنین یادآور شدند که بررسی های ویژه قضایی و کنترلی در این خصوص توسط دستگاه های کنترلی و قوه قضائیه انجام می شود.

شیخی با اشاره به وضعیت اعتباری ارز ترجیحی در لایحه بودجه سال 1402 در گزارش سازمان غذا و دارو گفت: بر اساس این گزارش، برآورد اعتبار مورد نیاز در سال 1402، 105 هزار میلیارد تومان و اعتبار پیش بینی شده در جدول در تبصره 14 لایحه مالی 1402 باید صحیح و دقیق در نظر گرفته شود تا کسری بودجه نداشته باشیم.

وی یادآور شد: مسئولان سازمان غذا و دارو یادآور شدند که در لایحه بودجه 1402 کد درآمد دارویی تعریف و از درآمدهای بهداشت و درمان جدا شده و اعمال کسر سه درصد از قانون تسهیلات متوازن کشور بر درآمد اختصاصی دارو در دانشگاه های علوم پزشکی برخلاف بند (ه) تبصره 17 قانون دارایی تکرار شده و در واقع تغذیه عدم تعادل منابع و مصارف دارو و انباشت بدهی داروها و ملزومات است که پیشنهاد می شود از 3 درصد معافیت برخوردار شوند. مالیات بر درآمدهای خاص دارو در لایحه مالی.



این مقاله را برای صفحه اول پیشنهاد دهید

شیخی یادآور شد: دیوان محاسبات نیز گزارشی از نحوه تخفیف پالایشگاه مذکور ارائه کرد که بر اساس آن اصل تخفیف خلاف قانون است و در خصوص نحوه تخفیف موارد پیچیده ای وجود دارد. اعضای کمیسیون همچنین خاطرنشان کردند: کشور نیاز جدی به راه‌اندازی پالایشگاه پلاسما دارد، اما راه‌اندازی و راه‌اندازی آن نیازمند بررسی‌های ویژه است و قطعاً باید بر اساس قوانین و مقررات انجام شود. در نهایت پس از بحث و بررسی، طرح استفساریه به رای گذاشته شد که به تصویب نمایندگان رسید و برای بررسی مجدد به صحن مجلس ارسال می شود.

وی ادامه داد: بر اساس اظهارات رئیس کمیسیون با بررسی های انجام شده; بانک مرکزی در بحث کمبود دارو از نظر تامین ریالی و نقدی بیشترین کمبود را دارد و مدام در این زمینه به نمایندگان فشار وارد می شود، هرچند برخی از نمایندگان نیز گفته اند که باید به طور دقیق مشخص شود که علت کمبود برخی داروها و حل این مشکل.

نماینده مردم اصفهان در مجلس افزود: حیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو نیز گزارشی ارائه کرد و خاطرنشان کرد که متاسفانه مشکل نقدینگی تاکنون حل نشده است و نیازمند رسیدگی است. سهم بیمه و دارو جمع آوری شود و به عدد ثابت تبدیل شود.

به گزارش گروه سیاسی ABSNEWS، زهرا شیخی در تشریح جلسه امروز (سه شنبه 29 دی ماه) کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به بررسی درخواست تحقیق و تفحص از تعدادی از نمایندگان مجلس درباره واگذاری تحقیقات پلاسما پرداخت. و فعالیت های پالایشگاهی به بخش. وی در حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نماینده مدعیان و رئیس سازمان انتقال خون با اعلام این خبر گفت: در خصوص این پالایشگاه ابهام در تخفیف، قیمت، مناقصه و غیر وجود دارد. – راه اندازی با وجود تکمیل قرارداد 5 ساله و انجام تعهدات بخش خصوصی. روبرو هستیم.

وی افزود: با توجه به اینکه بحث پلاسما یک موضوع حاکمیتی است، بنابراین حساسیت کار را افزایش می دهد و با توجه به اظهارات مسئولان قانونی وزارت بهداشت، اگرچه این موضوع مربوط به سال های قبل است، اما در حال حاضر در حال رصد هستند. پرونده و تذکرات لازم برای رعایت مهلت قانونی داده شده و بسته به اتمام قرارداد، قرارداد فسخ و زمین پروژه به سازمان انتقال خون و اساساً به دولت بازگردانده شود.

رئیس فراکسیون دیپلماسی سلامت و سبک زندگی سالم مجلس با یادآوری پیشنهادات سازمان غذا و دارو برای تامین بودجه توسعه و تکمیل آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو در لایحه مالی 1402، افزود: بر اساس گزارش ارائه شده؛ افزایش اعتبار خرید تجهیزات آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو در لایحه مالی 1402 از 8 میلیارد تومان به 250 میلیارد تومان و ایجاد طرح توسعه، تکمیل و تجهیز آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو در نظر گرفته شود. به صورت متعادل اعتبارات استانی و بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه ها باید مبالغ ناشی از فروش دارو و مواد مصرفی و تجهیزات را منحصراً برای بازپرداخت هزینه های لوازم، خرید دارو و تجهیزات و مواد مصرفی به داروخانه ها و شرکت های پخش و سازمان های بیمه گر پرداخت کنند. موظفند هزینه دارو و تجهیزات پزشکی و مواد مصرفی را به حساب جداگانه ای که دانشگاه ها اعلام می کنند واریز کنند و تخلف از این بند تصرف غیرقانونی در اموال دولتی محسوب می شود.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اعتبارات هزینه ای سازمان غذا و دارو در لایحه بودجه 1402 بر اساس گزارش سازمان غذا و دارو گفت: اعتبار مصوب قانون بودجه 1401 حدود 87 میلیارد تومان و در لایحه بودجه است. 1402 حدود 122 میلیارد تومان است. در این راستا در لایحه اعتبارات 1402 حدود 40 درصد افزایش داشت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا